rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 6.


Bolgár György kérdései a 2011. október 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz október 23-án nagygyűlést akar szervezni az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport demonstrációjának közvetlen közelében az Astoriánál. A millások a Szabadsajtó útjára tervezik a megmozdulást, de már hónapok óta. A Fidesz viszont csak hétfőn jelentette be gyülekezési szándékát onnan néhány száz méterrel arrébb az Astoriánál. Fenyegetés? Vagy finom figyelmeztetés?

Másik témánk, hogy Bajnai Gordon szerint marhaság az úgynevezett olajfa szövetség terve, amelyről a jobboldali Heti Válasz ír, és amely szerint Gyurcsány Ferenc szeretne létrehozni egy balközép szövetséget maga elé tolva Bajnait. Elvileg logikus, de gyakorlatilag csakis Bajnai hiteltelenítésére megy ki a jobboldali játék?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a tekintélyes brit Financial Times szerint a 300 forintos euró Orbán kormányzásának ára. Lesz ez még magasabb is?

Mi a véleményük tovább arról, hogy a kormány csendben visszalépett az úgynevezett PPP szerződések felmondásától. Ezek a magántőke és az állam együttműködésében készült beruházásokat jelentik. Arról van szó, hogy a magántőke meghitelezi az államnak egy-egy épület vagy út felépítését, és aztán az állam éveken vagy évtizedeken keresztül fizeti vissza valamilyen formában ennek az összegét. Az erre szánt pénzt azonban, úgy látszik, elköltötték.

És végül beszéljük meg, hogy egészen elképesztő döntéssel Dörner Györgyöt nevezték ki az Új Színház élére az eddigi igazgató Márta István helyére. A pályázaton a szakmai zsűri Márta mellett foglalt állást, kivéve a kormányzat delegáltjait. Ám Tarlós István főpolgármester azt a Dörnert nevezte ki, aki Csurka Istvánt venné maga mellé intendánsnak. Összenő a fővárosban ami összetartozik?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!