rss      tw      fb
Keres

Új ügyvezető igazgató a Nestlé Hungária élén

Mike Nixon tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját 2012. október 1-jétől, aki Andrea Zambellit váltja a poszton - tudatta a cég hétfőn közleményben az MTI-vel.

Az elemi károk kerültek a legtöbbe a Generalinak

Nyáron közel 3 milliárd forintot fizetett ki a vagyonbiztosításokra a Generali-Providencia Biztosító, ebből a lakásbiztosításoknál az elemi és a vezetékes víz okozta károk, míg az autóbiztosításoknál az ütközések okozták a legtöbb kárt - közölte a biztosító az MTI-vel hétfőn.

Európában újra fellendült a készházépítés

Magyarországon tavaly 200 lakás épült készházas technológiával, Ausztriában megközelítette a számuk a 6 ezret. Csak Bulgária áll Magyarországhoz hasonló szinten - mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) keretében működő könnyűszerkezet-építő szakmai tagozat (MAKÉSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn.

OGY - Krónika 4. rész (azonnali kérdések: miniszterelnöki válaszok)

A vát-porpáci reptérfejlesztés kiemelt státuszának megvonásáról, a diákhitelről és az azeri baltás gyilkos átadásáról is kérdezték ellenzéki képviselők Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Hatékonyabb lesz az agrárkamara működése

Az új agrárkamarai törvény elfogadásával hatékonyabb és átláthatóbb lesz az agrárkamara működése; a jogszabály főként a versenyképesség növelését és a kamarai szolgáltatások színvonalának emelését szolgálja - hangsúlyozta Kis Miklós, a szervezet kabinetfőnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Devizapiac - Alig változott a forint árfolyama az euróhoz képest délután

Alig változott a forint árfolyama hétfőn: az eurót 285 forinton jegyezték délután fél öt előtt nem sokkal, míg délelőtt 284,80, péntek délután pedig 285,86 forinton jegyezték az uniós fizetőeszközt a bankközi devizakereskedelemben.

OGY - Orbán: a tandíj és a diákhitel nem keverendő össze

A tandíj és a diákhitel nem keverendő össze - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában, a jobbikos Dúró Dóra kérdésére.

Nyerőgépek - A szerencsejáték piac szereplői megdöbbentek a kormány bejelentésén

A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke szerint a nyerőgépiparág összes szereplője megdöbbent azon, hogy a kormány betiltaná a nyerőgépeket; a szervezet elnöke súlyos tévedésnek nevezte, hogy az így kieső adóbevételeket az online szerencsejáték bevételeivel pótolni lehetne, és arra kérte a képviselőket, ne szavazzák meg a módosítást.

Több mint négymilliárd forinttal támogatja a kormány az integrációs pedagógiai rendszert

Több mint négymilliárd forinttal támogatja a kormány az oktatási intézmények folyamatban lévő oktatási, nevelési, integrációs és az egyenlőséget szolgáló programjait, vagyis az integrációs pedagógiai rendszert (IPR) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Országgyűlési vitanapot kezdeményez a PDSZ a közoktatási intézmények államosításáról

Országgyűlési vitanapot kezdeményez október 25-i határidővel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a közoktatási intézmények államosításáról; az erről szóló levelet elküldték Kövér László házelnöknek és az Országgyűlés összes képviselőjének - jelentette be Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

OGY - Azeri kiadatás - Orbán: helyes és igazságos döntés született, Magyarország kiszállt az azeri-örmény konfliktusból

A miniszterelnök szerint helyes és igazságos döntés született az azeri baltás gyilkos átadásakor. Orbán Viktor a szocialista Kovács László azonnali kérdésére válaszul hétfőn a parlamentben azt mondta: Magyarország kiszállt az azeri-örmény konfliktusból.

Egységes megállító táblák lesznek Egerben

Egységes méretű megállító táblák lesznek a jövő év júliusától Egerben, és az önkormányzat egységesíti az ehhez társuló díjfizetést is 2014 elejétől - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a polgármesteri hivatal médiareferense.

OGY - Krónika 3.rész (interpellációk)

Az egészségügyi átalakításokról, az önkormányzati hivatalokban dolgozók sorsáról, és a bűncselekmények számának alakulásáról volt szó az interpellációk között hétfőn a parlamentben.

Tóásó-ügy - A vád képviselője Bolívia erőszakos kettészakítási kísérletét akarja bizonyítani

A vád képviselője a hétfőn La Pazban kezdődő bírósági tárgyaláson azt akarja bebizonyítani, hogy "rossz szándékú bolíviaiak európai zsoldosokat fogadtak fel" - köztük Tóásó Elődöt - a latin-amerikai ország területének erőszakos úton való kettészakítására - jelentette be Marcelo Soza főügyész.

Megrongálta Róth Miksa törökbálinti nyugvóhelyét egy kiskorú

Festékszóróval lefújta a törökbálinti kegyeleti parkban lévő, Róth Miksa maradványait is magában foglaló Walla-mauzóleum két falát egy 14 éves fiú. A kamaszt elfogták, eljárás indult ellene - közölte a város polgármestere és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Nyerőgépek - OGY - Az LMP nem vesz részt a jogszabály vitájában

Az LMP nem vesz a pénznyerő játékautomaták működésének megszüntetéséről szóló kivételes sürgős eljárás során a parlament munkájában - mondta egy újságírói kérdésre válaszolva Schiffer András. A politikus hangsúlyozta, a jogszabály céljával személy szerint egyetért, de frakciójuk továbbra sem vesz részt a kivételes, sürgős eljárásokban, mert az a "parlamentarizmus megcsúfolása".

OGY - Krónika 2. rész (interpellációk)

A nyugdíjemelés, a turizmus helyzete, a közbiztonság, a szolnoki citromsavgyár és az állami földbérlet pályázatok is téma volt az interpellációk között hétfőn, az Országgyűlésben.

Cozma-ügy - Kúria: a bűncselekmény minősítése miatt változtatták meg a jogerős ítéletet

A Cozma-ügyben Sztojka Iván harmadrendű vádlott cselekményének téves minősítése miatt változtatta meg a Kúria a korábban eljáró bíróság határozatát - erről Mészár Róza, a Kúria büntetőkollégiumának tanácselnöke beszélt hétfőn sajtótájékoztatón, miután a legfelsőbb bírói fórum jogerősen döntött a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról.

LMP: a kiemelt beruházásokról szóló törvény egy fejlesztéspolitikai zsákutca

Az LMP fejlesztéspolitikai zsákutcának tartja a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt. A párt 2014-ben meg is szeretné szüntetni ezt a jogszabályt - jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András annak kapcsán, hogy a Ház hétfőn tárgyalja a 2006-os törvény módosítását kezdeményező előterjesztést.

BKK: könnyebb lesz a jegyvásárlás

Az utasok visszajelzései alapján változásokat hajtanak végre a közösségi közlekedési jegyértékesítési rendszerben: a 24 órás jegyek már megvásárolhatók a reptérre közlekedő 200E autóbuszjáraton és a HÉV-járatok jegyvizsgálóinál, emellett újra megnyitnak több, korábban bezárt pénztárat, míg mások nyitva tartását bővítik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-t.

A Jabil legalább öt évre vállalta pécsi dolgozói foglalkoztatását

Az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Magyarország Kft. legkevesebb 5 évre vállalta 400 munkavállaló foglalkoztatását Pécsen egy napokban aláírt, 212 millió forintos, ipartelepítésre adott támogatási szerződés szerint.