rss      tw      fb
Keres

Erős tájfun közelít pusztítva Tokió felé

Erős tájfun közeledik Tokió felé; a közlekedés több útvonalon megszakadt, s több tucatnyi ember megsérült Japán déli és nyugati részén.

Erős földrengés rázta meg Kolumbia északnyugati részét

Nagy erejű - 7,1-es fokozatú - földrengés rázta meg vasárnap Kolumbia egyik északnyugati, hegyvidéki részét - közölte a kolumbiai földrengésügyi hivatal.

Szerb cigánylányokat kényszerítettek rablásra Franciaországban

Tizenkét személy ellen vádat emeltek Franciaországban azzal a nemzetközi hálózattal kapcsolatban, amely Szerbiában "vásárolt" cigánylányokat kényszerített betörésre - közölték francia rendőrségi források.

A kivándorolt orvosok tandíjának megtérítését kéri az EU-tól a román orvosi kamara elnöke

Az Európai Uniónak legalább részlegesen meg kellene térítenie az európai országokban dolgozó, Romániában képzett orvosok felkészítésének költségeit - vélekedett Vasile Astarastoae, a Jászvásári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora, a román orvosi kamara elnöke, a vasárnap megtartott egyetemi tanévnyitón.

Tízezrek tüntettek az európai megszorító politika ellen Párizsban

Több tízezren tüntettek vasárnap az európai megszorító politika ellen Párizsban két nappal azelőtt, hogy a francia parlament megkezdi az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) ratifikálását megelőző vitát.

Az orosz egyház szerint meg kellene kegyelmezni a Pussy Riotnak, ha tagjai megbánást tanúsítanak

Az orosz ortodox egyház frissen ismertetett álláspontja szerint meg kellene kegyelmezni a Pussy Riot punkegyüttes három bebörtönzött tagjának, amennyiben a fellebbviteli tárgyaláson megbánást tanúsítanak a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban februárban rendezett "punkimán" történtek miatt.

Cicciolina újabb olasz pártot alapított

A Demokrácia, Természet, Szerelem névvel alapított párttal készül a jövő tavaszi olaszországi parlamenti választásokra a pornósztár Staller Ilona, aki képviselőként elsőként a piros lámpás házakat nyitná újra.

Gyárbezárásokat fontolgat a Renault

A francia Renault gyárbezárásokat fontolgat az európai értékesítési nehézségek miatt.

Az izraeli atomtitkok leleplezőjét méltatta Günter Grass egy új versben

Az izraeli atomtitkok leleplezőjét méltatta a hét végén megjelent új verseskötetében Günter Grass Nobel-díjas német író, aki az idén tavasszal nemzetközi vitát váltott ki egy Izraelt bíráló verssel.

Iszlámellenes film - Panaszkodnak Iránban a Gmail betiltása miatt

Számos panaszt váltott ki Iránban a Google internetes cég elektronikus levelező szolgáltatásának, a Gmail-nek a minapi teljes betiltása, ugyanakkor a kormány egy illetékese vasárnap megerősítette, hogy az ország hamarosan elindítja saját kereső- és e-mail szolgáltatását.

Erdogan: "A történelem nem fogja megbocsátani" Damaszkusz támogatását

Recep Tayyip Erdogan török kormányfő vasárnap pártja kongresszusán kertelés nélkül felszólította Oroszországot és Kínát, valamint Iránt, hogy hagyjon fel Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjének támogatásával, mert "a történelem nem fogja megbocsátani" azt.

EU-razzia fémhulladék-hasznosító vállalatoknál

Az Európai Bizottság illetékesei a hétvégén nagyszabású razziát tartottak több európai országban fémhulladék-hasznosító cégeknél.

Bangladesben muzulmánok buddhisták templomait és házait gyújtották fel

Egy közösségi portálra feltett, a muzulmánok szent könyvét, a Koránt megsértő fénykép miatt több ezer muzulmán támadt buddhisták templomaira és lakóházaira vasárnap Banglades délkeleti részén, a mianmari határ közelében.

Nőnek a koalíciós veszteségek Afganisztánban

Egyre gyakoribbak az amerikai vezetésű koalíciós erők olyan veszteségei Afganisztánban, amelyeket a velük szövetséges afgán hadsereg és rendőrség tagjai, illetve a soraikba beférkőzött felkelők okoznak, s ez növeli az aggodalmakat, mi lesz 2014 vége, a külföldi erők tervezett kivonulása után.

Olasz iparvállalatok a megszorítások ellen

Tiltakoznak az olasz kormány megszorító intézkedései ellen az iparvállalatok is. A gyáriparosok szövetsége, a Confindustria elnöke szerint "elviselhetetlen" az adónyomás. Giorgio Squinzi egy ipari konferencián azt mondta, hogy az olasz vállalatok adóterhei 20 százalékponttal nagyobbak, mint Németországban. Emiatt az olasz cégek egyre kevésbé versenyképesek - vélte.

Lezuhant egy kisrepülőgép Tirolban

Nyolc emberrel a fedélzetén lezuhant egy kisrepülőgép vasárnap reggel az ausztriai Tirolban, az Innsbruckhoz közeli Ellbögen fölött.