rss      tw      fb
Keres

Őssejtekkel előznék meg az időskori hallásvesztést

Az időskori hallásvesztés ellen felhasználható őssejtekkel kísérleteznek a világon elsőként brit kutatók - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

2011 - Irán, a világ puskaporos hordója

Bár az idei év bővelkedett kényes helyzetekben, a "legkönnyebben berobbanó puskaporos hordó" talán Irán lehetett volna, hiszen a különc ország valósággal tömbökre osztja a nemzetközi közösséget. Egyfelől ott áll mögötte Oroszország és Kína, valamint a Washingtontól elidegenült Pakisztán, míg az ellentáborban a héják között Izrael és az Egyesült Államok, a galambok között pedig az Európai Unió található.

Többen megsérültek egy kirgiz repülőgépbalesetben

Szárnyát törte, felborult és kigyulladt egy szovjet gyártmányú kirgiz repülőgép szerdán landolás közben Kirgizisztán déli részén: a balesetben 31-en sérültek meg.

2011 - Amerika kül- és belháborúkkal készült az elnökválasztás évére

Barack Obama azzal érte el az amerikaiaknál az év érzelmi csúcspontját, hogy a szeptember 11-i terrortámadások 10. évfordulóján odaállhatott az emberek elé, és azt mondhatta nekik: ő az, akinek elnöksége alatt az Egyesült Államoknak sikerült likvidálnia első számú ellenségét, Oszama bin Ladent.

Majdnem 300 ezer eurót keres évente a spanyol uralkodó

Összesen 292 552 eurót (90 millió forint) kap évente I. János Károly spanyol uralkodó az államtól, míg fiának, a trónörökös Fülöp hercegnek nagyjából ezen összeg feléből kell gazdálkodnia - közölte szerdán a királyi palota.

Népszavazás dönthet a hadseregfejlesztésről Svájcban

Népszavazásra bocsájtják a hadsereg költségvetésének növelését Svájcban, miután a parlament és a kormány nem tudott megállapodni a kérdésben - mondta Ueli Maurer védelmi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján.

Megtette első lépéseit a kettős lábátültetésen átesett férfi

Megtette első lépéseit hétfőn egy kórházi uszodában Valenciában az a férfi, akin a világon elsőként hajtottak végre kettős lábátültetést a nyáron - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Megbüntetik a kínai vonatkatasztrófa felelőseit

Kínában 54 személyt fognak felelősségre vonni a júliusi gyorsvasút-szerencsétlenség miatt - jelentette be a pekingi kormány a baleseti vizsgálat eredményeit ismertető szerdai közleményében.

A spanyol kormány befagyasztja a minimálbért

A spanyol kormány - a szakszervezetekhez eljuttatott tervei szerint - a minimálbér befagyasztását tervezi a jövő évre.

Pert vesztett az SNS ellen Duray Miklós

Szlovákul kell bocsánatot kérnie Duray Miklós szlovákiai magyar politikusnak, amiért 2006-ban egy rádióvitában fasisztának minősítette a Szlovák Nemzeti Pártot (SNS).

Abel Ferrara rendezőt "megihlette" Dominique Strauss-Kahn botránya

Részben Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap lemondásra kényszerült vezetője, illetve Bill Clinton volt amerikai elnök és Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szexbotrányai alapján forgat filmet Abel Ferrara amerikai rendező.

Rohamosan csökken a gyerekek száma Csehországban

Az elmúlt évtizedekhez hasonlóan idén is tovább csökkent a gyerekek száma Csehországban, és a folyamatnak még a 2000-es évek közepén tapasztalt babyboom sem tudott gátat szabni - derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal (CSU) 2011-es népszámlálási adataiból.

Elnapolták Mubarak perét

Három hónap szünet után szerdán újból megjelent a kairói bíróság előtt Hoszni Mubarak februárban megbuktatott egyiptomi elnök, akinek a tárgyalását néhány óra után ismét elnapolták.

Tőzsde - Laposan nyitott New York

Laposan kezdték a szerdai kereskedést a legfontosabb Wall Street-i tőzsdeindexek.

Horvátország 5-9 milliárd kunás kiadáscsökkentést tervez jövőre

Az új horvát bal-közép kormány mintegy 5-9 milliárd kunás (204-367 milliárd forint), azaz a GDP 1,5-2,5 százalékát kitevő kiadáscsökkentést tervez jövő évi költségvetésében - mondta Slavko Linic pénzügyminiszter szerdán.

EU-tárgyaló: Szerbiát nem kényszerítik Koszovó elismerésére, közel a megegyezés

Senki nem kényszeríti Szerbiát Koszovó elismerésére vagy a szerb alkotmány megváltoztatására, ennek ellenére lehetséges a megegyezés a tárgyaló felek között - mondta Robert Cooper, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben közvetítő uniós diplomata szerdán egy belgrádi lapnak adott nyilatkozatában.