rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. április 29.

Bolgár György kérdései a 2010. április 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Népszava szerint Scmidt Pál lehet Sólyom László utódja a köztársasági elnöki székben. Szijjártó Péter viszont azt nyilatkozta, hogy ez a kérdés csak nyáron kerül elő. Annak ellenére hogy a napokban Pokorni Zoltán nem Sólyomban látta a jövő elnökét. De ki volna jó a Fidesznek?

Másik témánk, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt jövendő frakcióvezetője Harragh Péter szerint pártja fenntartja a korábbi nyugdíjjavaslatát, amelyet még 2001-ben az Orbán kormány meg is tárgyalt. A rendszer átalakításának lényege az úgynevezett egyéni számlás módszer bevezetése volna, vagyis a svéd modell. És erről néhány hónapja Varga Mihály a Fidesz alelnöke beszélt is egy interjúban azzal indokolva ennek a tervét hogy nem lehet évi több száz milliárd forintot betenni a nyugdíjkasszába. A Fidesz vezető később cáfolta hogy ilyen irányú elképzelései volnának.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy minden ellenkező híresztelés és feltételezés ellenére tavaly is csökkent a bűncselekmények száma. És ezt nem is a rendőrség, hanem a Legfőbb Ügyészség közölte. Mégsincs romokban a közbiztonság?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy elutasította az ügyészség a Vona Gábor elleni feljelentést. Amelyet az igazságügyi miniszter azért tett, mert a Jobbik elnöke kilátásba helyezte, hogy az új parlament alakuló ülésén a betiltott gárda mellényében jelenik meg. Az ügyészségi álláspont szerint bűncselekmény csak akkor történne, ha Vona magatartásával másokat általános elégedetlenségre bírna. Szabad a gárda? Vagy legalábbis szabad a mellény?

És végül mi a véleményük arról, hogy ugyanakkor a Jobbikkal együttműködő tettrekész rendőr szakszervezet vezetőjét Szima Juditot viszont bújtogatás miatt a bíróság lefokozta és pénzbüntetésre ítélte. A szakszervezet honlapján ugyanis olyan írások jelentek meg, amelyek alkalmasak engedetlenség szítására.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!