rss      tw      fb
Keres

MSZP: január 2-án elkezdődnek az ellenzéki tárgyalások

Január 2-án elkezdődnek a tárgyalások az ellenzéki szervezetek között a jogállamiság, az alkotmányosság és a demokrácia témaköréről - közölte az egyeztetéseket kezdeményező MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

A Jobbik esküszegőnek tartja Rozgonyi Ernőt

A Jobbik esküszegőnek tartja a párt volt képviselőjét, Rozgonyi Ernőt, miután a frakcióból való kilépését követően annak ellenére sem adta vissza parlamenti mandátumát, hogy arra a párt országos elnöksége felkérte.

Előzetes letartóztatásban az október végi győri gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a 39 éves férfit, akit egy 23 éves lány megölésével gyanúsítanak, a bűncselekmény október 29-én történt Győrben - közölte Károlyi Zoltán alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fidesz: hiteltelen az MSZP szóvivőjének szociális érzékenysége

A Fidesz hiteltelennek tartja Török Zsolt "ünnepek után támadt" szociális érzékenységét, ugyanis az MSZP szóvivője akkor nem aggódott, amikor a Gyurcsány-Bajnai-kormányok megduplázták a munkanélküliek számát, vagy amikor a "devizahitel csapdájába löktek" sok százezer családot - reagált a kormánypárt az ellenzéki politikus csütörtöki szavaira.

Januártól több közterület-felügyelő segít a BKK-ellenőröknek

Januártól több közterület-felügyelő segíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőreinek munkáját - közölte a központ és Budapest Főváros Közterület-Felügyelete (BFKF) csütörtökön az MTI-vel.

Felavatták a Tarján Glass Kft. új öblösüveggyárát

Gyáravatót tartott a Tarján Glass Kft. csütörtökön, a nagy múltú Salgótarjáni Öblösüveggyár utódja az egykor üveggyapotot gyártó, URSA nevű cég Salgótarjánban üresen álló telephelyén kezdte meg működését, egyelőre 47 dolgozóval.

E-útdíj - Előzetes vitarendezést kezdeményezett a tender egyik ajánlattevője

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-hez, ezért az eredetileg csütörtökre tervezett szerződéskötés január 2-ára tolódik - közölte az állami társaság csütörtökön az MTI-vel.

Czomba: számos eszköz segíti jövőre is a foglalkoztatás bővülését

A kormány a növekedési fordulattól és a munkaerő-állomány jelentős részét érintő munkahelyvédelmi akciótervtől azt várja 2013-ban, hogy nem törik meg a foglalkoztatottak számának növekedése - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

ORFK: nagyobb bírság fenyegeti a pirotechnikai szabályokat megszegőket

Nagyobb bírságra számíthatnak a pirotechnikai szabályokat megszegők, a már áprilistól hatályos új szabálysértési értékhatárok alapján ugyanis egyharmaddal magasabb összegű, 150 ezer forintos bírság is kiszabható rájuk - mondta Cserényi József, az ORFK igazgatásrendészeti főosztályának munkatársa csütörtökön Budapesten.

Módosul a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete

A szerencsejáték törvényben meghatározott, a kártyaterem létesítéséhez szükséges védőtávolságot részletezi egyebek mellett a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

Szinte minden vonalon lesz alacsonypadlós busz Budapesten januártól

Szinte minden buszvonalon lesz alacsonypadlós jármű 2013 január elsejétől, miután az összes, korábban beszerzett használt, de alacsonypadlós busz forgalomba áll a BKV-nál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Katonák osztanak egészséges ivóvizet januártól az arzénnal szennyezett településeken

A honvédség oszt egészséges ivóvizet január 1-jétől az arzénnal szennyezett vízű településeken, a katonák százhuszonhárom település mintegy 340 ezer lakosát látják el - közölte a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka csütörtökön, Csongrádon tartott sajtótájékoztatóján.

Hulladéklerakó létesült az inotai hőerőmű zagykazettájában

Megkezdte működését a Bakonyi Erőmű Zrt. Inotai Hőerőművének II. számú zagykazettájában, a mintegy hétszázmillió forintos beruházással létesített hulladéklerakó - tájékoztatta a beruházó Partner Depónia Kft. ügyvezetője az MTI-t.

MSZP-szóvivő: tündérmese helyett rémálmot hozott ez az év

Az MSZP szóvivője szerint 2012 a tündérmese helyett a rémálom éve volt, nőtt a szegénységben élők száma. Török Zsolt az MTI-nek csütörtöki sajtótájékoztatója után azt mondta: a rémálom jövőre egy 850 milliárd forintos megszorítással folytatódik.

Nyilvános a médiatanács jövő évi piac- és általános hatósági felügyeleti terve

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közzétette honlapján a 2013-as piacfelügyeleti és általános hatósági felügyeleti tervét, amelynek része a reklámozási területen a termékmegjelenítés, a hírműsoroknál az öngyilkosságok bemutatásának módja, a filmeknél a nyelvtanulást segítő feliratozás nyomon követése is - tájékoztatta a testület csütörtökön az MTI-t.

A hatósági ügyek szempontjából kiemelt lesz az Ibiden dunavarsányi beruházása

A kormány szándéka az, hogy az Ibiden Hungary Kft.-nek a Dunavarsányi Ipari Parkban megvalósuló 48 millió eurós (14 milliárd forintos) beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé váljanak - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Ombudsman: gondok és visszásságok vannak a közfoglalkoztatásban

Problémákat és visszásságokat tárt fel a közfoglalkoztatás szabályozási rendszerében és gyakorlati működésében az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté több intézkedés mielőbbi végrehajtását kérte az illetékes minisztériumoktól - közölte az ombudsmani hivatal.

Radnóti-díjat kapott Radnóti Miklós özvegye

Radnóti Miklósról elnevezett díjat kapott Gyarmati Fanni, a költőóriás özvegye és irodalmi emlékének gondozója.

Sikeres program a hátrányos helyzetű munkavállalók segítésére

November végéig 1650 fő vett részt abban a programban, melynek célja a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.

Épületüzemeltetési rendszer fejlesztésére kapott támogatás a Synergon

A Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a SynergonIntegrator Kft. 599 291 321 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Smart Building nevű innovatív épületüzemeltetési rendszerének kifejlesztésére - közölte az anyavállat csütörtökön a BÉT honlapján.

Mintegy száz párt működik Magyarországon

Mintegy száz párt működik Magyarországon, miután a legutóbbi választások óta körülbelül félszázat a bíróságok az ügyészség kezdeményezésére megszüntettek, viszont ugyanezen idő alatt létrejött húsz - közölte a Legfőbb Ügyészség az MTI érdeklődésére.

Tíz embert mentettek meg a kihűléstől az OKF és a segítő szervezetek

Tíz embert mentettek meg a kihűléstől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkatársai és a velük együttműködő társszervezetek az elmúlt három napban - tájékoztatta a szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Németország külföldi öregotthonokba küldi nyugdíjasait

Németország növekvő számban "exportálja" külföldi öregotthonokba és gondozóházakba beteg és öreg állampolgárait, mert az emelkedő költségek és az ápolószemélyzet hiánya miatt egyre nagyobb gondot jelent hazai ellátásuk - írta csütörtökön a The Guardian című brit napilap. A cikk szerint Magyarországon több mint hétezer német nyugdíjas élt öregotthonban 2011-ben.