rss      tw      fb
Keres

Cozma-ügy - Jobbik: felháborító a Kúria ítélete

A Jobbik szerint felháborítóan enyhe ítéletek születtek a Cozma-ügyben hétfőn a Kúrián. Sneider Tamás az ellenzéki párt alelnöke kedden hangsúlyozta: pártja szerint pont az ilyen esetek miatt kellene visszaállítani Magyarországon a halálbüntetést.

Javul Kocsis Zoltán állapota

Kielégítő a csaknem két hete súlyos kardiológia műtéten átesett Kocsis Zoltán főzeneigazgató állapota - közölte kedden a családdal egyetértésben a Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága az MTI-vel.

Ügyvezetők és ügyvédek ellen is vádat emeltek a milliárdos műtrágyaügyben

Különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt tizenkét ember - köztük három ügyvezető és két ügyvéd - ellen emelt vádat a Debreceni Törvényszéken a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség abban az ügyben, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda műtrágyával való visszaélés miatt nyomozott - közölte Jónáné Pocsai Edit megyei főügyész kedden az MTI-vel.

OGY - nemzeti összetartozás bizottság: egyhangú igen Szabó Máté tavalyi beszámolójára

Egyhangúlag támogatta az alapvető jogok biztosának 2011.évi beszámolóját az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága keddi budapesti ülésén. Szabó Máté a testület előtt úgy fogalmazott, hogy a tavalyi év tipikus volt az ombudsmani intézményrendszer szempontjából.

Az MSZP a pécsi önkormányzati cégek ügyvédi megbízásait vizsgálja

A pécsi MSZP szerint Páva Zsolt fideszes polgármester 2009-es megválasztása óta összesen több mint százmillió forintot fizettek ki jogi tanácsadói szerződésekre a pécsi önkormányzati cégek - közölte Tóth Bertalan, a közgyűlés szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón.

Illés Zoltán: újabb aszályos év jöhet, tározókat kell építeni

Ismét megdőlhet az évszázados szárazsági rekord jövőre; kormányzati koncepcióváltás kell a víz megtartása érdekében - hangzott el Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke közös sajtótájékoztatóján kedden a fővárosban.

Orbán: a magyar gyógyszeripar az ország egyik védjegye a világban

A magyar gyógyszeripar túlélte a történelem viharait, és ma is Magyarország egyik legsikeresebb védjegye a világban, a kormány pedig mindent meg fog tenni azért, hogy az ország gyógyszergyártása továbbra is a világ élvonalába tartozzon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Gödöllőn, a Teva új központjának átadásán. Az üzemben steril készítményeket - így többek között infúziókat és injekciókat - állítanak majd elő.

OGY - Domokos: tavaly csökkent, de még mindig magas az államadósság szintje

Örömtelinek nevezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedden a parlamentben, hogy 2011-ben csökkent az adósságráta, Domokos László azonban hangsúlyozta, hogy az államadósság szintje a következő évek költségvetési mozgásterét is szűkre szabja.

Pénzügyi Szemle - Domokos: van tartalék a jövő évi büdzsében

Jövőre még nem az adósságszabály, hanem az államháztartási hiány 3 százalék alatt tartása jelenti a szigorúbb költségvetési tervezési korlátot Domokos László szerint. Az ÁSZ elnöke az adósságszabály szempontjából jövőre lát ugyan mintegy 361 milliárd forintos tartalékot, ám a hiány ekkora növekedéssel elérhetné a GDP 3,4 százalékát, és a kedvezőtlenebb gazdasági helyzetre véleménye szerint csak a tartalékok megemelésével lehet felkészülni.

Feloszlatta magát Somogydöröcske önkormányzata

Feloszlatta magát Somogydöröcske önkormányzata - tájékoztatta a somogyi település körjegyzője kedden az MTI-t.

Magyar felszólalások az Európa Tanács parlament közgyűlésén

A finnugor népek kongresszusáról, a demokrácia alapértékeiről, illetve a romániai egyházi kárpótlásról szóltak magyar országgyűlési képviselők az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének hétfőn Strasbourgban kezdődött ülésszakán, az egyéni kezdeményezésű hozzászólások sorában.

OGY - Közösen lép fel a választási feliratkozás ellen az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP közös módosító javaslatot nyújtott be a választási eljárásról szóló törvényhez, amelyik megszüntetné a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező polgárok esetében a választási feliratkozás intézményét. Ezt Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettessel közösen tartott parlamenti sajtótájékoztatóján jelentette be.

VM - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül

A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonsági stratégiát dolgoz ki, a dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája kedden.

Első fokon felmentette a bíróság Kiss Ernőt a rágalmazás vádja alól

Bűncselekmény hiányában felmentette első fokon Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot a rágalmazás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden; az ügyben korábban Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter tett feljelentést Kiss Ernőnek egy interjúja miatt.

NGM - Már az iskolásoknak is lehet Babakötvénye

Már az iskolásoknak is lehet Babakötvénye a 2012. október 1-jével megváltozott szabályok alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

OGY - Pleschinger: kettősség jellemezte a tavalyi évet

Az elmúlt év első felét a válság utáni helyreállítási periódus jellemezte, az év második felében azonban a világ országainak megszorításai visszafogták a rendkívüli bővülést - mondta a 2011-es zárszámadás expozéjában a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden a parlamentben.