rss      tw      fb
Keres

Sarkozy: a hiteleminősítő intézetek nem diktálnak a francia politikának

Az euróövezet válsága továbbra is nagy befolyással lesz Franciaország sorsára, de a hitelminősítő intézetek nem fognak diktálni a francia politika alakításának - szögezte le Nicolas Sarkozy francia elnök újévi beszédében.

Obama aláírta a 662 milliárd dolláros katonai büdzsét

Barack Obama szombaton Honoluluban aláírta az Irán elleni újabb szankciókat is tartalmazó 2012-es évi, 662 milliárd dolláros katonai költségvetést.

Putyin gúnyolódással fűszerezte újévi köszöntőjét

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő szombaton újévi köszöntőt intézet Oroszország minden lakosához, köztük azokhoz is, mint azt némi gúnnyal megfogalmazta, akik bírálják eddigi 12 évi hatalmát és ellenzik újabb elnöki ambícióját.

Irakban ünnepnap lesz az amerikai távozás napja

Az iraki kormányfő hivatalos ünnepnappá nyilvánította december 31.-ét, az amerikai katonák távozását hivatalosan lezáró napot.

Peking lehetőséget adhat egy vitatott Jangce-erőmű megépítéséhez

A kínai államtanács eltávolított egy meghatározó akadályt az ország legvitatottabb vízierőművének felépítése elől, súlyos vereséget mérve a projektet ellenző környezetvédőkre és egyben érzékeltetve Kína egyik legbefolyásosabb politikusának politikai súlyát - jelentette Pekingből a The New York Times.

Moszkvában ellenzékieket vettek őrizetbe

Szombaton Moszkvában, egy engedély nélküli kormányellenes tüntetésen a rendőrség legalább 20 embert őrizetbe vett. Több más orosz városban is volt ellenzéki megmozdulás .

Óévbúcsúztató - Ausztrália, Új-Zéland

A Csendes-óceán térségének számos országában és Ausztráliában már elbúcsúztatták az óévet. Az újévet legelőször a Szamoa-szigetek és az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau lakossága köszöntötte.

Egyiptomban őrizetbe vettek egy kopt diákot Mohamed-karikatúrája miatt

Az egyiptomi hatóságok őrizetbe vettek egy kopt diákot, akit azzal vádolnak, hogy föltett egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát a Facebook közösségi honlapra, ami két napja erőszakhullámot indított el Dél-Egyiptomban.

Szíria - Ellenzéki megállapodás a rendszerváltásról

A szíriai ellenzék megállapodást kötött pénteken az Aszad-rezsim megdöntését követő, a demokratikus államot megteremtő átmeneti időszak irányelveiben.

Az etióp hadsereg új frontot nyitott Szomáliában a lázadók ellen

Az etióp hadsereg újabb frontot nyitott Szomáliában az al-Shabaab szélsőséges muzulmán milícia ellen, a szomáli hadsereggel szövetségben heves harcot vívott annak fegyvereseivel szombaton az etióp határ közelében lévő egyik városban, és állítása szerint elűzte őket onnét.

Madárinfluenza - másfél év után az első haláleset Kínában

A Hongkonggal szomszédos Sencsen (Shenzhen) kínai városban meghalt szombaton egy buszvezető, aki fertőzött volt a madárinfluenza H5N1 jelű vírusával - jelentették be hivatalosan. Másfél év után ő a betegség első halálos áldozata az országban.

Iráni haditengerészeti parancsnok: még nem volt, csak lesz a rakétagyakorlat

Az iráni haditengerészet egyik parancsnoka cáfolta szombaton több hazai médium azon állítását, hogy nagy hatótávolságú rakétákat próbáltak volna ki aznap egy többnapos gyakorlat keretében, hozzátéve, hogy a rakétaindításokat a következő napokban tervezik.

Milyen időjárási viszonyok várhatóak 2012-ben?

A pusztító áradásoktól kezdve a tomboló szélviharokon és gyilkos tornádókon át egészen az éhínséget okozó szárazságokig a 2011-es év kétségtelenül rekordernek számít a rossz időjárás tekintetében.

A Boeing nagy értékű védelmi szerződést köt a Pentagonnal

Több mint három milliárd dollár értékű beszállítói szerződést köt a washingtoni védelmi minisztérium a Boeing céggel nagy hatótávolságú rakéták elleni rakétarendszer kifejlesztéséről és legyártásáról - közölte a Pentagon, valamint a repülőgépipari és védelmi vállalat.

Szíria - Több tüntetőt megöltek a biztonsági erők

Legalább tizenkét ellenzéki tüntetőt megöltek a szíriai biztonsági erők pénteken, miközben több mint negyedmillió ember vonult az utcára az arab országban, tiltakozásul Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere ellen; Homsz városában öt rendfenntartó halt meg egy lövöldözésben - közölték ellenzéki aktivisták.

Euróövezeti válság: tagállamok adóssággondjai miatti aggodalmak, valutaövezeten belüli egyensúlytalanságok

A Wall Street Journal üzleti napilap több mint két tucat vezető beosztású forrás nyilatkozataira hivatkozva állította össze az euróövezeti válságkezelés elmúlt félévének menetét, ahogy az a tárgyalótermekben zajlott. Amint az írásból kiderül, a válságkezelést vezénylő Merkelnek Berlusconi eltávolítása mellett a sokszor feszélyezett francia-német kapcsolatok ápolására, és a heterogén euróövezeti diplomáciai erőtér egyben tartására is törekednie kellett.

Kifutott a leszállópályáról egy repülőgép egy párizsi repülőtéren

Több mint százhatvan emberrel a fedélzetén kifutott egy utasszállító repülőgép a leszállópályáról pénteken a párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtéren, de szerencsére senki sem sérült meg - közölték a hatóságok.

Észak-Korea - Kim Dzsong Unt a hadsereg főparancsnokává nevezték ki

A hadsereg főparancsnokává nevezték ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, aki ezzel hivatalosan is a kelet-ázsiai kommunista ország 1,2 milliós haderejének első számú vezetője lett, tovább erősítve a nemrég elhunyt apjától, Kim Dzsong Iltől örökölt hatalmát.

Görög bíróság: nem volt politikai beavatkozás az ügyészek munkájába

A görög legfelsőbb bíróság pénteki döntése szerint nem történt politikai beavatkozás az ügyészség munkájába. A határozat két nappal azután született, hogy két ügyész lemondott, tiltakozásul amiatt, hogy szerintük a kormány beleavatkozott a munkájukba.

A WHO aggódik madárinfluenza-vírussal folytatott kísérletek miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) határozott hangnemben figyelmeztetett pénteken tudósokat, hogy jelentős kockázata van a madárinfluenza vírusával végzett kísérleteiknek, amelyeket ezért szigorú ellenőrzés alatt kellene folytatniuk.