rss      tw      fb
Keres

Az Emmi 11 millió forinttal támogatja a somogyvári gyermekotthon helyreállítását

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) több mint 11 millió forinttal támogatja a múlt szombaton kigyulladt somogyvári gyermekotthon sérült épületrészének helyreállítását és lakhatóvá tételét - közölte a minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Orbán: az oktatás átalakítása az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tette

Az oktatás átszervezését nevezte az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában. A miniszterelnök szerint az új oktatási rendszert 2013-ban kell bejáratni, gördülékennyé tenni. Szólt arról is, hogy jövőre már gazdasági növekedésben lehet reménykedni, és jó eséllyel teljesíthetőnek tartja a tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahelyről szóló tervet.

Fazekas Sándor: az agrárgazdaság az idén tovább növelheti pozitív kiviteli egyenlegét

A magyar mezőgazdaság az előzetes adatok alapján az idén tovább növelheti pozitív kiviteli egyenlegét, ami így várhatóan meghaladja majd a 3 milliárd eurót, azaz 800-900 milliárd forint között lesz - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az ágazat idei évét értékelve az MTI-nek.

BÉT - Enyhe emelkedés, az előző hetinél kedvezőbb befektetői hangulat

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 0,56 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 17 948,31 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 2,11 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 0,51 százalékkal emelkedett.

Teljes üzemre áll a királyszentistváni hulladékkezelő

A következő negyedévben teljes üzemre áll a tavaly májusban leégett királyszentistváni hulladékkezelő - mondta az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Projekt elnöke az MTI-nek.

Csoóri Sándor kapta a Duna Televízió díját

Csoóri Sándor író, költő kapta szombaton a Duna Televízió fennállásának 20. évfordulója alkalmából idén alapított Duna-díjat.

Tartós ónos eső várható több megyében vasárnap

Tartós ónos eső várható több megyében vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére - olvasható az OMSZ honlapján.

Felsőoktatási átalakítás - Balog: április végéig tartó egyeztetés-sorozat lesz a hallgatók képviselőivel

Április végéig tartó, a felsőoktatás átfogó kérdéseit érintő egyeztetés-sorozatban állapodott meg az emberi erőforrások minisztere a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagjaival szombaton. Tárgyalásukon döntöttek arról, hogy két témát még januárban megvitatnak: a hallgatói szerződések ügyét, valamint az egyetemi autonómia kérdését.

Időjárásjelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire +1, -4, de a Nyugat-Dunántúlon 2, 4 fok között várható.

Megjelent a rezsiköltség-csökkentésről szóló rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben szombaton az a rendelet, amelynek alapján januártól 10 százalékkal csökken a lakosság számára a távhő, a villamos energia és a földgáz ára.

iPatika - mobileszközön is elérhetők a patikákról szóló tudnivalók

IPatika néven új szolgáltatás indul, az alkalmazás segítségével mobileszközön is hozzáférhetővé válnak a magyarországi patikák elérhetőségei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

Öt órára nőtt a várakozási idő Záhonynál

Jelentősen, a korábbi háromról öt órára emelkedett az Ukrajna felé kilépő teherautók várakozási ideje a záhony-csapi határállomáson - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton.

Balog: kiállunk a nyíregyházi romaiskola mellett

Nem szegregáció, hanem felzárkóztatás zajlik a nyíregyházi Huszár-telepi romaiskolában, ezt pedig támogatni kell - jelentette ki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szombaton a szabolcsi megyeszékhelyen.

Két évvel meghosszabbítják a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert

Annak érdekében, hogy a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról megalapozott, részletes vizsgálaton alapuló döntés szülessen, a kormány két évvel, 2014 végéig meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes rendszert - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

Selmeczi: a Fidesz sokat tett a gyermekvállalásért

A Fidesz sokat tett a gyermekvállalásért, a gyermeket nevelő családokért, ennek köszönhetően nőtt 3,3 százalékkal az idei évben a gyermekszületések száma - mondta Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Őrizetbe vették a rendőrök a köröstarcsai rablókat

Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik egy családot rabolt ki péntek késő este köröstarcsai házukban. Az elkövetők bántalmazták az otthon levő anyát és két fiát, majd elvitték hordozható számítógépüket - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Debrecen adósságának a felét vállalja át az állam

Debrecen 27,34 milliárd forintos adósságának felét vállalja át az állam az önkormányzati adósságrendezés keretében - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Ombudsman: aggályos a kötelező nyugdíjazás

A közszférában és az egészségügyben dolgozók kötelező nyugdíjazásáról szóló szabályozás az ombudsman szerint súlyos alkotmányos aggályokat vet fel a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához való joggal, az egyenlő bánásmód követelményével, illetve az élet, az egészségvédelem és a közművelődés feltételei biztosításának állami kötelezettségével összefüggésben - tájékoztatta Szabó Máté hivatala szombaton az MTI-t.

Angyalfa Program: raboknak segítenek, hogy megajándékozhassák gyerekeiket

A fegyintézeteket is belengi az ünnepi hangulat, a fogvatartottak önmagukkal és a világgal való megbékélését a börtönlelkészek segítik. Az ő szervezésükben az elmúlt évek hagyományának folytatásaként az idei karácsony előtt is beindult a rabokat és családtagjaikat megajándékozó Angyalfa Program, amelyről az MTI tudósítói készítettek országos körképet.