rss      tw      fb
Keres

KIM: új pályázat egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévő közoktatási intézmények vezetői feladataira

Új pályázatot írnak ki április 15-i határidővel az egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévő közoktatási intézmények vezetői feladataira, ez a kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes - közölte a közigazgatási tárca pénteken az MTI-vel.

Martonyi János Szkopjéban tárgyal a Nyugat-Balkán biztonsági kihívásairól hétfőtől

Martonyi János külügyminiszter hétfőtől kétnapos hivatalos látogatást tesz Szkopjéban, ahol a magyar-macedón kapcsolatok aktuális kérdéseiről, a nyugat-balkáni térség biztonsági kihívásairól és Macedónia uniós csatlakozási folyamatáról tárgyal - tájékoztatta a Külügyminisztérium pénteken az MTI-t.

Schmitt-ügy - Mesterházy: közösen kell államfőjelöltet állítaniuk a demokratikus pártoknak

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnöki tisztség méltóságának és tekintélyének helyreállítása érdekében az összes demokratikus parlamenti párt közösen állítson jelöltet Schmitt Pál lemondása esetén - jelentette ki pénteken Budapesten Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnöke és frakcióvezetője, aki szerint Sólyom László korábbi államfő alkalmas jelölt lehet.

Megújul a közszolgálati televízió reggeli műsora

Átalakul az m1 közéleti-politikai magazinműsora a Ma Reggel. A felmérések, nézői igények alapján megújuló program "hangvétele politikusabb, témaválasztása közéletibb, struktúrája átláthatóbb lesz" - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-t.

A Stadler cég nyerte a GYSEV motorvonat tenderét

Eredményesen zárult a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. által kiírt motorvonatok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a vasúttársaság a Stadler ajánlatát elfogadta - közölte a GYSEV pénteken az MTI-vel.

Vona: válasszunk közvetlenül köztársasági elnököt!

A Jobbik nem számol azzal a lehetőséggel, hogy a kisdoktori címtől megfosztott Schmitt Pál hivatalában marad, ezért a párt azt javasolja, hogy az államfő lemondása után közvetlenül válasszák meg az új köztársasági elnököt - jelentette ki Vona Gábor pártelnök sajtótájékoztatón Tiszavasváriban pénteken.

Handó Tünde: egyenlő munkaterhet viseljenek a bírák

Handó Tünde szerint az igazságszolgáltatás hatékonysága és minősége szempontjából egyaránt fontos, hogy a bírák egyenlő munkaterhet viseljenek.

Lezárult egy kétszázmilliós program a nyugat-dunántúli hajléktalanság kezelésére

A nyugat-dunántúli régióban élő hajléktalanok társadalmi és munkaerő-piaci integrációját, foglalkoztatását, képzettségi szintjének növelését, szociális helyzetének javítását szolgálja a Lakhatással, munkával, képzéssel az integrációért címmel magvalósult projekt.

Martonyi: az érdekek és az értékek is közösek Szlovéniával

Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarországot és Szlovéniát érdekeik mellett közösen vallott értékeik is összekötik, a két ország közötti kapcsolatok pedig kiválóak.

A NEFMI fenntartásába kerül a megyei levéltári rendszer

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) válik a megyei levéltári rendszer fenntartójává május 1-ől a kormány szerdai döntése értelmében; a megyei levéltárak június 1-ig a Magyar Országos Levéltárból (MOL) létrejövő Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) szervezetébe integrálódnak.

Cozma-gyilkosság - Április végén folytatódik az eljárás

Április 27-én folytatódik a Cozma-gyilkosság vádlottjainak fellebbviteli eljárása a Győri Ítélőtáblán - jelentette be az utolsó szó jogán megtett felszólalások után Nagy Zoltán tanácsvezető bíró pénteken.

Jobbik: ne multikat támogasson a kormány az uniós pályázatokkal

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja felül a teljes Európai Uniós pályázati rendszert annak érdekében, hogy az uniós források ne multinacionális cégekhez, hanem hazai kis- és középvállalkozásokhoz (kkv) jussanak - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Kizárták a Jobbikból a párt szentendrei önkormányzati képviselőjét

Kizárták a Jobbikból Filó András szentendrei önkormányzati képviselőt, miután a párt országos vezetősége nem értett egyet azzal, hogy a képviselő is megszavazta februárban a település új, a város számlavezető bankjának egyetértésével jelölt külsős alpolgármesterét.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és osztrák lapok, romániai Krónika

Németországban a Die Zeit című liberális hetilap az európai jobboldal és az iszlám kapcsolatát elemezve kitért a Fidesz és a Jobbik iráni kapcsolataira, a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív napilap és a Berliner Zeitung baloldali lap pedig beszámolt a kecskeméti Mercedes-gyár felavatásáról és a Schmitt-ügyről, amelyről a Financial Times Deutschland című üzleti lap is írt pénteken.

Megszavazta a lakbéremelést a győri közgyűlés

Nagy többséggel szavazta meg pénteken az önkormányzati lakások lakbérének emelését a győri közgyűlés; az indítványt 17-en támogatták, öten ellene voksoltak, két testületi tag tartózkodott.

OEP: négy térségét érinti az egészségbiztosítási csalás

Az ország négy térségét érinti a hatóságok által felderített nagy értékű egészségbiztosítási csalás - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken az MTI-vel.

Károlyi-szobor - V. kerület: nem volt jogellenes az elbontás

Visszautasítja az V. kerületi önkormányzat, hogy jogellenesen bontották volna el Károlyi Mihály szobrát a Kossuth Lajos téren; pénteken az MTI-vel azt közölték: minden érintett fél lemondott fellebbezési jogáról.

Schmitt Pál nyilatkozik a közszolgálati televíziónak

Schmitt Pál államfő péntek este nyilatkozatot ad az m1-nek. Az exkluzív interjú a 19 óra 30 perckor kezdődő Híradó után hangzik el - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.

Médiatanács: Csaknem minden rádió és televízió médiaszolgáltatási díja csökkent

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a földi sugárzású, országosan fogható két kereskedelmi televízió és két kereskedelmi rádió díjai mellett eddig 78 helyi és körzeti médiaszolgáltató díját határozta meg az új, hatósági szerződések megkötésekor, és a szolgáltatók túlnyomó többségében díjcsökkentéssel számolhattak - tudatta az NMHH Szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.

Schmitt-ügy - Réthelyi Miklós helyettesíti az államfőt a bécsi Munkácsy-megnyitón

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter nyitja meg este Bécsben a Magic and Mystery című Munkácsy-kiállítást, amely szombattól látogatható a bécsi Künstlerhausban - közölte a tárca pénteken az MTI-vel. Az intézmény honlapja szerint eredetileg Schmitt Pál köztársasági elnök nyitotta volna meg az eseményt, ám a kisdoktori címétől csütörtökön megfosztott államfő lemondta részvételét péntekre meghirdetett programjain.

PSZÁF: ötezer megkeresés a vidéki pénzügyi tanácsadóknál

Működésük első évében, 2011 áprilisa óta közel ötezer ügyfélmegkeresést kezeltek a nyolc megyeszékhelyen tevékenykedő pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák, az idei márciusi adatok nélkül - derül ki az irodahálózatot anyagilag és szakmailag támogató Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összesítéséből.

Schmitt-ügy - Szili Katalin közvetlen államfőválasztást javasol

Szili Katalin, a Szociális Unió elnökeként azt javasolja, a jövőben közvetlenül a választópolgárok választhassák meg a köztársasági elnököt, ugyanis szerinte hosszú távon csak így biztosítható a tisztség méltóságának visszaállítása.