rss      tw      fb
Keres

Navracsics: a jövő év a nagy ellátórendszerek átalakításáról szól

A következő év a nagy ellátórendszerek átalakításáról szól, a 2012-es költségvetés a világ helyzetét tükrözi - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Heti Válasz című közéleti hetilap által szervezett fórumon péntek este Veszprémben.

Kövér László: a vidéki élet ne jelentsen hátrányt, a közös tevékenység és a hit a kiút

Célunk, hogy a vidéki élet ne jelentsen hátrányt, a falvak meg tudják tartani az ott élőket, méltó életlehetőséget kínálva számukra - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön, a felújított református templom ünnepélyes átadásán.

XVI. Benedek: a püspökök keressék az igehirdetés új útjait

„Misszionárius merészségre", az igehirdetés és a hittérítés új útjainak keresésére biztatta XVI. Benedek pápa az európai főpapokat pénteken az albán fővárosban ülésező Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának küldött üzenetében.

Költségvetés 2012 - A központi alrendszer bevételei 13.950,631 milliárd forintot érnek el

Az államháztartás központi alrendszerének bevételei 13.950,631 milliárd forint tesznek ki jövőre, a központi költségvetés bevételei ennek több mint 65 százalékát, mintegy 9.096 milliárd forintot adnak, melyekből igen jelentős összeget képviselnek a fogyasztáshoz kapcsolt adók.

MTVA: hétfőtől kulturális műsorsáv indul a Duna2-n

Kulturális tradíció és kortárs művészet, értő beszélgetések és bátran felvállalt viták - az MTVA közleménye szerint ezt kínálja a művészeti adóvá alakuló Duna2 új kulturális programsávja, az Éjjeli őrjárat. A hétköznap 21.30-tól jelentkező műsorokban hétfőn, szerdán és csütörtökön Veiszer Alinda fogadja a vendégeket portré-, múltidéző és vitaműsoraiban, kedden és pénteken pedig Teszári Nóra köszönti a nézőket ajánló és az események hátterét feltáró kulturális magazinjaival.

Székelyföldön marad Gábor Áron ágyúja

Az 1848-as szabadságharc jelképének számító ágyú a bukaresti Román Nemzeti Múzeumé volt, ezért a Székely Nemzeti Múzeumot működtető megyei önkormányzatnak egy cserét kellett elfogadnia. Ennek értelmében az eredeti ágyúért cserében a székelyföldi múzeum 21 erősdi kerámiát, illetve 61 dák ezüstérmét, valamint Gábor Áron ágyújának hiteles másolatát adja át a bukaresti múzeumnak.

Közlemény: Schmitt Pál köszöntötte a Közép-Európai Pannonia Fórumot Pozsgay Imre és Schöpflin György a KEP új szenátorai

Budapesten tartotta szeptember 30-án IV. Társadalmi Párbeszéd Fórumát a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) az NCA támogatásával, 125 fő részvételével. A KEP rendezvényén a társadalmi és gazdasági szervezetek valamint a tudomány, az oktatás és a civil élet számos tekintélyes képviselője vett részt, tartott előadást a Kárpát-medencei országokból.

A gabonafélék és az olajos növények kerülhetnek a fordított áfa körébe

Várhatóan a gabonafélék és az olajos növények kerülnek be abba a körbe, amely után fordított áfát kell fizetniük a felvásárlóknak - ismerteti a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményben, idézve Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárt, aki a 75. OMÉK-on tartott előadást.

Költségvetés 2012 - Nemzeti Szociálpolitikai Alapot hoznak létre

A költségvetésről szóló törvényjavaslat szerint létrehozzák a Nemzeti Szociálpolitikai Alapot, amely a szociális ellátások egy meghatározott körét, valamint a Nyugdíjbiztosítási Alapból kikerülő, korai nyugdíjakat tartalmazza; az alapból ezekre 863 milliárd forintot fordíthatnak jövőre.

Nem fogadta el a szegedi költségvetés módosítását a közgyűlés

Nem fogadta el a szegedi költségvetés módosítását a közgyűlés; a rendelettervezetet a Fidesz-KDNP frakcióból 11 képviselő támogatta a pénteki ülésen, a közgyűlés 14 tagja ellene szavazott, 3 fideszes képviselő, illetve az LMP-s delegált pedig tartózkodott.

Költségvetés 2012 - Matolcsy: biztonságos, országvédelmi költségvetés készült - ÖSSZEFOGLALÓ

A jövő évi költségvetés biztonságos, az ország pénzügyi, gazdasági védelmét szolgáló büdzsé lesz, az egyenleg 1.000 milliárd forinttal javul, a javaslat 1,5 százalékos növekedésre épül és 2,5 százalékos GDP arányos hiánycélt tartalmaz - ismertette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken kormányszóvivői tájékoztatón, miután a kormány pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot.

