rss      tw      fb
Keres

Túlsúlyban a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyek a GVH-nál

A Gazdasági Versenyhivatal az idén közel 110 ügyet zárt le, és körülbelül ugyanennyi eljárást indított. Változatlanul a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyek teszik ki a lezárt és indított ügyek többségét, mintegy 55-60 százalékát - mondta Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.

Nagy az érdeklődés az észak-alföldi Jogpont+ irodákban

Egyre többen érdeklődnek az Észak-alföldi régió 31 városában működő ingyenes Jogpont+ jogsegély iránt. Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által működtetett ingyenes szolgáltatás nyári indulása óta 1500 érdeklődő kereste fel az irodákat - tájékoztatta az érdekképviselet az MTI-t.

Lapszemle: Szövetkezetbe tömörítenék a gabonatermelőket

Szövetkezetbe tömörítené a hazai kis- és közepes gabona-, valamint olajosmag-termelőket a vidékfejlesztési tárca - írja a Magyar Nemzet minisztériumi forrásokra hivatkozva.

Lapszemle: Balog: a cigányság felzárkóztatása nemzetstratégiai kérdés

Nemcsak emberi jogi, hanem nemzetstratégiai kérdésnek is tartja a cigányság felzárkóztatását Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról is beszélt: ha a meglévő problémákat nem kezelik gazdasági, szociális és oktatási szempontból, az akadályt gördít az ország versenyképessége elé.

Autópályadíj - Új kategória a buszokra és a lakóautókra

A 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű autóbuszok és lakóautók januártól az újonnan bevezetendő B2 kategóriába tartoznak, és éves autópálya-használati jogosultságot is vásárolhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Bundabotrány - Befejezte a nyomozást a KNYF

Befejezte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a magyarországi bundabotrány kapcsán, januárban pedig megkezdődik az iratok ismertetése - értesült az MTI Hírcentrum.

A vörösiszap-károsultak illeték nélkül perelhetnek

Az Ajka térségében bekövetkezett vörösiszapömlés károsultjai, ha a káruk megtérítéséért perelnek, akkor a bíróság mellőzi az eljárási illeték megállapítását - jelent meg a nemzetgazdasági miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben.

Letette esküjét az Országgyűlési Őrség

Az őrök a rendőrségi törvényben meghatározottak szerint fokozott ellenőrzést hajthatnak végre, ruházatot, csomagot, járművet vizsgálhatnak át, magánlakásban és közterületnek nem minősülő helyeken is intézkedhetnek, kép-, illetve hangfelvételt készíthetnek, helyszínt biztosíthatnak. Kényszerítő eszközként bilincset, vegyi eszközt, elektromos sokkoló eszközt, rendőrbotot, lőfegyvert ugyancsak a rendőrségről szóló törvényben meghatározottak szerint használhatnak majd. A parlamenti tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok ellátása során kényszerítő eszközként azonban kizárólag testi kényszert alkalmazhatnak. Az őrségnek nyomozóhatósági jogköre nem lesz.

Nielsen: nem takarékosak a magyarok

Ha a fogyasztók 10 százalékkal több jövedelmet kapnának, akkor ebből - európai átlagban - 2 százalékot fordítanának megtakarításra, míg a magyarok csak 1,3 százalékot, ami messze a legalacsonyabb a régiós országokhoz képest - közölte a Nielsen piackutató cég felmérése eredményét pénteken az MTI-vel.

BÉT - Emelkedett a BUX 2012-ben, de esett a részvényforgalom

Ezerkétszáz ponttal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2012-ben, a részvények forgalma azonban 35 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

BÉT - Alacsony forgalom, minimális index emelkedés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 103,31 pontos, 0,57 százalékos emelkedéssel, 18 173,20 ponton zárt pénteken. Az év egészében 1199 ponttal, 7,06 százalékkal emelkedett az index értéke.

Az idén év végén negyedével több időt töltenek utazással a magyarok

Tavalyhoz képest átlagosan 25 százalékkal több időt töltenek otthonuktól távol a magyarok az év utolsó hónapjában; a karácsonyi és szilveszteri időszakban egyértelműen a fürdővárosok a legnépszerűbbek, a TOP 10-es listát idén is Hajdúszoboszló vezeti a Szallas.hu évzáró statisztikái szerint.

