rss      tw      fb
Keres

Fizetett hirdetés olasz lapokban: "Politikusok, elég volt!"

Az olasz üzleti élet vezetői egyre gyakrabban bírálják a honi politikai elitet, és a gazdasági válság elégtelen kezeléséért Silvio Berlusconi kormányát.

Teherán ellenzi a két állam-megoldást a Közel-Keleten

Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője szombaton támadta az úgynevezett két állam-megoldást, az izraeli és a palesztin állam egymás mellett létezésén alapuló tervet.

Megostromolták Odesszában a bérgyilkosok búvóhelyét

Páncélozott harcjármű és gránátvetők bevetésével ostromolták meg szombat délután ukrán terrorelhárító egységek Odessza belvárosában azt a házat, amelyben azok a csecsen származású hivatásos bérgyilkosok rejtőzködtek, akik egy nappal korábban két rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek az elfogásukra indított akció során.

Karzai: haszontalan a tálibokkal a békéről tárgyalni

Hamid Karzai afgán elnök úgy véli, hogy haszontalan a tálib felkelőkkel a békéről tárgyalni, helyettük a szomszédos Pakisztánnak kellene a valódi partnernek lennie. Az elnök hivatala szombaton tette közzé az állásfoglalást egy videoüzenetben.

Spiegel: Erhard kancellár megvásárolta volna a német egységet

Ludwig Erhard egykori német kancellár a hatvanas években pénzt akart ajánlani Moszkvának cserébe a két Németország egyesítéséért - írta a Der Spiegel német hírmagazin szombaton a washingtoni külügyminisztérium aktáira hivatkozva.

Elraboltak egy francia nőt Kenyában

Emberrablók elhurcoltak egy francia turistanőt a kenyai turistaparadicsom, Lamu-sziget közelében. Az eset szombatra virradó éjszaka történt - közölte a Capital FM kenyai rádióadó.

Újabb romaellenes tiltakozások Bulgáriában

Bolgár nacionalisták szombaton ismét a roma kisebbség ellen tüntettek. Az ultranacionalista Ataka párt hívei az egész országból Szófiába sereglettek demonstrálni, nem messze az elnöki hivataltól.

Post: Awlaki megölését az amerikai igazságügyi tárca hagyta jóvá

Egy CIA által végrehajtott dróntámadásban ölték meg pénteken Jemenben Anwar al-Awlaki amerikai születésű radikális imámot, akit az Egyesült Államok az egyik legveszélyesebb közellenségként tartott nyilván - jelentette a CNN hírtelevízió és a The Washington Post.

A Nabucco benyújtotta ajánlatát a Sah-Deníz II. konzorciumnak

A közleményben a Nabucco konzorcium hangsúlyozta, hogy meggyőződésük szerint ők kínálják a legjobb exportútvonalat az Azerbajdzsánból és más forrásokból érkező gáz számára. "A Nabucco a délkelet-európai gázfolyosó európai zászlóshajó projektje, megvalósítható és versenyképes. Az összes tranzitország kormánya által 50 évre aláírt szerződés és a bilaterális projekttámogatási megállapodások biztosítják a politikai támogatást és stabilitást a projekt számára. A Nabucco kölcsönösen előnyös mind az ellátó, mind a szállító országok számára" - emelte ki Reinhard Mitschek, a Nabucco ügyvezető igazgatója.

Pakisztán - Halálra ítélték a pandzsábi kormányzó gyilkosát

Halálra ítélte egy pakisztáni bíróság szombaton azt a rendőrt, aki az év elején meggyilkolta Szalman Taszír pandzsábi kormányzót, amiért az bírálta az istenkáromlást büntető, vitatott pakisztáni törvényt - közölte a merénylő védője.

Kína a népköztársaság kikiáltásának évfordulóját ünnepli

Napfelkeltekor a pekingi Tienanmen téri zászlófelvonáson 120 ezer ember vett részt, a Népi Hősök Emlékművénél pedig a kilenctagú legfelső politikai vezetés helyezett el hatalmas virágkosarakat. A vezetők egy 3600 kiválogatott tisztségviselőből, képviselőből álló közönség soraiban megtekintették az alkalomra készített ünnepi műsort, amelyet a kínai központi televízió is közvetített.

Megkezdődött az összeírás és a népszámlálás Szerbiában

Szombaton reggel Szerbiában megkezdődött a lakosság, a háztartások és a lakások összeírása. Az összeírás október 15-ig tart, az első előzetes eredményeket november 15-én teszik közzé.

Keleti partnerségi csúcs - Lengyel sajtóvisszhang

A pénteken véget ért varsói keleti partnerségi csúcstalálkozó felett egy bajszos kényúr árnya lebegett, aki 17 éve kormányozza Fehéroroszországot - írta a Rzeczpospolita című lengyel lap szombaton.

Indonéziában megtalálták egy eltűnt kisrepülőgép roncsait, 18 halott

Meghalt mind a 18 utasa annak az indonéz kisrepülőgépnek, amely két napja zuhant le a délkelet-ázsiai ország nyugati részén - közölték a mentők szombaton, miután megtalálták a szerencsétlenül járt gép roncsait.

Szíria - A hadsereg folytatja Rasztán ostromát, halottak, rombolás

A szíriai hadsereg mintegy 250 harckocsival támogatott egységei szombaton tovább ostromolták az ország középső részében fekvő Rasztán városát, amelyben az elmúlt napokban dezertőr katonák sáncolták el magukat.

Egy újabb tájfun csapott le a Fülöp-szigetekre

Újabb - egy hét leforgása alatt már a második - tájfun csapott le szombaton a Fülöp-szigetek északi részére.

Temerinben előállítottak nyolc fiatalt közrend megzavarása miatt

Közrend és köznyugalom megzavarása miatt előállítottak péntek este nyolc fiatalt a vajdasági Temerinben, ahol az elmúlt napokban megszaporodtak a különféle, gyakorta etnikai alapú incidensek.

Tovább nőtt az amerikai lisztériajárvány áldozatainak száma

Tizenöt ember halt meg szennyezett sárgadinnye okozta lisztériafertőzésben az Egyesült Államokban, és további 84 fertőzöttről tudnak az egészségügyi hatóságok - közölte kedden az amerikai járványügyi hivatal.