rss      tw      fb
Keres

Nőtt a várakozási idő a záhonyi határállomáson

A nagy forgalom miatt nőtt a várakozási idő a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délutánra. A személygépkocsival Magyarországra utazóknak a korábbi egy órával szemben kettő, míg a mikrobusszal Ukrajnába tartóknak öt helyett már hat órát kell várniuk az átkeléshez - közölte holnapján a rendőrség.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:.

Januártól munkacsoport segíti az AIDS elleni küzdelmet

A HIV-fertőzés, illetve AIDS-megbetegedés elleni küzdelem elősegítésére, szakmai irányításának fejlesztése érdekében az egészségügyért felelős miniszter tanácsadó szerveként január elsejével megalakul a Nemzeti HIV/AIDS Munkacsoport.

Szilveszter éjszaka hideg lesz, de az új év első napjaiban melegszik az idő

Szilveszter éjszaka helyenként mínusz 7 fok is lehet, de a hét folyamán melegszik az idő, s január első hétvégéjén 10 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Lázár János koordinálja a zsidó közösségek vagyoni igényeinek rendezését

Megbízta a kormány Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy készítse elő és koordinálja a zsidó közösségek vagyoni igényeinek rendezésével, valamint a zsidó közösségeket érintő kulturális, hagyományőrző, oktatási és történelmi tényfeltáró tevékenységekkel kapcsolatos közigazgatási és szakmai feladatokat.

Hende: a jövő év egyik legfontosabb feladata a helikopterek beszerzése

A legfontosabb jövő évi célkitűzések között szerepel a "helikopter-képesség" megőrzése és a szállítógépek helyzetének rendezése - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap az MTI-nek adott interjújában.

Az Emmi tízmillió forintos drogmegelőzési pályázatot hirdetett

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tízmillió forint értékben pályázatot hirdetett egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatására, a gyermekvédelmi szakellátás területén - közölte a tárca Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel. A pályázatokat január 31-ig lehet benyújtani.

A Balatoni Korona beváltotta az előzetes reményeket

Beváltotta a Balatoni Korona a hozzá fűzött reményeket, már 200 helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt - mondta az MTI-nek Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Zumbok Ferenc: sikertörténet az Esterházy-kastély felújítása

Sikertörténetnek nevezte Zumbok Ferenc, a budai Várnegyed, a fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztos a fertődi Esterházy-kastély felújítását, de a Várbazár néhány hónapon belül megkezdődő rekonstrukcióját is komoly eredménynek tartja.

Torlódnak a járművek a záhonyi határállomáson

A nagy forgalom miatt torlódnak a járművek a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson. Az átkelőhelyen 1-5 óra közötti várakozási idő alakult ki vasárnap délelőttig - közölte honlapján a rendőrség.

Kövér: mélyül a szakadék az erdélyi magyarság és vezetői között - rádióinterjú

Egyre mélyül a szakadék az erdélyi magyar közösség és annak vezetői között - vélekedett a házelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A decemberi romániai választások eredménye az utolsó utáni figyelmeztetés, mondta Kövér László.

MSZOE: sürgősen kezelni kell az óvodai férőhelyhiányt

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint az óvodák indokolatlan zárva tartása és a férőhelyek hiánya ma már akuttá vált társadalmi probléma, amelyet az oktatásirányításnak sürgősen meg kell oldani, mielőtt 3 éves kortól kötelezővé válik az óvodába járás.

OGY - Matolcsy jegyzi a legtöbb elfogadott törvényt idén is

Idén is a nemzetgazdasági tárca javaslatára fogadta el a legtöbb törvényt az Országgyűlés, Matolcsy György a 225 megszavazott jogszabály ötödét kezdeményezte. A Ház tízszer módosította a költségvetést és háromszor az alkotmányt. Ellenzéki javaslatból nem lett törvény.

Emelkednek a postai szolgáltatások árai januártól

A Magyar Posta Zrt. a lakosság által leggyakrabban igénybe vett szolgáltatások körében átlagosan az inflációnál kisebb mértékben emeli árait 2013. január elsejétől - közölte a társaság az MTI-vel.

A szakszervezetek elégedetlenek az új Munka törvénykönyvével

A szakszervezeti szövetségek elégedetlenek a július elsejével életbe lépett új Munka törvénykönyvével, és annak korrekcióját várják jövőre, az év végi minimálbér-megállapodást azonban jó eredménynek tartja a Liga és a Munkástanácsok is, miközben az Autonómok és a SZEF szerint romlani fog a munkavállalók helyzete 2013-ban.

Kisbenedek Péter: jelentős piaci változásokat indíthat el a biztosítási adó

Kiszámítható szabályozás, versenysemleges adókörnyezet, az életbiztosítások normatív támogatása, az egészségbiztosítási piac megnyitása az üzleti biztosítók előtt: ezek azok a legfontosabb tényezők, amelyek a hazai biztosítók számára kitörési pontot jelenthetnek - mondta Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke az MTI-nek.

Nyelvstratégia: általános iskolában első nyelvként az angol, a német vagy a francia javasolt

Általános iskolában az angol, a német vagy a francia nyelv tanítását ajánlja első idegen nyelvként az erről szóló, 2012-2018-ra vonatkozó kormányzati stratégia, amely ugyanakkor kitér arra: nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a diákok először a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzanak először.

Volner János: csak a Jobbik a valódi alternatíva a kormánnyal szemben

A Jobbikot nevezte egyedüli valódi alternatívának a jelenlegi kormányoldallal szemben a párt alelnöke. Véleménye szerint a baloldal is ugyanúgy az elmúlt 22 év elhibázott politikájának folytatásában érdekelt, mint a Fidesz.

Emmi: hatvanmillió forint családbarát programokra

Összesen hatvanmillió forintra pályázhatnak január 7-ig olyan civil és egyházi szervezetek, amelyek közösségi programjaikkal, képzéseikkel segítik a szülővé válást, a családi és házas életre való felkészülést, továbbá felhívják a figyelmet a család és a házasság értékekének fontosságára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága szombaton az MTI-vel.

Meggyilkolt pszichológus - Lezárta a nyomozást a rendőrség

Vádemelési javaslattal továbbította a Baranya Megyei Főügyészségnek Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának aktáit a rendőrség. P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztás bűntettével gyanúsítják - erősítette meg a gyanúsított kirendelt ügyvédje szombaton az MTI információját.