rss      tw      fb
Keres

Izraeli légicsapás a Gázai övezetben, áldozatok

Egy palesztin meghalt, és legalább egy másik megsebesült péntek reggel egy izraeli légicsapásban a Gázai övezet északi részén - közölték egészségügyi források.

Tőzsde - Erősödéssel zárt Ázsia

Erősödéssel zárták a pénteki kereskedést a legfontosabb ázsiai részvénypiacok.

Tovább esett decemberben a kínai ipari aktivitás

Tovább esett decemberben a kínai gyáripari aktivitás, elemzők egyre inkább valószínűsítik, hogy a jegybank további gazdaságösztönző lépésekre szánhatja el magát.

Új kínai lista a támogatott és tiltott külföldi beruházásokról

Elsősorban a feltörekvő stratégiai ágazataiban való külföldi befektetést támogatja a jövőben Kína - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtökön kiadott, külföldi befektetésekre vonatkozó zöld könyvéből.

Tőzsde - Erősödéssel nyithat Nyugat-Európa

Az amerikai részvénypiacok csütörtöki erősödését követve emelkedéssel kezdhetik a pénteki kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek.

Elérte a 780-at a thaiföldi árvíz halálos áldozatainak száma

A thaiföldi hatóságok pénteken ismertetett adatai szerint az ország északi és középső részét sújtó áradások halálos áldozatainak száma elérte a 780-at, és három embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Nyersanyagárak, avagy szerencse a szerencsétlenségben

Szerencse a szerencsétlenségben: a világgazdaság növekedése jövőre minden jel szerint lassulásra van ítélve, de most a nyersanyagárak is esnek.

Többen meghaltak egy tartálykocsi balesetében Venezuelában

Legalább tizennégy ember életét vesztette Venezuelában, miután felborult és kigyulladt egy üzemanyaggal teli tartálykocsi az autópályán a főváros, Caracas közelében - közölték a hatóságok.

Washington szerint Irán "ésszerűtlenül viselkedik"

Az Egyesült Államok úgy véli, Irán "ésszerűtlen viselkedésről" tett tanúbizonyságot azzal, hogy a világ kőolajellátásának szempontjából stratégiai fontosságú Hormuzi-szoros lezárásával fenyegetőzött.

Észak-Korea - Magas rangú amerikai diplomata ázsiai diplomáciai körútra indul

Kínába, Dél-Koreába és Japánba utazik a jövő év elején Kurt Campbell amerikai külügyminisztériumi államtitkár-helyettes, hogy a Kim Dzsong Il észak-koreai vezető halála nyomán a térségben előállt helyzetről tanácskozzon - jelentették be pénteken Washingtonban.

A lengyel jegybank a zloty védelmére kelt

A lengyel központi bank csütörtökön devizát adott el a zloty védelmében - jelentette be a bank csütörtökön kora este, pontos összeg megjelölése nélkül.

A nyugat-európai tőzsdék erősödtek

Alacsony forgalmú kereskedésben erősödtek csütörtökön az irányadó nyugat-európai értéktőzsdék.

Elhunyt Leopold Hawelka, Bécs leghíresebb kávéház-tulajdonosa

Kopottas berendezésével, márványasztalaival a Hawelka Kávéház sokak szemében Ausztriában és annak határain túl is a hagyományos osztrák kávéház megtestesítője, de legalábbis az egyik legismertebb közöttük. Nemzetközi hírnévre az 1960-as években művészek találkozóhelyeként tett szert, ma már leginkább turisták látogatják.

Az idén 450 ezer kilométernyi dugó keletkezett a német autópályákon

A németországi autópályákon az idén összesen 450 ezer kilométernyi dugó keletkezett, a torlódások száma és hosszúsága évről évre nő, a német autóklub (ADAC) szerint azért, mert a kormányzati fejlesztéspolitika az ország keleti részére, a volt NDK-ra koncentrál.

2011 - NATO - Lisszabon és Chicago között Kabulban félúton

Idén nem tartott csúcstalálkozót a NATO: a 2010 novemberi lisszaboni stratégiaalkotó tanácskozás után ebben az évben az elhatározások gyakorlati kivitelezését célzó szorgos "aprómunka" szerepelt a napirenden, hogy aztán jövő májusban Chicagóban mérleget lehessen vonni, mennyi valósulhatott meg az elképzelésekből.

Öten haltak meg Ukrajnában egy bankrablásban

Öt embert öltek meg csütörtökön egy bankrablás során a kelet-ukrajnai Donyeckben - közölte a helyi rendőrség szóvivője.