Ab-döntés - Formai okokból megsemmisítették az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseit - ÖSSZEFOGLALÓ

Formai hiányosságok miatt az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken megsemmisítette az alaptörvény egyes - köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozó - átmeneti rendelkezéseit. A kifogásolt rendelkezések tartalmának alkotmányosságát nem vizsgálta a testület. A Fidesz tudomásul vette a döntést, és azt javasolta, hogy a megsemmisített szabályokat februárban foglalják az alaptörvénybe. Az ellenzéki pártok és szervezetek üdvözölték az Ab döntését, és egyúttal demokratikus jogalkotásra szólították fel a kormánypártokat.

Devizapiac - Erősödött kissé a forint pénteken

Szerényen erősödött a forint pénteken: az eurót délután 290,50 forinton jegyezték, míg kora reggel 291,67 forinton, csütörtök délután pedig 291,01 forinton.

Ab-döntés - Ombudsman: hatékonyan működik az alapvető jogok biztosának utólagos normakontroll rendszere

Szabó Máté ombudsman üdvözölte a kezdeményezésére született pénteki alkotmánybírósági döntést. A 2012-ben hozott határozatok alapján az ombudsman azt is megállapította, hogy hatékonyan működik az a rendszer, amelyben az állampolgárok kezdeményezhetik, hogy az alapvető jogok biztosa utólagos normakontrollért forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab).

Ab-döntés - LMP: az országnak megegyezéses alkotmányra van szüksége

Az LMP véleménye szerint az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki döntésével "kikukázta" az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseit. A párt tárgyalásokat szeretne egy megegyezéses alkotmányról.

Bezárja debreceni gyárát a FrieslandCampina

A FrieslandCampina tejipari cég jövő szeptembertől bezárja debreceni üzemét, de szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, így elképzelhető, hogy a gyár - beszállítóként - mégis tovább működik - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Konferencia a Műcsarnok helyzetéről

Vigyázat Műcsarnok 2.0 címmel tartottak konferenciát a nemzeti kortárs kiállítóhely múltjáról, jelenéről és a várható tulajdonosváltás következményeiről az intézmény dísztermében pénteken.

Az Együtt 2014 előkészítő tárgyalásokat javasol az MSZP-nek

Az Együtt 2014 azt javasolja, hogy ne közjogi kérdésekről kezdjen egyeztetést az ellenzék január 2-án, hanem először a tárgyalások céljait és lebonyolítási elveit tisztázzák.

Ingyenes internet elérés a Liszt Ferenc-repülőtéren

December végétől szinte teljes a vezeték nélküli internet lefedettség a Budapest Airport termináljain - közölte a repülőtér üzemeltetője pénteken az MTI-vel.

Üzemzavar volt a Mal szennyvíztelepén

Üzemzavar volt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. szennyvíztisztító telepén, a hibát a katasztrófavédelem szakemberei elhárították - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel pénteken.

Ab-döntés - DK: az "orbáni rendszer" óriási pofont kapott

A Demokratikus Koalíció szerint az Alkotmánybíróság (Ab) döntésével az "orbáni rendszer" óriási pofont kapott, mivel az alapjait jelentő szabályokat semmisítették meg.

Uniós támogatással javul az állami vagyon nyilvántartása

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 408,5 millió forintos európai uniós támogatást nyert el az Államreform Operatív Program keretében megvalósuló "Az állami vagyonnyilvántartás teljeskörűségének és minőségének javítása" tárgyú projektre - közölte az MNV pénteken az MTI-vel.

Bankszövetség: a bizalom helyreállítása a legfontosabb

Az új évben az egyik legfontosabb feladat a bizalom helyreállítása a magyar bankszektor és a kormányzat, illetve a magyar bankok és az ügyfelek között, mert e nélkül nem állhat helyre a normál üzletmenet a pénzintézeti szektorban - mondta Gyuris Dániel, a Magyar Bankszövetség elnöki teendőket ellátó alelnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

NMHH: 1200 bejelentés az esetlegesen jogsértő internetes tartalmak miatt

Idén csaknem 1200 esetlegesen jogsértő internetes tartalom miatt tett bejelentést kezelt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Internet Hotline szolgáltatása - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.