rss      tw      fb
Keres

Fejpénz az újságírókra Szíriában

Egy kuvaiti üzletember 100 ezer eurónak megfelelő fejpénzt ajánlott azoknak, akik Szíriában foglyul ejtik az al-Dzsazíra vagy az al-Arabíja arab hírtelevíziók bármelyik tudósítóját.

Javul Nelson Mandela egészségi állapota

A legfrissebb jelentések szerint javul a tüdőgyulladás miatt kórházban ápolt Nelson Mandela állapota.

Harminchárom éve nem volt ilyen fagyos március Moszkvában

Az orosz fővárosban és környékén a szokásosnál 8-9 fokkal hidegebbet mértek az első tavaszi hónapban, és a korábbi években tapasztaltnál sokkal több hó hullott. A fagyoknak mind több hajléktalan esik áldozatául.

Fogynak a folyók, csökken a víztartalék Kínában

Az utóbbi hatvan évben a kínai folyóknak több mint a fele, csaknem 28 ezer eltűnt - derült ki a vízforrások első országos felméréséből, amelynek eredményeiről a kínai média számolt be a hét végén.

Romániában júliustól 9 százalékra csökken a kenyér áfája

Romániában július elsejétől 9 százalékra csökken a kenyér áfája: erről már megszületett a politikai döntés a kormányzó Szociálliberális Szövetségben (USL) - jelentette be Daniel Chitoiu román pénzügyminiszter vasárnap.

Az észak-koreai vezető az atomarzenál gyarapítását ígéri

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az ország atomarzenáljának "minőségi és mennyiségi" gyarapítását és újabb műholdfelbocsátásokat ígért a Koreai Munkáspárt központi bizottsága vasárnapi plenáris ülésén.

A ciprusi nagybetétesek több mint 60 százalékot veszthetnek

A legnagyobb ciprusi bank, a Bank of Cyprus nagybetétesei a megtakarításuk több mint 60 százalékát veszíthetik el, a ciprusi központi bank hét végi közleménye szerint.

Túl sok a főnök a román államigazgatásban, leépítés várható

Nagyszabású átalakítás kezdődött a román államigazgatásban, és létszámcsökkentés is várható a minisztériumokban - idézte Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettest vasárnap az Agerpres hírügynökség.

Nigéria - katonák rajtaütést hajtottak végre iszlamista fegyvereseken, halottak

A nigériai hadsereg rajtaütést hajtott végre vasárnap iszlamista fegyvereseken az ország északnyugati részén fekvő, túlnyomórészt muzulmánok, kisrészt keresztények lakta Kano városban. Meghalt 14 iszlamista és egy katona - közölte a hadsereg.

A görögök többsége továbbra is európárti

Görögországban a felnőtt lakosság kétharmada támogatja az euróövezetben maradást a nemzeti valuta felélesztése helyett, az évek óta szigorodó állami takarékosság ellenére, amely az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mentőprogramjának egyik feltétele.

Mali - Közelharc iszlamisták és a hadsereg katonái között Timbuktuban

Egy pokolgépes merényletet követően hosszan tartó közelharc alakult ki vasárnapra iszlamista lázadók és a mali hadsereg katonái között az afrikai ország északnyugati részén fekvő Timbuktuban - közölték mali katonai források.

Beruházás, avagy a bankunió reménye

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt héten megjelent országjelentése sanyarú képet vázolt fel a magyar gazdaságról. Csakhogy, bár a magyar adatok ugyan gyengék, az irányzat mégsem egyedülálló Európában. Nagy és általános a baj az egész földrészen.

A francia kormány ragaszkodik a 62 éves nyugdíjkorhatárhoz

A francia kormány meg akarja tartani a 62 éves nyugdíjkorhatárt, miközben megreformálja a nyugdíjrendszert - idézte Jean-Marc Ayrault miniszterelnököt vasárnap a Journal du Dimanche című francia hetilap.

Egyiptom új tárgyalásokat kezd az IMF-fel

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) új tárgyalásokat kezd a héten Kairóban az Egyiptomnak szánt 4,8 milliárd dolláros hitelkeretről - közölték az egyiptomi fővárosban vasárnap.

Húsvét - Irakban a keresztények pápai látogatásért imádkoztak

Szigorú biztonsági intézkedések közepette ünnepelték a húsvétot vasárnap a fővárosban, Bagdadban és országszerte az iraki keresztények, akik azért imádkoztak, hogy Ferenc pápa ellátogasson hozzájuk.

Húsvét - Békét sürgetett a világban Ferenc pápa

A vasárnapi szentmise után Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika erkélyéről mondta el húsvéti üzenetét, majd Urbi et Orbi (Róma városának és a világnak szóló) áldását adta. A sajtó meglepetésére az új pápa elődeivel ellentétben nem köszöntötte a világ népeit idegen nyelveken. Csak olaszul beszélt.

Húsvéti felmérés: a britek nem érzik közel magukhoz az egyházat

A britek több mint kétharmada nem érzi úgy, hogy az egyház közel állna hozzá, és a lakosság jelentős többsége sokkal jobban bízik például a BBC újságíróiban, mint a lelkészekben - egyebek mellett ez derül ki a The Sunday Times megbízásából húsvét alkalmából elvégzett országos felmérésből.