rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 6.

Bolgár György kérdései a 2010. május 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz szerint talán rendkívüli intézkedésekre is szükség lesz a gazdasági vészhelyzet elhárítására. Erről Varga Mihály alelnök, az alakulóban lévő Orbán-kormány jövőbeli miniszterelnökségi államtitkára beszélt. Tegnap Orbán Viktor az összeomlás megakadályozását nevezte a két fő cél egyikének. De milyen összeomlás? És akkor hogy lesz ebből júliusra adócsökkentés, ahogy a mai Magyar Nemzet is írta. Vagy kutyaharapást szőrivel? A Bajnai-kormány mindenestre visszautasította az éles Fidesz figyelmeztetést, hangsúlyozva, hogy az országot nem kell megmenteni. És ha mégis meg akarják?

Másik témánk, hogy Gaskó István és szakszervezete az Orbán-kormánnyal szemben is fenntartja a vasutasok követeléseit, például a MÁV Cargo eladásából származó bevétel egy részére. Követeléseiket nem pártpolitikai célok alapján fogalmazták meg, így azokról pártérdekek miatt sem mondanak le - mondta Gaskó.

És mit szólnak ahhoz, hogy egyre több a sürgető bírálat az MSZP-ben. Gyurcsány vitairata után, most 300 hajdú-bihari szocialista követelte a pártvezetés azonnali távozását. Mi lesz ennek a vége?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!