Tarlós: a Fazekas története egybefonódott a nemzet elmúlt száz évével

A Fazekas története egybefonódott a város, az ország és a nemzet elmúlt száz évével - mondta Tarlós István főpolgármester a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Iskola és Gimnázium alapításának 100. évfordulóján rendezett ünnepségen, pénteken.

Újabb büntetőeljárás indult Hagyó Miklós ellen

Újabb büntetőeljárás indult Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen - tudta meg pénteken az MTI Hírcentrum. A politikust a BKV-ügy mellett a Főpolgármesteri Hivatal megbízási szerződései miatt is hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A gyanúsítottak között van Gyekiczki András, a Főpolgármesteri Iroda volt irodavezetője.

Giró-Szász András a szuperbruttósításról és az adójóváírásról

A kormány arról döntött a 2012-es országvédelmi költségvetés keretein belül, hogy tovább tisztítja és egyszerűsíti az adórendszert, éppen ezért a 16 százalékos adókulcs, amely eddig mind az adójóváírásokkal, mind a félszuperbruttóval terhelve volt, az eddig meglévő terheket kivezeti a rendszerből - mondta Gíró-Szász András kormányszóvivő pénteken az MTI-nek.

Ismét Erdő Péter bíborost választották a CCEE elnökévé

Ismét Erdő Péter bíborost, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökét választották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnökévé a következő öt évre - közölte az MKPK sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Devizapiac - Alig változott a forint péntek este

Alig változott a forint árfolyama péntek estére, az eurót 293 forint körül, a svájci frankot 240 forint körül jegyezték fél hétkor.

A KASZ ragaszkodik a 6 százalékos bérfejlesztéshez

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a kiskereskedelem területén átlagosan 6 százalékos béremelés valósuljon meg októbertől a következő egy évben - közölte Sáling József elnök a Tesconál folytatott pénteki bértárgyalás után az MTI-vel.

Költségvetés 2012 - Jövőre 41,1 milliárd forint kifizetést terveznek az állami kezességérvényesítésre

A 2012. évi állami kezesség- és viszontgarancia vállalásokat, valamint az állam által vállalt kezesség és viszontgarancia érvényesítésére 41,1 milliárdot terveznek a 2012 évi költségvetési törvényjavaslatban, míg az új egyedi kezesség és garanciavállalás kerete 100 milliárd forint.

Költségvetés 2012 - Az államháztartás hiánya 576,54 milliárd forint, a GDP 29.111 milliárd forint lesz

A 2012. évi költségvetésben az államháztartás hiánya 576,54 milliárd forint, 13.950,63 milliárd forint bevétel és 14.527,17 milliárd forint kiadás mellett, a 2012-ben - folyó áron - 29.111 milliárd forintra tervezi a kormány a bruttó hazai termék (GDP) összegét - olvasható az Országgyűlés honlapján elérhető törvényjavaslatban.

Költségvetés 2012 - Egészségügy, Egészségbiztosítási Alap

Az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) bevételeinek kiegészítéséhez a jövő évi költségvetési javaslat "jelentős összeggel járul hozzá", 2012-ben 1.755 milliárd forintot szánnak egészségügyi kiadásokra, a gyógyító-megelőző ellátásokra fordítható összeg meghaladja az ez évi előirányzatot, a gyógyszerkassza állami ráfordításai viszont érdemben mérséklődnek. A már idén bevezetett népegészségügyi termékadóból 30 milliárdos, a jövőre bevezetendő baleseti adóból pedig 27 milliárd forintos bevétellel számol a kormány által pénteken benyújtott, a 2012-es költségvetésről szóló törvényjavaslat.

Költségvetés 2012 - Állami vagyongazdálkodásra 110 milliárdot szán a büdzsé

A vagyongazdálkodási feladatokkal jelentkező kiadások együttes mértéke 110,3 milliárd forint, amely takarékos gazdálkodást követel a vagyonkezelő szervezetektől - áll a 2012-es költségvetési javaslatban, amelyet Országgyűlés honlapján olvasható.

Költségvetés 2012 - Mintegy 30 százalékkal több uniós forrás áll rendelkezésre jövőre

Magyarország jövőre európai uniós forrásokból 1.369 milliárd forint kifizetéssel számolhat; ezt az összeget a magyar költségvetés 193 milliárd forinttal egészíti ki, így az idei előirányzatnál összesen mintegy 30 százalékkal - 367 milliárd forinttal - több uniós forrás áll majd az ország rendelkezésére - a 2012-es költségvetési javaslat szerint.