rss      tw      fb
Keres

Az ombudsman az Állami Autópálya Kezelő egyik eljárását vizsgálta

Az ombudsman szerint sérült a jogbiztonság és a tisztességes eljárás követelménye az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. egyik pótdíjkivetésével kapcsolatban - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden közleményben az MTI-vel.

Csatlakozott Eger ösztöndíjprogramjához a megyei iparkamara

Csatlakozott az egri önkormányzat ösztöndíjprogramjához a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK); a köztestület tíz egri, a diploma megszerzése után a megyeszékhelyen munkát vállaló fiatalnak nyújt támogatást - közölte a HKIK elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.

Azeri kiadatás - Az ombudsman ismételten tájékoztatást és az ügy dokumentumait kérte Navracsics Tibortól

Miután a 15 napos határidőn belül nem kapott érdemi választ kérdéseire Szabó Máté alapjogi biztos, újra Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez fordult tájékoztatásért, és továbbra is kéri a Ramil Safarov kiadatása ügyében keletkezett dokumentumokat is - tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-t.

Új hosszú távú járatokról tárgyalt és marketingdíjat nyert a BA

A Budapest Airport új, hosszú távú járatok indításának lehetőségeiről is tárgyalt az Abu-Dzabiban megrendezett World Routes konferencián, ahol az európai reptér-üzemeltetők között ezüstérmes lett - Brüsszel mögött - a "kiemelten elismert" díj megszerzésével - közölte a BA az MTI-vel kedden.

Orbán és Fico egyezményt írt alá a komáromi Duna-híd megépítéséről

Közös nyilatkozatot írt alá Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről.

Megtisztítják a magyar zöldségpiacot a hamisított termékektől

Ki fogjuk takarítani a magyar piacról azokat a cégeket, amelyek hamisított vagy nem megfelelő eredetmegjelölésű terméket hoznak forgalomba - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Schiffer: az LMP nem lehet tagja egy korábbi kormányfő által vezetett koalíciónak

Schiffer András véleménye szerint az LMP nem lehet tagja egyetlen olyan koalíciónak sem, amelyet az elmúlt húsz év bármelyik korábbi kormányfője vezet - a politikus egy keddi parlamenti sajtótájékoztatón ezzel megerősítette a hvg.hu-n hétfőn megjelent interjújában elhangzottakat.

Devizapiac - Alig változott a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama kedden: az eurót délután négy órakor 285,71 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, míg délelőtt 285,83 forinton, kora reggel 286,10 forinton, hétfő este pedig 285,62 forinton áll a jegyzés.

Ombudsman: sürgős beavatkozást igénylő problémák vannak a közfoglalkoztatásban

Szabó Máté ombudsman szerint sürgős beavatkozást igénylő problémák vannak a közfoglalkoztatásban; az alapvető jogok biztosa helyszíni vizsgálati tapasztalatai alapján a bérkifizetéssel, a közfoglalkoztatásból való kimaradás következményeivel és a képzések elmaradásával kapcsolatos gondokat emelte ki.

Hűtlen kezelés és zsarolás miatt vádat emeltek az ajkai polgármester ellen

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntette miatt vádat emeltek Schwartz Béla (MSZP) ajkai polgármester ellen; két társa ellen pedig bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt történt vádemelés.

NATO-radar - Elhelyezték a medinai létesítmény alapkövét

Hamarosan elkezdődik a NATO-radar építése a Tolna megyei Medinán, a létesítmény alapkövét Hende Csaba honvédelmi miniszter a kivitelezők, tervezők képviselőivel együtt helyezte el kedden a településen.

OGY - Gyarmati György: a történeti levéltárban négyszeresére emelkedett az állampolgári megkeresések száma

Négyszeresére emelkedett az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) az állampolgári megkeresések száma az idei év első hónapjaiban az előző néhány esztendő hasonló időszakához képest - közölte Gyarmati György, az ÁBTL főigazgatója kedden Budapesten, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Szakértők az értékpapír-kereskedelem jogi leválasztását javasolják a bankokról

Az értékpapír-kereskedelem bankokról való kötelező jogi leválasztását ajánlják független szakértők, akiket az Európai Bizottság kért fel, hogy tegyenek javaslatot az európai bankszektor reformjára - ismertette kedden a csoport jelentését Erkki Liikanen finn jegybankelnök, a csoport vezetője és Michel Barnier pénzügyi szolgáltatásokért felelős uniós biztos.

Balog: az új bérfinanszírozás javíthat az alapítványi fenntartású iskolák finanszírozásán

Az új bérfinanszírozási rendszer megállíthatja azt a folyamatot, hogy az alapítványi fenntartású iskoláknál az állami támogatás az intézményi költségvetés mintegy 40-45 százalékát fedezi csak - derül ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

Freedom House: Magyarországon biztosított az internet szabadsága

Magyarország az internethasználat és a digitális média szempontjából a szabad országok közé tartozik a Freedom House jelentése szerint; a független nemzetközi jogfigyelő szervezet 47 vizsgált ország közül az ötödiknek sorolta Magyarországot.

Tovább növekedett a Generali biztosító a régióban

A Generali PPF Holding (GPH) bruttó díjbevétele az első félévben a nem-életbiztosítási szegmensben 1.228 millió euróra, az egy évvel korábbihoz képest 8,2 százalékkal nőtt, az életbiztosítási szegmensben pedig 5,2 százalékos növekedéssel 842 millió euró díjbevételt ért el - közölte a közép- kelet-európai régió, Oroszország és a FÁK országok Generali érdekeltségeit összefogó prágai székhelyű GPH az MTI-vel.

Új töltőállomással bővült a Mol Románia benzinkút-hálózata

Új töltőállomással bővült a Mol Románia benzinkúthálózata, az egymillió eurós beruházással létrehozott kutat kedden avatták fel - derült ki a vállalatnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből.