rss      tw      fb
Keres

OGY - Krónika 4. rész (Eximbank)

Az Eximbankról szóló törvénymódosítási javaslat általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden.

Horthy-szobor - Később döntenek arról, indítanak-e eljárást a siófoki bíróval szemben

A Kaposvári Törvényszék elnöke a bírói jogállásról szóló törvény által biztosított határidőig, három hónapon belül, de a másodfokú ítélet megszületését megvárva dönt arról, indít-e eljárást a Horthy-szobor megrongálásáról szóló ítélet miatt - tájékoztatta Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtófelelős bírája kedden az MTI-t.

Nyerőgépek - Szerencsejáték szövetség: negyvenezer ember veszíti el a munkáját

A nyerőgépek üzemeltetésének betiltásával a szerencsejáték szövetség tagjainak, 1.200 magyar vállalkozónak legkésőbb hétfőig negyvenezer embert kell elküldenie az állásából; a parlament keddi döntésével a nyerőgépipar dolgozói számára megkérdőjeleződött a jogállamiság Magyarországon - közölte Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke az MTI-vel.

Fidesz: nem tudni, melyik az LMP igazi arca

A Fidesz szóvivője szerint nem tudni, melyik az LMP igazi arca, mert eddig úgy nyilatkoztak, hogy nem működnek együtt az MSZP-vel, most viszont közös akciót jelentettek be a szocialistákkal a választási regisztráció ellen, amit az előzetes egyeztetéseken még jó megoldásnak tartottak.

OGY - Krónika 3. rész (2011-es zárszámadási törvény)

A szocialista vezérszónokok a kormány munkáját bírálták a 2011-es zárszámadás tárgyalása során, a KDNP viszont hitelesnek minősítette az adatokat. Sem a Jobbik, sem az LMP vezérszónoka nem tartja támogathatónak a zárszámadást - derült ki a tavalyi költségvetésről szóló törvény végrehajtásáról szóló előterjesztés tárgyalásakor kedden a parlamentben.

Konferencia az európai V. közlekedési folyosóról

A Lyontól Kijevig tartó európai V. közlekedési folyosó magyarországi közúti része ma már csaknem végig autópálya, és tart a vasúti szakasz korszerűsítése is - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, a DB Schenker és az UniCredit Bank által rendezett konferencián, kedden Budapesten.

CIB Bank: a rendszeresen takarékoskodók 31 százaléka 35 évnél fiatalabb

A CIB Bank megvizsgálta közel 100 ezer rendszeresen megtakarító ügyfelének szokásait, s ebből az elemzéséből kiderül, hogy Magyarországon a takarékoskodók 31 százaléka 35 évnél fiatalabb, közülük is kiemelkednek a fiatal felnőttek, azaz a 27-35 év közötti korosztály.

OGY - A minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a szegedi lézerprojektet

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt figyelemmel kíséri az Extreme Light Infrastructure (ELI) lézerprojekt megvalósítását - mondta el Földi Enikő, a kiemelt fejlesztési programokért felelő helyettes államtitkár az Országgyűlés innovációs és fejlesztési eseti bizottságának ülésén kedden.

Czerván: 2014 után is folytatható lesz a KAP

A dolgok jelenlegi állása szerint minden remény megvan arra, hogy 2014. január 1-je után is folytatható lesz az unió közös agrárpolitikája (KAP) - jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megvizsgálja az ENSZ szakértője Magyarországon a mérgező hulladékok kezelését

Látogatást tesz Magyarországon az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának a mérgező anyagok nem megfelelő kezelésének emberi jogi hatásaival foglalkozó különmegbízottja - tudatta közleményében az Egyesült Nemzetek bécsi információs irodája.

Hoffmann Rózsa: szó sincs a pedagógus béremelés elhalasztásáról

Cáfolta az oktatási államtitkár azt a keddi sajtóinformációt, miszerint nem lesz pedagógus béremelés a jövő évi költségvetésben tátongó 300-350 milliárdos hiány és a megszorítások miatt.

Nyerőgépek - Pszichiáter: a korlátozás segítheti a szenvedélybetegek gyógyulását

A nyerőgépek számának korlátozása hatékony módszer lehet, hogy megelőzzék a Magyarországon egyre súlyosbodó problémát jelentő játékszenvedély terjedését, és a szenvedélybetegek gyógyulását is nagyban segítené - mondta Németh Attila pszichiáter az MTI-nek.

OGY - Mellőzné a szavazáskor használt borítékokat egy fideszes javaslat

Törölné a választási eljárási törvényjavaslatból három fideszes képviselő azt a megkötést, hogy csak a borítékba tett szavazólap érvényes. Gyorsabb szavazatszámlálással és harmincmillió forint megtakarításával indokolnak.

VM: 3,5 milliárd forint nemzetközi együttműködésre

A LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) nemzetközi együttműködés megvalósításához 3,5 milliárd forintra pályázhatnak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden.

Jobbik: elfogadhatatlan az LPG üzemanyag adómértékének emelése

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a chipsadó módosításával a legkevésbé környezetterhelő üzemanyagfajta adómértékét a duplájára emelné - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Csökkent az ügyhátralék a Debreceni Törvényszéken

A Debreceni Törvényszéken több ügyet fejeztek be, mint amennyi érkezett, ezzel sikerült csökkenteni az ügyhátralékot - jelentette be Kahler Ilona, a törvényszék elnöke keddi sajtótájékoztatóján Debrecenben.

DK: pótcselekvés népszavazást kezdeményezni az előzetes regisztrációról

A Demokratikus Koalíció (DK) az érdemi ellenzéki fellépés hiányát leplezni próbáló pótcselekvésnek tartja azt az MSZP-s és LMP-s kezdeményezést, hogy csak akkor lépjen hatályba az alaptörvény módosítása a választási regisztráció bevezetéséről, ha azt népszavazás erősíti meg.

Borbély: a választásokig nem várható látványos változás a román-magyar viszonyban

Borbély László, a román képviselőház külügyi bizottságának elnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke szerint nem várható látványos változás a román-magyar kapcsolatokban a decemberi romániai parlamenti választások előtt, de a budapesti külügyminiszteri találkozó jelzés volt arról, hogy nem rossz a viszony a két ország között.

Közel 38 millió forint pluszforrás az egri színháznak

Mintegy 38 millió forintnyi pluszforrást juttat a Gárdonyi Géza Színház részére az egri önkormányzat, az összegből az intézmény a produkciók elkészítését, bemutatását és az üzemeltetés költségeit finanszírozhatja - közölte Zentai László, a polgármesteri hivatal médiareferense kedden az MTI-vel.

Növekvő lakbérek Egerben

Növekszik a lakbér és csökken a szociális lakbértámogatás a jövő év elejétől Egerben - tájékoztatta a polgármesteri hivatal médiareferense kedden az MTI-t.