rss      tw      fb
Keres

Lassult a növekedés Törökországban

Törökországban nyolc százalékot meghaladó mértékben nőtt tavaly a hazai össztermék, a növekedés üteme azonban folyamatosan mérséklődött negyedévről-negyedévre a globális gazdaság gyengülése miatt.

Új szabályok kínai a büntető eljárásban és a büntetés-végrehajtásban

Immár tilos a testi erőszak és a fenyegetés is az őrizetbe vettekkel szemben Kínában - derül ki a fogva tartási központok működtetésére vonatkozó új szabályok érvénybe léptetésének alkalmából közölt hétfői médiajelentésekből.

Csökkent Bulgária államháztartási hiánya

Bulgáriában 24,7 százalékkal csökkent az államháztartás hiánya februárban az egy évvel korábbihoz képest, mert nőtt az áfa-bevétel, illetve csökkentették a központi kiadásokat: többek között befagyasztották a nyugdíjakat és az állami alkalmazottak fizetését.

Politikai felhívása miatt magánzárkában az Izraelben bebörtönzött palesztin Marván Bargúti

Egy hétre magánzárkába helyezték az Izraelben gyilkosságért bebörtönzött palesztin Marván Bargútit, a 2000 és 2005 közötti második intifáda egyik vezetőjét, mert politikai felhívást tett közzé - erősítette meg hétfőn az izraeli büntetés-végrehajtás szóvivője a közszolgálati rádió erről szóló, előző esti jelentését.

Döcögve, de halad a cseh-német megbékélés

Bár a cseh-német kapcsolatok az utóbbi években állítólag legjobbak a történelemben, a II. világháború után a korabeli Csehországból kitelepített mintegy hárommillió szudétanémet máig eltérően megítélt és sokat vitatott ügyében azonban csak lassabban olvad a feszültség, holott kétségkívül ezen a téren is komoly előrelépés tapasztalható.

Csecsen leszámolás készül Londonban a brit kémelhárítás szerint

A brit kémelhárítás szerint gyilkossági kísérlet célpontja lehet Ahmed Zakajev londoni emigrációban élő csecsen szeparatista vezető - írta kedden a The Telegraph brit napilapra hivatkozva a The Moscow Times.

Észak-Korea csökkenti a katonák magasságának alsó határát

Az észak-koreai hadsereg 145-ről 142 centiméterre csökkentette a besorozhatók magasságának alsó határát, mert a mai nemzedékben sok az angolkóros a kilencvenes évek közepének pusztító éhínsége miatt - írta hétfőn egy szöuli internetes újság.

Mianmari választások: nyugat-európai lapok szerint nő Aung Szan Szú Kji játéktere

Vezető nyugat-európai lapok szerint a több mint másfél évtizedig bebörtönzött vagy házi őrizetben tartott Aung Szan Szú Kji és pártja győzelme a Mianmarban (az egykori Burmában) rendezett időközi választásokon nem változtat ugyan a parlamenti erőviszonyokon, ahol a mandátumok túlnyomó részét a hadsereg és a hozzá közel álló párt emberei birtokolják, de tágítja az ellenzéki vezető politikai "játékterét".

Tőzsde - Nőttek a pluszok Nyugat-Európában

Erős kezdés után tovább növekedtek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók a kereskedés első órájának elteltével. A befektetőket az késztette részvényvásárlásra, hogy Kínában a vártnál jóval kedvezőbben alakult a beszerzési menedzser index, tizenegy havi csúcsra emelkedett márciusban.

Újgenerációs internetre tér át Kína az évtized közepén

A központi tervek szerint az évtized közepére az új generációs IPv6 rendszerre tér át Kína, több mint 600 millióra növelik az internethasználók számát, és hárommillió, az ágazathoz kapcsolódó új munkahelyet teremtenek majd.

Csökkent márciusban az euróövezeti BMI

Márciusban 47,7 pontra, három havi mélypontra csökkent az euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzseri index a februári 49,0 pontról - közölte hétfőn a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Tűzszünetet kötöttek a Líbia déli részén harcoló törzsek

Tűzszüneti megállapodást kötöttek a Líbia déli, sivatagos részén egymással harcoló törzsek - jelentette be szombaton a tripoli átmeneti kormány feje, Abd ar-Rahim Al-Kíb. Az előző hat nap ellenségeskedéseiben másfél száz ember vesztette életét.

Robbanás történt egy német vegyi üzemben

2012. március 31., szombat (MTI/AFP/dpa) - Robbanás történt szombaton egy német vegyi üzemben, s ennek következtében legalább két ember súlyosan megsebesült, háromnak pedig nyoma veszett.

Puccs Maliban - A lázadók behatoltak az északi Gao városába

Tuareg lázadók behatoltak szombaton Mali északi részének egyik kulcsfontosságú városába, Gaóba, hogy a múlt heti katonai puccsból fakadó belpolitikai zűrzavart kihasználva további területeket vonjanak ellenőrzésük alá.

Több lehetőséget kért a kínai vállalatok számára Montitól a kínai kormányfő

Mario Monti olasz kormányfő kedvezőbb elbánást ígért a kínai vállalatoknak hazájában és Európában, miközben az itáliai cégek útját igyekezett egyengetni Pekingben, ahol találkozott kínai partnerével, a kínai állami szuverén vagyonkezelő alap (CIC) elnök-vezérigazgatójával és vezető üzletemberekkel - derül ki szombati médiajelentésekből.

Sokan meghaltak a jemeni hadsereg és az al-Kaida összecsapásaiban

Legalább 30 ember meghalt a jemeni kormányhadsereg és az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat helyi szárnya közötti heves harcokban szombaton az ország déli részén, az áldozatok többsége katona.