rss      tw      fb
Keres

Ab-döntés - Fidesz: a kormánypárt eleget tesz a határozatnak

A Fidesz tudomásul veszi és végrehajtja az Alkotmánybíróság döntését, és kész a formai hiba kijavítására - közölte Rogán Antal frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Egy ügyvéd szerint 30 család ingatlanát árverezhetik el Szegeden és Makón

Harminc család lakóingatlanát árverezhetik el, amennyiben jogerőre emelkedik a Szegedi Törvényszék pénteken egy keretbiztosítéki jelzálog érvényesítése ügyében meghozott ítélete - közölte Makláry András ügyvéd, az egyik alperes jogi képviselője.

Új forgalomszabályozás a 11-es főút M0-ás csomópontjánál

Kísérleti jelleggel új forgalomtechnikai megoldást vezetett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 11-es főút M0-ás csomópontjának körforgalmánál. A cipzár-elv alkalmazásától a társaság a torlódások mérséklődését várja - mondta el a sajtó képviselőinek a helyszínen Pásztor Zoltán, a cég Pest megyei igazgatója pénteken az új megoldás bemutatásakor.

Magyar államtitkára is van a román kormánynak

Újabb államtitkári kinevezést kapott a román oktatási minisztériumban Király András, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa, aki eddig is a kisebbségi nyelveken szervezett közoktatásért felelt a tárcánál - közölte pénteken az MTI-vel az RMDSZ tisztségviselője.

ORÖ: legfontosabb cél a romák foglalkoztatási és oktatási helyzetének javítása

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) legfontosabb célja, hogy javítsa a magyarországi romák foglalkoztatási és oktatási helyzetét: jövőre várhatóan további kétezer embert vonnak be közfoglalkoztatási programba, valamint több iskola átvételével megkezdődött az oktatási hálózat kialakítása - tájékoztatta a Farkas Flórián (Fidesz) országgyűlési képviselő vezette önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Ab-döntés - Együtt 2014: a kétharmados rezsim ne trükközzön az Ab döntése után!

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom arra szólította fel a kormányt, "próbálja meg a demokrata utat", semmisítse meg az alaptörvény-ellenes jogszabályokat és egyúttal mondjon le azokról a politikai hátsó szándékairól is, amelyek az átmeneti rendelkezések mögött meghúzódnak, különös tekintettel az előzetes regisztráció intézményére.

OVF: nem marad védelem nélkül Budapest

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kiemelten fontos feladata, hogy a Duna magyarországi, így a budapesti szakaszán is biztosított legyen a jég elleni védelem. Ebben a védekezésben a szombaton leállított Jégtörő I. már csak tartalékként szerepelt, a főváros nem marad védelem nélkül - közölte az OVF pénteken az MTI-vel.

Készül a nyugdíjbiztosító elektronikus ügyintézési rendszere

Mostanáig mintegy 17 millió okmányt rögzítettek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF) a biztosító elektronikus ügyintézési rendszerének kialakításához.

NMHH: nyilvános a jövő évi hírközlési és postai felügyeleti terv

Közzétette az elektronikus hírközlésre és a postai ágazatra vonatkozó 2013. évi felügyeleti tervét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) - tájékoztatta a hatóság pénteken az MTI-t.

MSZP: igazságtalan az egységes rezsicsökkentés

Az MSZP igazságtalannak tartja a rezsiköltségek egységesen tízszázalékos csökkentését. Lukács Zoltán, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: pártja differenciált, a szegények terheit nagyobb mértékben enyhítő rezsicsökkentést tartana kívánatosnak.

Tőkét emel az önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-ben

A pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben - jelentette be a város polgármestere, aki a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent.

Szerb kormányfő: jövőre lezárható Magyarországgal minden régi probléma

Jövőre lezárható Magyarországgal a múltból örökölt minden probléma - mondta Ivica Dacic szerb miniszterelnök, belügyminiszter a belgrádi parlamentben képviselők kérdéseire válaszolva. Erről a VajdaságMa című hírportál számolt be a Tanjug csütörtöki anyagát használva fel.

Gulyás Gábor: kiemelkedően sikeres évet zár a Műcsarnok

A Műcsarnok kiemelkedően sikeres évet zár, olyat, amely fontos kiállításokat és az eddiginél jóval nagyobb látogatottságot hozott - értékelt pénteki sajtótájékoztatóján az intézmény leköszönő igazgatója, Gulyás Gábor.

Több támogatás jut az iskolatej programra 2013-ban

Jövőre mintegy 1,5 milliárd forintot biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a folytatódó iskolatej programra, 300 millió forinttal többet, mint 2012-ben - közölte a szaktárca pénteken közleményben.

Fegyver volt két férfi autójában a XXII. kerületi posta előtt

Két 33 éves férfit, akinek gépkarabély volt az autójában, elfogtak a rendőrök Budapesten, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én - jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Bató András, a kerületi rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Januártól áprilisig lezárják a pesti alsó rakpart egy szakaszát

Közműépítési munkák miatt január 2-től várhatóan áprilisig lezárják a pesti alsó rakpart Országház előtti szakaszát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az Országgyűlés Hivatala pénteken az MTI-vel.