rss      tw      fb
Keres

A világhálón kértek segítséget a fogva tartottak

A világháló révén sikerült segítséget kérnie egy amerikai nőnek, akit másfél éves fiával együtt erőszakkal fogva tartott a párja az Egyesült Államokban.

Tovább nőtt Németország államadóssága

Németország államadóssága három hónap alatt több mint 10 milliárd euróval nőtt, szeptember végén már csaknem 2.030 milliárd eurót tett ki a kedden megjelent adatok szerint, ugyanakkor a hazai össztermék (GDP) arányában mért államadósság csökken az idén, az államháztartás külső finanszírozási igénye pedig a vártnál kisebb lesz a kormány várakozása szerint.

Putyin: az ellenzéknek sem vezére, sem programja nincsen

Az oroszországi ellenzéknek sem vezére, sem programja nincsen, mindössze arra törekszik, hogy aláaknázza a márciusban esedékes elnökválasztás törvényességét - jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, aki indul a választáson.

Török-azeri megállapodás új gázvezeték építéséről

Törökország és Azerbajdzsán megállapodást kötött az azeri Shah Deniz 2 gázmezőt az európai piacra vezető gázvezetékekkel összekötő transz-anatóliai gázvezeték megépítéséről - írja a török Hürriyet napilap.

Kína csökkenti ritkaföldfém-exportkvótáját

Az idei első félévihez képest Kína tovább csökkenti ritkaföldfém-exportkvótáját a jövő év első félévére: a kormány keddi közlése szerint az exportőrök 10.546 tonna ritkaföldfémet adhatnak el, 27 százalékkal kevesebbet az idei első félévinél.

Kalózok olasz tankert támadtak meg

Egy olajat és vegyi anyagokat szállító tankert vettek birtokukba vélhetően szomáliai kalózok Omán partjainál kedd hajnalban.

Az Audi többet költ beruházásra

A tervezettnél többet fordít beruházásra a következő években a magyarországi gyártásának jelentős bővítésére készülő német Audi.

Kína csak két aranytőzsdét engedélyez

Kína leállítja az aranytőzsdék létesítését és mindössze két sanghaji tőzsdepiacon engedélyezi az arannyal történő kereskedést.

Jelentősen nőtt a bűnözés Berlinben

Berlinben csaknem egy évtized után az idén ismét romlottak a bűnözési mutatók, a regisztrált bűncselekmények száma a január-novemberi időszakban megközelítette a félmilliót, ami közel 5 százalékos növekedés 2010 azonos időszakához képest. Kiugró mértékben emelkedett a betörések és lopások száma, amit a német főváros rendőrfőnöke kelet-európai bandák megjelenésének tulajdonít.

2011 - Németország - Mozgalmas évet zárnak a németek

Rekordszámú tartományi választás, sorozatgyilkos neonáci banda lebukása, német "durchmarsch" az euróválság megoldása érdekében, a kormánykoalíció zuhanó népszerűsége: a 2011-es esztendő Németország szempontjából csöppet sem volt eseménytelen.

2011 - Bosznia - az integráció és alkotmányozás vakvágányán

Az uniós csatlakozás lázában égtek, és szépen araszolgattak előre az idei évben a Nyugat-Balkán "nagyhatalmai", Horvátország és Szerbia, míg a balkáni trojka harmadik országa, Bosznia továbbra is az integráció vakvágányán vesztegel, belső vitái miatt tétlenségre és reménytelenségre kárhoztatva.

2011 - India egy kísértés hálójában

India számára az "arab tavaszt" Anna Hazare hozta el, aki az ázsiai országban az idei híradások főszereplője volt az utóbbi évtizedek legnagyobb tüntetési hullámát elindító éhségsztrájkjai miatt. Az indiai függetlenségi harcos, Mahatma Gandhi óta "közkedvelt" tiltakozási forma továbbra is napirenden van, mivel az újdelhi vezetés még mindig vonakodik attól, hogy törvényi úton megszabadítsa magát és hazáját a sokak által a társadalom rákfenéjének, míg mások által egyszerűen a józan ész diktálta cselekvésnek nevezett kísértéstől, a korrupciótól.

Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék

Optimista hangulatban erősödtek délelőtt az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek, miután a várakozásoknak megfelelően emelkedéssel is kezdték a keddi kereskedést.

Előre tudtak a pakisztáni miniszterelnök elleni merényletről

Ismert volt a Benazir Bhutto volt miniszterelnök elleni merényletre vonatkozó terv a döntéshozók előtt, amelyekről két héttel a gyilkosság előtt értesítette is a pakisztáni titkosszolgálat a belügyminisztériumot egy kedden napvilágot látott jelentés szerint.

Több ezer visszaélés a szociális lakások körül Kínában

Több ezer párthivatalnok maga vette meg vagy illegálisan eladásra kínálta a szociális lakásokat, miközben több mint 14 milliárd forintnyi vesztegetésre is fény derült az ingatlanok ügyében.

A gyomorfekélyt okozó baktérium védhet a hasmenéstől

Védettek lehetnek egyes hasmenéssel járó betegségekkel szemben azok az emberek, akiknek gyomrában a fekélyt okozó Helicobacter pylori baktérium él - állapították meg tanulmányukban izraeli kutatók.

Télapónak öltözött férfi mészárolt Texasban

Egy télapónak öltözött férfi hajtott végre véres mészárlást Texasban; az öldöklésnek négy férfi és három nő esett áldozatul.

Kudrin: Putyin hajlandó a párbeszédre az ellenzékkel

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök hajlandó a párbeszédre az ellenzékkel, és arra, hogy "tisztességes" elnökválasztást tartsanak márciusban az országban - jelentette ki egy kedden megjelent lapnyilatkozatában Alekszej Kudrin.

Hackertámadás érte a Stratfor amerikai elemző portált

Hackertámadás érte a Stratfor honlapját. A befolyásos amerikai biztonsági elemző csoport weboldalát kedden reggel sem lehetett használni, a látogatókat a karbantartás felirat fogadta.

Az FDA már 2000-ben jelezte a PIP-implantátumokkal kapcsolatos biztonsági aggályait

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA már 2000-ben aggodalmát fejezte ki a francia gyártónak a sóoldattal töltött PIP-implantátumok biztonságosságával kapcsolatban. A vállalat termékei körül immár világszerte több százezer nőt érintő botrány zajlik.

Juncker: nincs válságban az euró

Nincs euróválság és nem fenyegeti veszély a közös európai fizetőeszközt, válság csupán egyes euróövezeti tagállamokban van - fejtette ki kedden Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az euróövezeti pénzügyminiszterek állandó tanácsának (Eurogroup) elnöke.

Angelina Jolie rendezői bemutatkozása vegyes fogadtatásban részesült

"Erős", "lenyűgöző" vagy épp "brutális" és "felkavaró" - ilyen és ehhez hasonló szavakkal lelt vegyes fogadtatásra Angelina Jolie első rendezése, az In the Land of Blood and Honey című boszniai háborús dráma.