rss      tw      fb
Keres

Április elsején választanak Mianmarban

Időközi parlamenti választásokat írtak ki 2012. április elsejére Mianmarban - számolt be a választási bizottság döntéséről a helyi állami televízió.

Betiltották az reformpárti exelnök honlapját Iránban

Betltották Akbar Hasemi Rafszandzsani volt elnök honlapját Iránban, amiért a kormányzattal szemben kritikus, reformpárti kijelentéseket közölt rajta - jelentette a félhivatalos iráni ILNA hírügynökség pénteken.

Többen meghaltak pokolgépes merényletben Pakisztánban

Pokolgépes merényletben nyolcan meghaltak és legalább tizennyolcan megsebesültek pénteken az Iránnal és Afganisztánnal határos pakisztáni tartomány, Beludzsisztán székhelyén, Kvettában.

Brazil dominancia fenyegeti Dél-Amerikát?

Brazília súlya és befolyása egyre nyilvánvalóbban nő a világban, s ezzel párhuzamosan Dél-Amerikában felvetődik a kényelmetlen kérdés, vajon nem érlelődnek-e nagyhatalmi igények a kontinens óriásában?.

Kína adatlopásokra hivatkozva tovább szigorítaná az internet ellenőrzését

A pekingi kormány keresőszolgáltatókkal és pénzügyi szervezetekkel együttműködve dolgozik a kínai internet-felhasználók hatékonyabb védelmén az elmúlt időszakban egyre szaporodó adatlopási ügyek megakadályozására - jelentette be a kínai közbiztonsági minisztérium pénteken.

Orosz hajókülönítmény látogat Ciprusra, Szíriába és Tunéziába

A ciprusi, szíriai és tunéziai kikötőkbe látogató orosz hajókülönítmény januárban fejezi be földközi-tengeri körútját - közölte pénteken az orosz hadiflotta vezetésének egyik illetékese.

2011 - Arab tavasz

Amikor Mohamed Buazizi diplomás munkanélküli tavaly decemberben felgyújtotta magát Tunéziában, mert a hatóságok elkobozták tőle a járművét, amelyen gyümölcsöt és zöldséget árult, kevesen gondolták, hogy ez az esemény lesz a gyújtószikrája a manapság "arab tavasznak" hívott, demokráciakövetelő jelenségnek.

2011 - Japán - Élet a szigetországban Fukusima után

Nem csupán Japán, de alighanem az egész kelet-ázsiai térség hosszú évekig küzd majd a márciusi földrengés és a nyomában keletkezett szökőár következményeivel. A katasztrófa mérlege: több mint tizenötezer ember halt meg, az eltűntté nyilvánítottak száma pedig megközelíti a ötezret, a százhúszezret is meghaladta a megrongálódott épületek száma, az újjáépítés - legalábbis a Világbank becslése szerint - mintegy 235 milliárd dollárt tesz majd ki.

Az idei rekordév után sem vár hanyatlást a német exportgazdaság

A világgazdaság várható jövő évi gyengülése ellenére sem vár visszaesést a német exportban a BGA kereskedelmi ágazati szövetség, amely a jövő évre is 6 százalékos kivitelbővülést valószínűsít, 1.139 milliárd euróra.

Egyiptom - Németország tiltakozik a Konrad Adenauer Alapítvány kairói irodájában tartott házkutatás miatt

Németország tiltakozik az egyiptomi kormánynál a Konrad Adenauer Alapítvány kairói irodájában tartott házkutatás miatt. Egyiptom berlini nagykövetét pénteken berendelték a külügyminisztériumba és közölték vele, hogy Németország elfogadhatatlannak tartja az eljárást - mondta a tárca szóvivője.

Moszkva barátságára számít a Dnyszter Menti Terület új elnöke

A terület függetlenségének és államiságának nemzetközi elismertetését és a szoros orosz kapcsolatok ápolását nevezte meg fő külpolitikai céljaként Jevgenyij Sevcsuk, a Moldovától elszakadt Dnyszter Menti Terület új elnöke beiktatási beszédében pénteken.

Barroso szerint itt az ideje a konstruktív hozzáállásnak

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke választ adott az Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől kapott levélre, és abban úgy vélekedett, hogy a felmerült kérdésekben itt az ideje az építő szellemű hozzáállásnak - közölte pénteken az MTI-vel Joe Hennon, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény ügyeletes szóvivője.

Virággal díszített gyászhajóval emlékeznek a csehek Václav Havelre

Virágokkal és koszorúkkal díszített hajót indítanak útjára szombaton Prágában, hogy ezzel tisztelegjenek a nem sokkal karácsony előtt elhunyt volt csehszlovák, majd cseh köztársasági elnök, Václav Havel emléke előtt.

Világszerte egyre többen tanulnak kínaiul

Az 1,3 milliárdot is eléri a kínaiul beszélők száma világszerte, a mandarin a nyugati diákok körében is egyre népszerűbb.

A nyugat-európai tőzsdék sanyarú évet zártak

A nyugat-európai értéktőzsdék pénteken szerényen javultak, de mindnyájan rosszabbul végezték ezt az évet, mint a tavalyit.

Tőzsde - Gyengüléssel nyitott New York

Gyengüléssel kezdték a pénteki kereskedést a vezető Wall Street-i tőzsdeindexek.