rss      tw      fb
Keres

A szárazföldön is harcolhat az EU a szomáliai kalózok ellen - lapértesülés

Az Európai Unió hamarosan kiterjesztheti a szomáliai szárazföldre az Atalanta elnevezésű műveletét - írta csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. Az egyelőre csak tengeri akció célja a kalózok megfékezése az Indiai-óceánon és a Vörös-tengeren.

A vártnál alacsonyabb decemberi infláció volt Németországban

Az elemzők által vártnál lassabb ütemben havi szinten 0,7 százalékkal, míg éves összehasonlításban 2,1 százalékkal nőttek decemberben a német fogyasztói árak - közölte előzetes számításait a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön.

Jemen - A hadsereg al-Kaida aktivistákát ölt meg

A jemeni hadsereg rakéta-sorozatvetőkkel lőtt egy házat szerda este a déli országrészben lévő Zindzsibárban hat - feltételezhetően az al-Kaidához tartozó - fegyverest megölve.

Zsugorodik a legtöbb német párt, félmillió alatt a konzervatívok és a szociáldemokraták létszáma

Németországban a legtöbb parlamenti pártnál az idén is folytatódott a taglétszám csökkenése, a kormányzó konzervatív CDU és a legnagyobb ellenzéki párt, a szociáldemokrata SPD létszáma a lélektani határnak számító 500 ezer fő alá süllyedt. Az egyetlen kivétel a Zöldek, az ökopárt taglétszáma minden korábbinál nagyobbra nőtt 2011-ben.

Dánia - "Hídépítő" szerepre készül a következő uniós elnök

A 27 tagállam egységének biztosításán fog dolgozni uniós elnöksége alatt az Európai Unió Tanácsának vezetését januárban átvevő Dánia - nyilatkozta Helle Thoring-Schmidt dán miniszterelnök-asszony csütörtökön.

Chávez: az USA rákkal fertőzi meg a baloldali latin-amerikai vezetőket

Különös okot vélt felfedezni Hugo Chávez venezuelai államfő a baloldali latin-amerikai vezetők rákos megbetegedései mögött: szerinte az Egyesült Államok kifejlesztett egy technológiát, amellyel rákot idézhet elő.

Továbbra is a rekord közelében a 10 éves olasz állampapír hozama

Összesen 7,02 milliárd eurót gyűjtött Olaszország csütörtöki állampapír-aukcióján, az eredeti tervek szerint az államkincstár 5-8,5 milliárd euróra számított, két tízéves, egy hároméves és egy hétéves lejáratú állampapírt értékesítettek nagy piaci érdeklődés mellett.

A Gazprom megduplázná az Északi Áramlat kapacitását

Megduplázná az orosz Gazprom az idén üzembe állított Északi Áramlat kapacitását: az eredeti tervekhez képest két további, egy harmadik és egy negyedik csővezeték megnyitásával a szállítható éves gázmennyiséget 110 milliárd köbméterre növelné - közölte csütörtökön Alekszander Miller, a Gazprom vezére.

Izraeli katonákra támadó zsidó szélsőségeseket vettek őrizetbe

Újabb hat szélsőséges zsidó szélsőségest vett őrizetbe az izraeli rendőrség azzal a gyanúval, hogy részt vettek a hadsereg egyik ciszjordániai bázisa elleni vandál támadásban - közölte csütörtökön Luba Szamri rendőrségi szóvivő.

Pokolgépes merénylet afgán rendőrök ellen

Út mentén elhelyezett pokolgép végzett tíz afgán rendőrrel csütörtökön a dél-afganisztáni Hilmend tartományban - közölték a helyi hatóságok. A NATO pedig arról számolt be, hogy az ország keleti részén két katonáját lelőtte egy férfi, aki az afgán hadsereg egyenruháját viselte.

A U2 az idei turnépénzcsúcstartó

A U2 ír rock zenekaré a legmagasabb idei turnébevétel: 34 koncertjére összesen 231,9 millió dollárért - 5 milliárd forintért - vásárolt jegyet a közönség.

Súlyosan megrongálódott egy bálnavadászokat üldöző hajó

Súlyosan megrongálódott a Sea Shepherd nevű környezetvédelmi szervezet japán bálnavadászokat üldöző hajóinak egyike, a Brigitte Bardot csütörtökön az antarktiszi vizeken. A baleset komoly csapás a bálnavédőkre, mivel egy másik hajójukat a sérült bárka mentésére kellett küldeni, így már csak egy hajójuk üldözheti a bálnavadászokat.

Kína - Véget ért a sztrájk a nancsingi gyárnál

Véget ért a nancsingi LG Display nyolcezer dolgozójának munkabeszüntetése, miközben más külföldi vállalatok gyárainál újabb munkások kezdtek sztrájkba Kínában.

2011 - Portugália: kisöpört kincstár, elsöpört kormány

A Pireneusi-félsziget országa máig nem tért magához a 2008-as válságból: bár az ingatlanpiaci buborék elpattanása után eljött a kijózanodás ideje, az idei euróválság padlóra küldte Portugáliát.

2011 - Spanyolország: a jobboldal erősödött a válság alatt

Portugáliához hasonlóan Spanyolország sem tért magához a 2008-as válságból: a világ aggódva figyeli, vajon Lisszabon után Madrid is pénzügyi infúzióra szorul-e.

Nyomóemberek a milánói metrón

Markos ellenőrök nyomnak be minél több embert a milánói metrószerelvényekbe. A tokiói metrótól kölcsönzött módszert januártól alkalmazzák az északolasz városban.

A Hamász megkezdte a kivonulást Szíriából

A szélsőségesnek tartott Hamász palesztin szervezet megkezdte a kivonulást Szíriából, mert az országban bizonytalanná vált a helyzet a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni tiltakozások miatt - közölték magas rangú Hamász-vezetők.