rss      tw      fb
Keres

Gyújtogatás és falfirka egy észak-izraeli arab falu mecsetjében, Netanjahu reagálása

Tüzet okoztak egy észak-izraeli arab falu mecsetjében, és festékszóróval olyan szöveget írtak annak falára, amely arra utal, hogy zsidó telepesek vagy támogatóik követték el a merényletet - közölte hétfőn az izraeli rendőrség szóvivője. Benjámin Netanjahu kormányfőt közleménye szerint felháborította a vandál támadás.

Visszaigényelhető a szlovák állampolgárság

Akár másnap is visszaigényelhetik szlovák állampolgárságukat azok, akik azt egy másik ország állampolgárságának felvétele miatt elveszítették.

Politikusi babérokra tör a leggazdagabb kínai milliárdos

A Kínai Kommunista Párt történelmében először kerülhet magánvállalkozó jövőre a hivatalos politikáról határozó központi bizottság tagjai közé. Az esemény a kínai politikai reform egyik mérföldköve lehet.

Enyhén nőtt a vállalati csődök száma Lengyelországban

Lengyelországban kissé növekedett az első háromnegyed évben a fizetésképtelenné vált vállalatok száma. A Coface hétfőn ismertetett adatai szerint 521 cég nem tudta kifizetni tartozásait, 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Ötezren tüntettek Törökországban egy NATO-radar ellen

Körülbelül ötezer ember tüntetett vasárnap egy NATO-radar telepítése ellen a törökországi Kürecikben, a kérdéses rakétajelző-rendszer kijelölt helyszínén.

Gyengültek az ázsiai tőzsdeindexek - Tokió: -1,78 százalék

Hétfőn számottevő veszteséggel zártak a tőzsdeindexek Ázsiában a globális gazdasági lassulásról keltett aggodalmak és az euró gyengülésében érintett exportőr vállalatok részvényeinek gyengülése miatt.

Václav Havel 75 éves

Október 5-én tölti be hetvenötödik életévét Václav Havel világhírű cseh író, drámaíró, volt köztársasági elnök. Az MTVA-Sajtóadatbank portréja.

Rabbani volt afgán elnök megölése - Pakisztán elutasítja Kabul vádjait

Pakisztán élesen elutasította hétfőn az afgán hatóságok hét végén közölt vádjait, miszerint a pakisztáni titkosszolgálat tervelte ki a tálib lázadókkal folytatott béketárgyalásokat vezető Burhanuddin Rabbani egykori afgán elnök megölését.

Panetta: Meg kell állítani Izrael elszigetelődését

Az "arab tavasz" hatására Izrael egyre inkább elszigetelődik a Közel-Keleten, emiatt segíteni kell, hogy helyre tudja állítani kapcsolatait olyan országokkal, mint Egyiptom vagy Törökország - jelentette ki Leon Panetta amerikai védelmi miniszter vasárnap, útban a térségben teendő körútjára.

Gyenge tőzsdenyitás várható Európában

Hétfőn az európai tőzsdék nyitásakor az árfolyamindexek számottevő, mintegy két százalékos esésére lehet számítani.

Változatos mezőgadzasági kultúrák kellenek a változó éghajlatban

Itt az ideje a létfontosságú mezőgazdasági kultúrákat hozzászoktatni a klímaváltozás következményeihez, az aszályhoz, az árvizekhez és az élősködőkhöz - figyelmeztettek hétfőn szakemberek.

Két mexikói városban tizenkét embert lőttek le

Öt embert lőttek le vasárnap az északkelet-mexikói Mazatlan fürdővárosban, miközben az ország középső részén lévő Zihuatanejóban hét lelőtt ember holttestére bukkantak - közölték illetékes források.

Nobel-díj - A milliós telefonhívás Skandináviából

Tudósok, írók, a béke követei vagyis a Nobel-díj várományosai világszerte visszatartják lélegzetüket hétfőtől egy héten át egy Skandináviából érkező telefonhívás miatt, amely akár egész életüket megváltoztathatja.

A héten bejelentik a Nobel-díjak nyerteseit

Ma délelőtt 11 óra 30 perckor Stockholmban bejelentik, ki kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat, ezzel megkezdődik az elismerés nyerteseinek kihirdetése.

Heves tüntetés Abidjanban

Heves tüntetés zajlott Elefántcsontpart gazdasági fővárosában, Abidjanban vasárnap délután, miután egy incidensben meghalt két ember.

SIPRI: Kína már nem fegyver- és energiafüggő Oroszországtól

Kína hosszú évek után már nem fegyver- és energiafüggő Oroszországtól, és a nemzetközi színtéren Peking immár sok szempontból vetélytársa Moszkvának a fegyvereladások tekintetében - derül ki a stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.

Oroszországból sikeresen elindítottak egy Szojuz típusú hordozórakétát

Az észak-oroszországi Pleszeck űrközpontjából vasárnap éjszaka sikeresen felbocsátottak egy Szojuz-2 típusú hordozórakétát rakterében egy navigációs műholddal - közölte a moszkvai védelmi minisztérium illetékese.

Görög kormány: az államháztartási hiány eléri a GDP 8,5 százalékát

A görög pénzügyminisztérium vasárnap esti bejelentése szerint a kormány által jóváhagyott jövő évi költségvetési tervezet azzal számol, hogy az ország államháztartási hiánya az idén eléri a GDP 8,5 százalékát.

Nigériában fegyveres rablók megtámadtak egy falut, halottak

Fegyveresek egy 150 főnyi csoportja csapott le szombaton egy észak-nigériai falura, és a támadók legkevesebb 19 helybelit lemészároltak - közölte vasárnap a nyugat-afrikai ország rendőrsége.

Koalíciós megállapodás Dániában

Dániában elfogadták vasárnap az új kormánykoalíció programját, és hétfőn már be is mutatkozik az új, három pártból álló testület - jelentette be vasárnap Helle Thorning-Schmidt szociáldemokrata politikus, a két hete tartott választások győztese.

Dániában megadóztatják a hizlaló élelmiszereket

Dániában a hét végén életbe lépett az élelmiszerek zsírtartalmára kivetett adó, amelytől azt várják, hogy segít visszaszorítani a hizlalónak, s ezért egészségtelennek tartott élelmiszerek fogyasztását.