rss      tw      fb
Keres

Iránban idén már 277 elítéltet akasztottak fel

Illegális kábítószer-kereskedelemért lefogott öt elítéltet akasztottak fel hétfőn az észak-iráni Sáhrud börtönében - adta hírül hétfőn az IRNA iráni hírügynökség jelentésére hivatkozva az AFP francia hírszolgálati iroda.

Egy tádzsik bíróság 53 embert ítélt el terrorizmusért

Egy tádzsik bíróság terrorista tevékenységért elítélt 53 embert, akik a vád szerint közreműködtek egy tavaly szeptemberi pokolgépes merényletben.

Fukusima - szakértői jelentés. elégtelen felkészülés

Elégtelen felkészülés és a szervezetlenség is hozzájárult ahhoz, hogy a Japánban március 11-én bekövetkezett 9-es erősségű földrengés után tragikus helyzet alakult ki a fukusimai atomerőmű környékén - áll abban a készülő szakértő szakértői jelentésben, amelynek szerzői a tokiói kormány megbízásából igyekeznek számba venni a katasztrófa-elhárítási hiányosságokat.

Szupergyorsvonattal végeztek kísérletet Kínában

Óránként 500 kilométeres sebességre is képes szupergyors vonattal tettek próbautat Kínában a hét végén, annak ellenére, hogy két szupervonat júliusi összeütközése óta gyakorlatilag leállt a nagysebességű vasúti szerelvények gyártása az ázsiai országban.

Felavatják a Himalájai Nagy Turistaösvényt

A világ egyik leghosszabb magashegyi turistaútját, a Himalájai Nagy Túraösvényt avatja fel januártól Apa nepáli serpa, aki 21 alkalommal mászta meg a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. A vállalkozás célja, hogy felhívja a figyelmet a gleccserek veszedelmesen felgyorsult olvadására.

Törökországban jelentősen lassul a gazdaságnövekedés jövőre

Törökország jövő évi gazdaságnövekedése jelentősen lassul az ideihez képest, kisebb lesz az ankarai kormány által vártnál is - vélte a Világbank törökországi képviselője.

Metrósztrájk Londonban

Sztrájkba léptek hétfőn a londoni metrósok, mert a munkáltató, a London Underground a szakszervezetek szerint nem hajlandó a karácsonyi munkavégzés fejében követelt feltételek teljesítésére.

Hét embert öltek meg karácsonykor egy texasi lakásban

Hét lelőtt áldozatra bukkantak karácsony napján a texasi Grapevine település Fort Worth elővárosának egyik lakásában - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Moszkva támogatottja alulmaradt a Dnyeszter menti elnökválasztáson

Jevgenyij Sevcsuk ellenzéki jelölt győzött a Moldovától elszakadt Dnyeszter Menti Terület elnökválasztásának második fordulójában, megalázó vereséget mérve a Moszkva által nyíltan támogatott másik jelöltre, Anatolij Kaminszkijra.

Szorosabban működik együtt a jövőben Kína és Japán

Kína hajlandó szorosabban együttműködni Japánnal a Koreai-félsziget békéjének és biztonságának garantálásában - erősítette meg a japán miniszterelnökkel folytatott pekingi tárgyalásokon Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök és Hu Csin-tao (Hu Jintao) elnök.

Kínában 11 százalékkal nőhet a ipari termelés jövőre

Kínában a gazdaságnövekedést alapvetően befolyásoló ipari termelés 11 százalékkal bővülhet jövőre, ami kisebb az idei évre várt 13,9 százaléknál - közölte az ázsiai ország ipari minisztere.

Oroszország készül a jövő évi eurokötvény kibocsátásra

Oroszország külföldi és hazai bankokat bízott meg azzal, hogy segédkezzenek a jövő év elejére tervezett eurokötvény kibocsátásban - jelentette be az orosz pénzügyminiszter-helyettes hétfőn.

Arab tanárok a zsidó osztálytermekben

2011. december 26., hétfő (MTI/AP) - Arab tanárok alkalmazásával próbálják közelebb hozni a zsidó fiatalokat az arab kultúrához Izraelben.

Öngyilkos merénylet az iraki belügyminisztériumnál, áldozatok

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfő reggel Bagdadban a belügyminisztérium épületénél; rendőrségi és kórházi források szerint a merényletben legalább hatan meghaltak, 34-en pedig megsebesültek.

EKB, avagy egy központi bank az államadósság csapdájában

Az Európai Központi Bank (EKB) számára az idei év a meghasonlásé és a vergődésé volt a piacok nyomása, az euróövezeti kormányok igényei és a tulajdon megbízatásából fakadó korlátok között.