rss      tw      fb
Keres

Líbiában épít csapatokat az al-Kaida

Dzsihádistákat küldött Líbiába az al-Kaida terrorszervezet, akik már megkezdték a csapatépítést az országban - írta internetes oldalán nyugati terrorelhárítási tisztviselők értesüléseire hivatkozva a CNN amerikai hírcsatorna.

Janukovics eltörölte az ukrajnai narancsos forradalom emléknapját

Viktor Janukovics ukrán elnök rendeletben törölte el elődeinek, Viktor Juscsenkónak és Leonyid Kucsmának a Szabadság napjáról, illetve az Egység napjáról szóló rendeleteit, helyette január 22-ére bevezette az Egység és szabadság napját - közölte pénteken az ukrán elnök sajtószolgálata.

Kína embert küld a Holdra

Kína még nagyobb hangsúlyt helyez űrprogramjára, és megkezdi a felkészülést a Holdra szállásra is - olvasható a pekingi kormány által a napokban nyilvánosságra hozott űrkutatási fehér könyvben, amely a projekt következő öt évének stratégiai céljait tartalmazza.

Zlotyt vett a lengyel BGK állami bank

Nagy mennyiségű zlotyt vásárolt pénteken az állami tulajdonban lévő BGK bank külföldi befektetőktől, mielőtt a nemzeti bank rögzítette azt az árfolyamot, amit figyelembe vesznek az ország külföldi adósságállományának megállapításához.

A Fitch rontott Egyiptom adósosztályzatán

A Fitch Ratings egy osztályzattal "BB mínuszra" rontotta Egyiptom adósosztályzatát, amit további leminősítést valószínűsítő negatív kilátással látott el pénteken.

Sojgu: eloltották az orosz atom-tengeralattjárón a tüzet

Eloltották a Jekatyerinburg orosz atomhajtóműves tengeralattjárón csütörtökön keletkezett tüzet - közölte pénteken Szergej Sojgu, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere.

Putyin hamarabb kezdené a Déli Áramlat építését

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő arra tett javaslatot pénteken, hogy a tervezettnél valamivel hamarabb, már 2012 végén megkezdődjön a Fekete-tenger körzetéből Törökországon át Európába földgázt szállító Déli Áramlat vezeték építése.

Kizárható az euróövezet szétesése a német pénzügyminiszter szerint

Kizárható az euróövezet szétesése, 2012-ben pedig az várható, hogy megszűnik az államadósság-válság terjedésének veszélye és stabilizálódik a valutaunió - fejtette ki a német pénzügyminiszter egy pénteki interjúban.

Többlet az idei orosz államháztartásban

Az orosz államháztartás többlettel zárja az idei évet - közölte az orosz pénzügyminiszter pénteken.

Petárdatilalom olasz városokban

Több olaszországi önkormányzat betiltotta a petárdákat és a tűzijátékot is szilveszter éjszakáján. A hagyományt egyedül Nápolyban nem lehet leállítani, ahol a hatóságok az idővel versenyt futva kobozzák el a "bombákat".

A szerb parlament jóváhagyta a jövő évi költségvetést

A szerb parlament jóváhagyta a jövő évi költségvetést csütörtökön késő este, az államháztartási hiányt a GDP 4,25 százalékában állapították meg, összhangban a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) korábban kötött megállapodással.

Adóemelések, reformok Finnországban

Adóemeléseket és különböző reformintézkedéseket helyezett kilátásba jövőre a finn miniszterelnök.

A PKK "felkelésre" szólítja fel a törökországi kurdokat

"Felkelésre" szólította fel a törökországi kurdokat a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szélsőséges szervezet pénteken, miután a török hadsereg szerdai esti légicsapásában 35 civil halt meg az iraki határon.

Megfékezték az orosz atom-tengeralattjárón a tüzet, nincs sugárzásveszély

Megfékezték - bár még nem oltották el - a Jekatyerinburg orosz atomhajtóműves tengeralattjárón csütörtökön keletkezett tüzet, és továbbra sincs sugárzásveszély - közölte pénteken a moszkvai védelmi minisztérium egyik szóvivője.