rss      tw      fb
Keres

Észak-Korea közelebb jutott atomtöltetek célba juttatásához

Észak-Korea valószínűleg közelebb jutott ahhoz, hogy nukleáris töltetekkel szerelje fel ballisztikus rakétáit, mint ezt általában feltételezik róla; Phenjan talán egy-két évre lehet e lépéstől - véli az amerikai törvényhozás fegyverkezési ügyekben illetékes egykori vezető tanácsadója.

Pokolgép robbanásában meghalt több NATO-katona Afganisztánban

Meghalt a NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) három katonája az ország keleti részén, amikor felrobbant mellettük egy házi készítésű pokolgép - közölte szerdán az ISAF.

Kim Dzsong Il temetése - Hazarendelték külföldről az észak-koreaiakat

Phenjan hazarendelte a különleges engedéllyel külföldön dolgozó észak-koreaiakat, hogy szerdán részt vegyenek a minap elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető temetésén - jelentette a Joongang Daily című dél-koreai lap.

Daganatos beteg az argentin államfő

Daganatos betegségben szenved az argentin elnök: Cristina Fernández de Kirchnernél pajzsmirigyrákot állapítottak meg orvosok, akik január elején megműtik a politikust - közölte az elnöki hivatal szóvivője.

Phenjanban végső búcsút vesznek Kim Dzsong Iltől

Phenjanban szerdán vesznek végső búcsút Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőtőtől, aki 1994 óta irányította az országot, s a hivatalos közlés szerint másfél héttel ezelőtt hunyt el egyik országjáró körútján szívinfarktusban.

Több ezren tiltakoztak Izraelben az ultraortodoxok ellen

Több ezren tiltakoztak kedden Izraelben a vallási fanatikus, többek között a férfiak és nők elkülönítését szorgalmazó ultraortodoxok nézetei ellen.

Izraeli légitámadás a Gázai övezetben

Izraeli légitámadás volt kedd este a Gázai övezet északi részén: legalább egy palesztin meghalt, egyes források szerint ketten, más források szerint négyen megsebesültek.

Csáky: A szlovák választási törvény nem zárja ki a választási csalás lehetőségét

"Szlovákiában olyan gyakorlatot alkalmaznak a parlamenti választások alkalmával, amely szinte ösztönzi választási csalás elkövetésére az arra hajlamos polgárokat, illetve politikai pártokat, megkérdőjelezve ezzel a választások tisztaságát" - nyilatkozta Csáky az MTI tudósítójának kedden Pozsonyban.

Elfogadták az ENSZ költségvetését

Az ENSZ Közgyűlése elfogadta a világszervezet jövő évi, 5,15 milliárd dolláros költségvetését, amely öt százalékkal kevesebb az ideinél.

Miniszterelnök-helyettes lett a Kreml egyik szürke eminenciása

Miniszterelnök-helyettessé neveztek ki kedden Oroszországban egy befolyásos Kreml-beli tanácsadót, Vlagyiszlav Szurkovot - jelentették orosz hírügynökségek Dmitrij Medvegyev orosz elnökre hivatkozva.

Politikai foglyokat is szabadon engedtek Kubában

Politikai foglyok is szabadlábra kerültek Kubában a karácsonyi amnesztia alkalmából - közölte kedden egy emberi jogi szervezet Havannában.

Irán ismét az olajszállítások akadályozásával fenyeget

A Hormuzi-szoroson keresztül zajló olajszállítások leállításával fenyegetett Irán kedden arra az esetre, ha olajexportját sújtó külföldi szankciókat hoznak ellene.

A függetlenségpárti skót miniszterelnök az év britje a The Times szerint

Alex Salmondnak, Skócia kormányfőjének adományozta Az év britje címét a The Times. Kérdés azonban, hogy a politikus meddig tekinthető még britnek, mivel az általa vezetett párt politikai programjának sarkalatos eleme Skócia függetlenségének elnyerése.

Tévékészülék gyártásba kezd az Apple

Tajvani alkatrészgyártó ipari körökből származó értesülések szerint az Apple tévékészülékei a jövő év szeptember végéig megjelennek a piacon - írja a DigiTimes szaklap.

Peresz: Izraelnek megvan a válasza az iráni fenyegetésre

Izraelnek megvan a válasza az egész világ, s nem csupán az zsidó állam számára problémát jelentő iráni fenyegetésre, de a megoldás nem lehet Izrael monopóliuma - jelentette ki Simon Peresz izraeli államfő kedden.

Befejezték az új orosz hadászati rakéták tesztelését

Az orosz elnök bejelentette kedden, hogy befejeződött az orosz rakétaerők jövendő alapját képező hadászati atomrakéták kipróbálása, és megkezdik a hadrendbe állításukat.