rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 5.

Bolgár György kérdései a 2010. május 5-ei műsorban


Témáink ma délután: Schmitt Pál lesz az új parlament elnöke. Miért jó ez neki, és miért jó a Fidesznek az EP-alelnökség helyett?

Ugyancsak a formálódó Fidesz-kormányzattal kapcsolatos hír, hogy áll a bál Pintér Sándor minapi kijelentése miatt, amely szerint a 2006-os, októberi demonstráció feloszlatásakor a rendőrség nem követett el szakmai hibát. A belügyminiszter-jelöltet többen is bírálták, Orbán Viktor pedig azonnal megbízta Balsai Istvánt az akkori események kivizsgálásával – miniszterelnöki biztosként.

Aztán: az egészségügyért felelős, jövendő nemzeti erőforrás miniszter a magántőke bevonásáról beszélt az egészségügybe. Érdekes fordulat?

Simor András, a Nemzeti Bank elnöke a folytatódó és ellene irányuló személyes támadások ellenére közölte, hogy ki akarja tölteni a mandátumából hátralévő három évet.

Elkészült Gyurcsány Ferenc vitairata, amely az MSZP választási szerepléséről szól. A volt miniszterelnök szerint a párt gyáván és ostobán politizált, pedig nem volt törvényszerű, hogy vereséget szenvedjen. Gyurcsány az írásában azt is állítja, ő is csak a 2006-os választások után szembesült az államháztartási hiánycélok tarthatatlanságával.

És végül mi a véleményük arról, hogy bár magyar üzletemberek több száz millió forinttal támogatták a magyar csodalovat, Overdose újra sántít. Vége van egy álomnak?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!