rss      tw      fb
Keres

Amerikai vadászgépeket kap Szaúd-Arábia

Az Egyesült Államok csaknem 30 milliárd dollár értékben F-15-ös vadászgépeket szállít Szaúd-Arábiának - közölték nevük elhallgatásával nyilatkozó amerikai tisztségviselők szerdán.

Számos kurd civil vesztette életét egy török légicsapásban

Legalább 35 kurd életét vesztette, egy pedig megsebesült a török hadsereg által szerda este iraki területen végrehajtott légicsapásban - közölték hivatalos források csütörtökön.

Csekély emelkedéssel kezdhetnek a nyugat-európai tőzsdék

Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 két pont körüli, a frankfurti DAX-30 húsz pont körüli erősödéssel nyithat csütörtökön.

Tovább nőtt az orosz feldolgozóipar teljesítménye decemberben

Kissé lassulva, de tovább javult az orosz feldolgozóipar teljesítménye decemberben is. Az ágazat teljesítménymutatója (beszerzési menedzser index) 51,6 pontra csökkent a novemberi 52,6 pontról, amely nyolchavi csúcs volt. A decemberi mutató így is április óta a második legjobb. A termelés részmutatója 29-ik hónapja jelzett bővülést.

Németország: tűzijáték helyett "mimibombák" szilveszterre

Németországban az utóbbi évekhez képest több szilveszteri balesetre számítanak orvosok az idén, mert egy új jogszabály alapján minden korábbinál nagyobbra, 500 grammra emelkedett a szilveszterkor használható tűzijátékok engedélyezett robbanóanyag-tartalma.

Észak-Korea - Díszszemle Phenjanban, Kim Dzsong Un a "legfelsőbb vezető"

Az észak-koreai kommunista párt és a hadsereg "legfelsőbb vezetőjeként" méltatták Kim Dzsong Unt csütörtökön Phenjanban egy hatalmas katonai díszszemlén, amelyet az előző nap örök nyugalomra helyezett Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezető - Kim Dzsong Un apja - tiszteletére rendeztek.

Kínai rendőrök agyonlőttek több emberrablót Hszincsiangban

Hét személyt öltek meg rendőrök egy túszejtő akció során a nyugat-kínai Hszincsiang (Xinjiang) autonóm területen. A csütörtöki hivatalos beszámolók szerint a túszejtők egy valószínűleg keményvonalas muszlimok által befolyásolt terrorcsoport tagjai voltak.

Többen meghaltak, sokan megsebesültek egy mianmari raktártűzben

2011. december 29., csütörtök (MTI/AFP/AP) - Legalább tizenöt ember életét vesztette, további hatvan pedig megsérült, miután tűz ütött ki csütörtökre virradóra a volt mianmari főváros, Rangun (Yangon) egyik raktárépületében - közölték a hatóságok.

Az amerikai törvényhozás zárolt segélyt szabadított fel a palesztinoknak

Felszabadította az amerikai törvényhozás szerdán a bő ötödét annak a palesztinoknak szánt, 187 millió dolláros segélynek, amelyet korábban zároltak, mert a palesztinok ősszel megpróbálták teljes jogú tagállamként elismertetni területeiket az ENSZ-ben.

Egymásnak estek keresztény papok a betlehemi Születés Templomában – seprűk a másik fél területén

Beszámolók szerint az váltotta ki a konfliktust, hogy a templom kövezetének az ortodox karácsony előtti hagyományos megtisztítása során a görög és az örmény keresztény papok kölcsönösen azzal vádolták egymást, hogy a másik felekezet tagjai seprűjükkel átnyúltak az ő területükre.

Engedély nélküli gélt használt a mellimplantátumok gyártója

Ügyvédje közvetítésével elismerte kedden a szakadásveszélyes mellimplantátumokat gyártó francia cég alapítója, hogy engedély nélküli, ám nem toxikus szilikongélt használt.

India és Japán 15 milliárd dolláros devizacsere-megállapodást kötött

India és Japán 15 milliárd dollár értékű devizacsere-vonal megnyitásában állapodott meg - közölte egynapos indiai tárgyalásait követően a japán kormányfő. Noda Josihiko indiai látogatásán a pénzügyi együttműködés erősítését szorgalmazta Ázsia második és harmadik gazdasága között.

Az Egyesült Államok nem tűri el a Hormuzi-szoros lezárását

Irán az utóbbi napokban többször is azzal fenyegetett, hogy olajexportját érintő szankciók bevezetése esetén lezárja a szűkületet. Az Irán és Omán közti, mintegy 50 kilométer - a hajózási útvonalat tekintve hat és fél kilométer - széles és körülbelül 280 kilométer hosszú tengerszoroson halad át a világszerte tengeren szállított kőolaj mintegy 40 százaléka.

Megalakulhat a központi kormány Boszniában 14 hónappal a választások után

Hivatalos megállapodás született Bosznia-Hercegovina központi kormányának megalakításáról - jelentették be szerdán a balkáni ország három fő etnikai közösségének vezetői, akik ezzel több mint 14 havi politikai bénultságnak vetettek véget.

Konwitschny távozó főrendező bírálja a lipcsei vezetést

A lipcsei operaház neves főrendezője, Peter Konwitschny január elsejével távozik az intézménytől, s mint szerdára kiderült, nem betegség áll a háttérben, hanem a város kulturális politikájával és Ulf Schirmer intendánssal való elégedetlenség.

Emlékhely a náci eutanázia program áldozatainak Berlinben

Berlinben pártokon átívelő kezdeményezésre emlékhelyet alakítanak ki a T4 művelet elnevezésű náci eutanázia programban meggyilkolt százezrek tiszteletére.

Nyolc évre ítéltek egy nyolcvanéves ellenzéki vezetőt Iránban

Nyolc év börtönbüntetést kapott a nyolcvanéves Ebrahim Jazdi iráni ellenzéki vezető az állambiztonság veszélyeztetése, valamint egy betiltott politikai csoport támogatása miatt - közölte a férfi ügyvédje szerdán.

A nyugat-európai tőzsdék gyengültek

A nyugat-európai értéktőzsdék szerdán csekély forgalomban gyengültek az enyhe keddi javulás után.