rss      tw      fb
Keres

Dörneré az Új Színház



Tarlós István – a szakmai bizottság ajánlásával szemben – Márta István helyett Dörner Györgyöt nevezte ki 2012. február elsejétől az Új Színház igazgatójának.* Annak tudatában is, hogy Dörner Csurka Istvánt akarja a színház intendánsának kinevezni, hiszen együtt adták be a pályázatukat.

Dörner György, aki sohasem titkolta MIÉP-es elkötelezettségét, azt mondta ez év tavaszán a Heti Válasznak adott interjújában: „…a MIÉP nem tűnt el. Exkluzív párt lett, az kétségtelen, de egy szimpatizánsa biztosan van. Itt ül önnel szemben. Azt meg a vak is láthatja, hogy a Jobbik és a MIÉP nem ugyanazt képviselik”.

Ez kétségtelen. A csurkista MIÉP a nyílt zsidózásra – az antiszemitizmusra –, a Jobbik a nyílt cigányellenességre – a rasszizmusra – tett. Egyebekben semmi különbség: uszított és uszít mind a kettő. Attól az apróságtól eltekintve, hogy a Jobbik ma a parlamentben ül, és legalább tizenkét százaléknyi magyar ma is rá szavazna, Csurka István pedig csak a saját zsidózó újságjában létezett – eddig. Most Tarlós főpolgármester döntése nyomán, a Fővárosi Önkormányzat képviselője és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselője támogatásával Csurka antiszemitizmusa másként is intézményesült: színházat kapott. (Ha valaki a Magyarországon szokásos hamis toleranciával úgy gondolná, hogy a színházigazgatásnak és a magánmeggyőződésnek nincs, sőt még a pártelkötelezettségnek sincs köze egymáshoz, olvasson bele Dörner pályázatába.)

Sokszor leírtam már**, hogy a magyar demokrácia és sokak legnagyobb szégyenére az elmúlt húsz év arról szólt, hogyan nyer, szabadon, mind nagyobb teret a szélsőjobboldal, a magyarkodással, vadnacionalizmussal leöntött fajgyűlölet. Hogyan teremti meg, ugyancsak szabadon, a saját intézményrendszerét, kultúráját és ethoszát: könyvkiadását, sajtóját, klubjait, zenekarait, egyesületeit, rendezvényeit, félkatonai osztagait, politikai pártjait, hogyan fertőzi agyon az emberi agyakat és lelkeket, agresszív téveszmékkel az egyiket, emberpusztító gyűlölettel a másikat.

Most nagy hatású pódiumot is kapott hozzá, méghozzá a magyar szélsőjobb magától elsorvadt változata.*** Tarlós István főpolgármester jóvoltából. Ki tudja, milyen megfontolásból. Ha engem kérdeznének, azt mondanám, hogy nem elég a cigányozás, a zsidózást is vissza kell hozni a magyar nemzet nagyságáról szóló jobboldali beszédbe. Ha már a választók segítségével nem sikerült, akkor főpolgármesteri döntéssel.

Ha Tarlósnak (meg persze a „nemzeti erőforrás” minisztériumnak) valamivel el kell majd számolnia, ezzel a döntésével biztosan.

(Mihancsik Zsófia)

_____________

* Lásd hírösszefoglalónkat: Dörner György: az Új Színház a szociálliberális iga alatt nyögő magyarság ütközete lesz

** Például:
A zsák és a folt – még egyszer Schiffer András mondatáról
Magyar módi: zsidózás, karikás ostor, seggbedugás
Célkeresztek
Közlemény: az „ügy érintettjei” vagyunk

*** Lásd: Csurka csúf végjátéka


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!