rss      tw      fb
Keres

BÉT - Vegyes várakozások csütörtökre

Vegyesek az elemzői várakozások a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedési napjára.

A magyar kultúra ünnepe a nemzeti könyvtárban

Kiállítás Cseh Tamásról, előadások és a KönyvTÁRlat ünnepi estje várja az érdeklődőket 2013. január 21. és 23. között a magyar kultúra napjához kapcsolódva az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) Budapesten.

Romagyilkosságok - Nyáron várható ítélet a büntetőperben

Nyáron várható ítélet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi ügyében - közölte Kende Katalin, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Devizapiac - Gyengült a forint csütörtök reggelre

Gyengült a forint csütörtökre virradóra a nemzetközi bankközi piacon - az euró gyengülésével összhangban - az utolsó kereskedési napon, hétfőn elért árfolyamokhoz képest.

Gáncs Péter: a kormányzat partnernek tekinti az egyházakat

A kormányzat partnernek tekinti az egyházakat az ország felemelkedésének előmozdításában, amihez többek között az oktatási, szociális intézményeikkel járulhatnak hozzá - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek.

Bölcskei Gusztáv: csak pillanatnyi megoldást találtak az egyházfinanszírozásra

Csak pillanatnyi megoldást talált a kormányzat az egyházfinanszírozásra, amikor arról döntött, hogy a személyi jövedelemadó (szja) egyszázalékos felajánlásait jövőre az összes befolyt szja 0,9 százalékára egészíti ki a költségvetés - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek.

Domokos László: végleg lezárult a következmények nélküli számvevőszéki ellenőrzések korszaka

Az idén végleg lezárult a következmények nélküli számvevőszéki ellenőrzések korszaka, ettől az évtől kezdve az ellenőrzött szervezeteknek már intézkedési tervet kell készíteniük válaszul a jelentésekre, az együttműködés hiányának akár büntetőjogi következményei is lehetnek - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

Közép-európai év lesz jövőre a magyar diplomáciában

Közép-európai év lesz 2013 a magyar külpolitikában, hiszen az ország egyidejűleg tölti be a Közép-európai Kezdeményezés és a visegrádi csoport (V4) elnöki tisztét, amit arra szeretne felhasználni, hogy erősítse a tagállamok együttműködését, és ebben minden szomszédjára partnerként számít.

Lapszemle: Látszik a kiút a válságból a turizmus területén

Egyre több jel utal arra, hogy a turizmus lassan maga mögött hagyja a válságot - derül ki a Népszabadság összeállításából, amelyet csütörtöki számában közölt a lap.

Lapszemle: Legkésőbb 2014 elejére megszülethet a szentszéki-magyar megállapodás

Legkésőbb 2014 elejére megszülethet a szentszéki-magyar megállapodás - nyilatkozta Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Időjárásjelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Megjelent a GSM-R rendszer első pályázati kiírása

Közbeszerzési eljárást írt ki a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. a GSM-R rendszer megvalósítására 935 kilométernyi vasúti vonalszakaszon.

Devizapiac - Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest

Gyengült a forint szerda kora délután az euróhoz, a frankhoz, a dollárhoz és a jenhez képest a hétfő délutáni jegyzésekhez viszonyítva a bankközi devizapiacon, ahol kedden nem volt kereskedés.

Két nap alatt csaknem ötezer emberen segítettek a mentők

Szerda délig a fővárosban 970, országosan csaknem ötezer esetben riasztották a mentőket a karácsonyi ünnepek alatt - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója az MTI-vel.

Káel Csaba: Kultúra nélkül nincs diplomácia

Jó lenne végre felfedezni, hogy nemzetközi szinten milyen erő van a kultúrában, a hozzá kapcsolódó turizmusban, és az is tény, hogy kultúra nélkül nehézkes a diplomácia - vélekedett a Művészetek Palotáját (Müpa) másfél éve vezető Káel Csaba, aki az MTI-nek adott év végi beszámolóban azt is hangsúlyozta, hogy különböző produkciókkal, kezdeményezésekkel nyitnak jövőre a fiatalok felé.

Az UMDSZ elnöke bírálja a Kárpátalja megyei önkormányzat magyar nyelvről hozott döntését

Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője szerint a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) nem járt el helyesen, amikor múlt pénteki ülésén nem szavazta meg a kisebbségbarát ukrán nyelvtörvény alkalmazását Kárpátalja területén.

Lukács Zsuzsanna táblaelnök: az igazságszolgáltatás konzervatív hivatás

Az igazságszolgáltatás - az orvosi vagy a tanári pályához hasonlóan - klasszikus konzervatív hivatás, annak képviselői változatlan problémákkal küszködnek évszázadok óta. A bírák helytállásától minden korban nagyon sok függ, ezért kell törekedni a megfelelő körülmények biztosítására - mondta Lukács Zsuzsanna, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke az MTI-nek adott interjúban.

Répás: az alapozás után 2012 a megvalósítás éve volt a nemzetpolitikában

Répás Zsuzsanna szerint a megvalósítás éve volt 2012 a nemzetpolitikában. A területért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában szólt arról is, hogy jövőre a nemzetpolitika mintegy 15,5 milliárd forintból gazdálkodhat, folytatódnak a Határtalanul! osztálykirándulások, és megkezdődik a kisiskolások éve program.

Németh Zsolt: komoly eredményeket ért el a kormány a nemzetpolitikában

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt egy évben komoly eredményeket ért el a kormány a nemzetpolitikában, különösen az oktatáspolitikában, a határ menti térségek fejlesztésében, a temerini fiúk esetéhez hasonló szimbolikus kérdésekben és abban is, hogy konszolidálódott a nemzetpolitika intézményrendszere.

Szalai Piroska: a kormány tovább dolgozik a munkaerőpiacot rugalmasabbá tevő intézkedéseken

Jövőre a munkaerőpiac további rugalmasítását célzó intézkedések és a családbarát munkaerő-piaci modellek kialakításán dolgozik Szalai Piroska. A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek adott év végi interjújában 2012 eredményei közül kiemelte, hogy jelentősen javult a nők foglalkoztatási helyzete.