rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 4.

Bolgár György kérdései a 2010. május 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy miért meglepően kicsi az alakulóban lévő új Orbán-kormány, nyolc, de óriási minisztériummal. Mire jó ez? És mire nem?

Másik témánk, hogy az ígéretek ellenére máris kiderült, nem lesz több pénz egészségügyre, oktatásra, kultúrára, szociális támogatásra és sportra - már amennyiben hinni lehet az új csúcsminiszternek.

Egy másik ígéret is máshogyan lesz valóság. A kettős állampolgárság ugyanis a korábbi állásfoglalások szerint nem járna választójoggal, az egy másik kérdés - mondták. Navracsics Tibor azonban most már azt mondta, szerinte meg kéne adni a választójogot állandó lakhely nélkül is, Semjén Zsolt pedig közölte: nem lesz kétféle állampolgárság.

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy a Fidesz csak június végén dönt az új köztársasági elnök jelöléséről, de közben Fidesz-közeli értelmiségiek is Sólyom László újraválasztása mellett foglaltak állást. Vajon miért?

És végül beszéljük meg, hogy egyes szocialisták pártszakadástól tartanak, miután Balassagyarmaton kiléptek a szocialista frakcióból azok a helyi képviselők, akik Szili Katalin civil mozgalmának a tagjai. Szili örül a lépésnek, mert szerinte az MSZP-nek nemcsak beszélnie, de változnia is kellene. Így?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!