rss      tw      fb
Keres

Világvége, 2012: zajlik a visszaszámlálás Mexikóban

Kevesebb mint 52 hét van hátra 2012. december 21-ig, amikor sokak értelmezésében a maja naptár szerint eljön a világvége. Mexikóban viszont egy éven át tartó ünnepléssel csábítják a turistákat, akik rekordszámban érkezhetnek a közép-amerikai országba jövőre.

Csütörtökön ismét pilótasztrájk a spanyol Iberiánál

A héten csütörtökön ismét huszonnégy órás sztrájkot terveznek az Iberia pilótái, mert még mindig nem sikerült tisztázni egy új diszkont légitársaság beindításával kapcsolatos vitás kérdéseket.

Dublin népszavazási bizottságot állítana fel az új uniós szerződéssel kapcsolatban

Állandó népszavazási bizottság létrehozását tervezi Enda Kenny ír kormányfő annak érdekében, hogy a társadalom teljes mértékben felkészülhessen az Európai Unió (EU) új kormányközi szerződését érintő esetleges népszavazásra - adta hírül szerdán az EUobserver című brüsszeli hírportál a Press Association brit hírügynökség értesülésére hivatkozva.

Putyin nem tárgyal az ellenzékkel

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök nem lát lehetőséget arra, hogy az ellenzékkel tárgyaljon, mivel az szerinte túlságosan szétszabdalt.

Újra csúcsot döntött az EKB-nál tartott egynapos betétállomány

A keddi 411,81 milliárd euró után szerdán újabb történelmi csúcsra, 452,03 milliárd euróra szökött az euróövezeti bankok által az Európai Központi Banknál (EKB) tartott egynapos betétállomány - közölte az EKB szerdán.

A kormány atomtemetőt, az önkormányzat atommentes Fukusimát akar

Ideiglenes atomhulladék-tároló létesítésére kérte fel a japán kormány Fukusima prefektúra kormányzóját szerdán. Ezzel szemben a fukusimai vezetők szintén szerdán nyilvánosságra hozott újjáépítési tervükben atommentes jövőt szánnak a prefektúrának.

Lemondott az orosz Atomenergomas Nyrt. vezérigazgatója

Lemondott tisztségéről Vlagyimir Kascsenko, az orosz és több külföldi energetikai gépgyártó vállalatot, köztük a magyar Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft-t is felerészben tulajdonló Atomenergomas Nyrt. vezérigazgatója - közölte a magyar leányvállalat szerdán az MTI-vel.

Felére csökkent a 6 hónapos olasz kincstárjegy hozama

Az olasz kincstár a teljes meghirdetett összeget értékesítette szerdai 6 hónapos kincstárjegy aukcióján az előző, egy hónappal korábbi aukcióhoz képest felére csökkent hozammal.

Idén nem hajtottak végre halálbüntetést Japánban

1992 óta először fordult elő, hogy egy naptári évben nem hajtottak végre halálbüntetést Japánban - írta szerdai számában a Yomiuri Shimbun japán napilap.

Szíria - HRW: a külföldi megfigyelők elől elzárt helyre vittek sok őrizetest

A szíriai hatalom több száz őrizetest katonai létesítményekbe szállított át, ahova nem engedi be az Arab Liga megfigyelőit - állította szerdán a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. Közben a megfigyelők vezetője közölte: az alatt az idő alatt, amíg ők a felkelés egyik központjának számító Homszban jártak az előző nap, semmilyen ijesztőt nem tapasztaltak ott.

Közzéteszik a Stratfortól ellopott e-maileket a hackerek

A Statfor amerikai biztonsági elemző csoporttól ellopott e-mailek nyilvánosságra hozatalára készül az Anonymoushoz közel álló AntiSec hackercsoport - írták a hackerek Twitter-üzenetben.

Törökország rábólintott a Déli Áramlatra

Ankara megadta a végleges engedélyt a Fekete-tenger körzetéből Törökországon át Európába földgázt szállító Déli Áramlat vezeték megépítéséhez.

3D-s televíziócsatornát indít Kína

2012. január 1-től 3D-s televíziócsatorna indul Kínában - erősítette meg a korábbi híreket az állami rádió, film és televízió főhivatal (SARFT). Várhatóan a londoni olimpia is szerepel majd a műsoron.

Csökkennek a nyugdíjak Hollandiában

Hollandiában 2013-tól átlagosan 5,9 százalékkal csökkennek a nyugdíjak az ország legnagyobb magánnyugdíj pénztáraitól származó adatok szerint.

2011 - Az "arab tavasz" hatása Izraelben és a palesztin területeken

Az izraeli-palesztin konfliktus évtizedek óta uralja a közel-keleti híreket. Az épp egy éve kezdődött tunéziai tüntetések indította "arab tavasz", amely Észak-Afrika és a Közel-Kelet több arab országára terjedt át, valamelyest háttérbe szorította e viszályt, de nem maradt hatás nélkül a szemben álló felekre.

Kolozsváron elhunyt a román miniszterelnök édesapja

Egy kolozsvári kórházban kedd este elhunyt a román miniszterelnök édesapja. A román kormány idei utolsó ülését szerdáról kedd estére hozták elő, hogy Emil Boc családjához utazhasson.

Fogy Szerbia lakossága - Nyugtalanító és riasztó helyzet

Pera Milenkov a szó valódi értelmében fizet Nova Crnja lakóinak azért, hogy a Szerbia északi részén lévő településükön maradjanak, és ott gyerekeik szülessenek. Azért, hogy megállítsa a születési ráta csökkenését és az elvándorlást, a polgármester a gyerekeknek ingyen iskolabuszt és egészségügyi ellenőrzést ígér, továbbá 200 eurót minden újszülöttért.

Gyengültek az ázsiai tőzsdék szerdán

Gyengültek szerdán a főbb ázsiai tőzsdeindexek, részben az észak-koreai hatalomváltás által keltett óvatosság, részben az év végi alacsony forgalomban az európai válságrendezés késlekedése miatt kialakult tartózkodó befektetői magatartás, illetve az alacsony japán novemberi ipari termelési adatok miatt.