rss      tw      fb
Keres

Hallgatók tüntettek a készülő felsőoktatási törvény ellen Pécsen

Hallgatók demonstráltak a felsőoktatási törvény tervezete ellen a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön. A néma, gyertyás felvonulás mintegy 250 résztvevője a 48-as térről a Széchenyi térre ment, hogy felhívják a figyelmet: számukra elfogadhatatlan a jelenlegi felsőoktatási reform.

Az emberhiány miatt vezényelték Irakba a magyar munkavállalót lelövő amerikai katonát

Az amerikai katonai vezetők azt akarták, hogy minél több ember legyen kint Irakban, ezért kerülhetett ki a háborús övezetbe az az elmezavar jeleit mutató katona, aki 2009-ben agyonlőtt egy magyar köztisztasági munkást - vélekedett tanúvallomásában az emberöléssel vádolt tizedes elöljárója a KCEN-HD News és a The Killeen Daily Herald csütörtöki beszámolója szerint.

Börtönbe vonul a 2006-os zavargások kapcsán elsőként elítélt rendőr

Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete; másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, amiért 2006. október 23-án, mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját - adta hírül a Hír Tv.

Továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy a napokban elfogadott távhőtörvény módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználóknak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Budapest is a fogyasztói árkiegészítés emelését kéri az utazási bérletekhez

Módosító javaslatot nyújtanak be budapesti fideszes politikusok annak érdekében, hogy a megyei jogú városoknál javasolt mértékkel, vagyis 47 százalékkal emeljék meg Budapesten is a kedvezményes áru helyi utazási bérletek után igénybe vehető fogyasztói árkiegészítést, mivel a vidéki polgármesterek által benyújtott törvényjavaslatot hátrányosnak tartják Budapestre nézve - értesült városházi forrásból az MTI.

Balog: a romastratégia sikerétől is függ a Nyugat-Balkán európai integrációja

A mélyszegények és a romák társadalmi felzárkóztatásának sikeressége központi jelentőségű a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozása szempontjából - hangsúlyozta Balog Zoltán, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, aki csütörtökön Szkopjében a Roma Integrációs Évtized Program (RIÉP) keretében szervezett konferencián tartott előadást.

UD Zrt. - Tanúmeghallgatással folytatódott a volt MDF-es vezetők ellen indított per

Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató, Giró-Szász András politológus, jelenlegi kormányszóvivő és Somogyi Zoltán volt MDF-es tanácsadó tanúkénti meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a per, amelyben Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és egykori frakcióvezetőjét, Herényi Károlyt személyes adattal való visszaéléssel vádolják. Ítélet februárban várható.

Tarlós: Budapest továbbra is intenzíven támogatja Horvátország uniós csatlakozását

Horvátország uniós csatlakozása tekintetében Magyarország őszinte és hathatós segítséget nyújtott, ezt a szándékát a főváros támogatásával továbbra is fenntartja - mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön, miután hivatalában fogadta Ivo Josipovic horvát köztársasági elnököt.

Csökkenhet a kiugróan magas távhőszámlák aránya

Az idei fűtési szezontól kezdődően fogyasztásarányossá és ezzel igazságosabbá válik a távhődíjak épületen belüli megosztása és elszámolása a mintegy 300 ezer korszerűsített távfűtési rendszerű lakásban az európai mintára, szakmai együttműködésben megalkotott jogi szabályozásnak köszönhetően - közölte a Techem Kft.

Új néven működik tovább a Kopint-Datorg Zrt.

A Cégbíróság szerdai döntése értelmében, hivatalosan új néven működik tovább a korábban Kopint-Datorg Zrt. néven jegyzett állami vállalat, a társaság új neve Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NISZ Zrt.) - közölte a cég az MTI-vel, csütörtökön.

Martonyi János: minden jóslás kockázatos a magyar BT-tagsággal kapcsolatban

A jelentős bizonytalansági tényezők miatt mindenféle jóslás kockázatos azzal kapcsolatban, milyen eredménye lesz az ENSZ-közgyűlési szavazásnak, amelyen eldől, hogy Magyarország 2012-13-ban a világszervezet Biztonsági Tanácsának nem állandó tagja lehet-e - mondta Martonyi János külügyminiszter a tárca csütörtöki háttérbeszélgetésén.

Martonyi János válaszlevele Morvai Krisztinának: Magyarország a "két állam"-megoldásban érdekelt

Magyarország érdekelt a "két állam"-megoldásban: egy önálló, életképes, területileg összefüggő palesztin állam megalakulásában, amely egy biztonságban élő Izrael mellett békében létezik. Ennek eléréséhez az egyetlen járható út az igazságos és tartós, a két fél közvetlen tárgyalásain kidolgozott rendezés - közölte Martonyi János külügyminiszter csütörtökön nyílt levélben, Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő hozzá intézett előző napi nyílt levelére válaszul.

Távközlési adó - Szijjártó: a kormány szerint nincs ok változtatni

A magyar kormány több szektor számára megteremtette a lehetőséget arra, hogy arányosan kivegyék részüket a közteherviselésből, ez történt a távközléssel is. A kabinet semmilyen okot nem lát változtatásra a távközlési adón, vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Varsóban a magyar sajtó képviselőinek.

MSZP: Borkai Zsolt személyes kudarca az Aréna felépítésének elvetése

Borkai Zsolt személyes kudarca az Aréna felépítésének elvetése - hangoztatja az MSZP csütörtöki közleménye két nappal azt követően, hogy Győr polgármestere bejelentette: elegendő forrás híján visszavonják a multifunkcionális csarnok tervpályázatát.

Otthonvédelmi akcióterv - A köztársasági elnök válasza a bankoknak

Nyílt levélben tájékoztatta a köztársasági elnök a Magyar Bankszövetséget arról, hogy miért írta alá az otthonvédelemmel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényt. "Arra a megállapításra jutottam, hogy a veszély igen nagy, a bankokat sújtó esetleges hátrányok pedig nem haladják meg azt a mértéket, amelyet a pénzintézeteknek a közös kockázat- és teherviselés jegyében el kell tűrniük" - fogalmaz Schmitt Pál az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben.

Belgrádi állásfoglalás: meg kell őrizni a Vajdaság etnikai sokszínűségét

A vajdasági intézményeknek, a rendőrségnek és a helyi önkormányzatoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy közös erőfeszítéssel megőrizzék a közrendet és a békét, a biztonságot, a nemzetek közötti jó viszonyt és a kölcsönös megbecsülést.

Közgazdász-vándorgyűlés - Varga Mihály: a kormány 1,5 százalékos növekedéssel számol jövőre

A kormány 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 2,5 százalékos hiánnyal, 3,7 százalékos folyó fizetési egyenleg többlettel, 4 százalék feletti inflációval és a foglalkoztatottság 1-1,5 százalékos bővülésével számol a jövő évi költségvetés tervezetében - jelentette be Varga Mihály csütörtökön Pécsen.