rss      tw      fb
Keres

OEP-főigazgató: az egyik legnagyobb siker a vaklicit

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyik legnagyobb sikere a vaklicitnek elnevezett gyógyszerárképző eljárás bevezetése volt - mondta az OEP főigazgatója pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban tartott sajtótájékoztatóján.

A Huawei tovább terjeszkedik a hálózatfejlesztési piacon

A Huawei több mint 180 kereskedelmi LTE- (Long Term Evolution-) hálózat fejlesztésére kötött szerződést 2013 májusáig világszerte, és 85-öt állítottak már üzembe - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Az FGSZ tudomásul veszi a Shah Deniz konzorcium döntését

Az FGSZ Zrt. tudomásul veszi, hogy a Shah Deniz konzorcium a TAP vezetéket és nem a Nabuccót választotta az általa kitermelt földgáz európai szállítási útvonalaként - közölte a Mol csoporthoz tartozó társaság pénteken az MTI érdeklődésére.

Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban

Rendőrségi akció zajlik jelenleg is a menekültek debreceni befogadóállomásán - közölte Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este a helyszínen az MTI tudósítójával.

Balog Zoltán: súlyos gondok szorítják a felsőoktatást

Az emberi erőforrások minisztere szerint a magyar felsőoktatást a nagyszerű teljesítmények ellenére súlyos gondok szorítják. Balog Zoltán erről a Miskolci Egyetem pénteki tanévzáróján, a gépészmérnöki és informatikai, valamint az egészségügyi karon végzett hallgatók diplomaátadása után beszélt.

Nemzeti emlékhelyet avattak Somogyváron

Nemzeti emlékhellyé avatták pénteken Somogyváron azt a Szent László király által 1091-ben alapított bencés apátságot, ahova a lovagkirály francia szerzeteseket telepített le, ezzel jelképezve és erősítve a keresztény Magyarország európaiságát.

Földtörvény - Áder János aláírta a jogszabályt - ÖSSZEFOGLALÓ

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt pénteken. A Fidesz üdvözli, az ellenzéki pártok kritizálják az államfő döntését, a Jobbik és az MSZP szerint alapjogi biztoson a sor, hogy az Alkotmánybíróság elé vigye a törvényt.

Árvíz - Kétnapos művészeti fesztivál lesz Budapesten az árvízkárosultakért

Az árvízkárosultaknak nyújt segítséget a Budapesti Művészeti Fesztivál (BUM) kétnapos rendezvénye, amelyen koncertek, művészeti bazár, környezetvédelmi vetélkedők, kézművesek és borászok várják az érdeklődőket július 13-án és 14-én a budapesti Central Passage területén a Király utcában.

EU-csúcs - Munkanélküliség, finanszírozás, bővítés és bizottsági ajánlások az Európai Tanács előtt - ÖSSZEFOGLALÓ

A munkanélküliség, főleg a fiatalok munkanélkülisége elleni fellépésről, a gazdaság, különösen a kis- és közepes vállalkozások hosszú távú finanszírozásáról, az unió bővítéséről, valamint az Európai Bizottság által a tagállamok számára megfogalmazott úgynevezett országspecifikus ajánlásokról is tárgyaltak az Európai Unió állam- és kormányfői kétnapos, brüsszeli csúcstalálkozójukon.

Eljárás indul a szombathelyi pszichiátrián rendőrökre lövöldöző férfi ellen

Közveszélyokozás bűntette miatt indítanak eljárást azzal a férfival szemben, aki péntek reggel a szombathelyi Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának udvarán égésgyorsító folyadékot locsolt szét, tüzet gyújtott, az épület lángra lobbantásával fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökre lőtt - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Szlovák államfőjelöltet támogat a Most-Híd

Egy ellenzéki szlovák párt, a jobboldali konzervatív Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) államfőjelöltjét, Pavol Hrusovskyt fogja támogatni a jövő tavasszal esedékes államfőválasztáson a Most-Híd szlovák-magyar párt, a döntést egy pozsonyi sajtótájékoztatón jelentették be pénteken.

Földtörvény - Fidesz: vége a spekulánsok és nagybirtokosok korszakának

A köztársasági elnök aláírásával új földtörvény született, amely véget vet a zöldbárók, a nagybirtokosok, a spekulánsok korszakának, és megvédi tőlük a magyar földet - közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az MTI-vel.

Kövér László: rendszerváltoztatás értékű reformfolyamat zajlott

Az Orbán-kormány elmúlt három évében rendszerváltoztatás értékű reformfolyamat zajlott, melynek a törvényhozás volt a legfontosabb motorja, illetve terepe - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Lakiteleken.

Földtörvény - MSZP: Áder képtelen felülemelkedni a Fidesz pártérdekén

Az MSZP szerint Áder János köztársasági elnök bebizonyította, hogy képtelen felülemelkedni a fideszes pártérdekeken. Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke így kommentálta, hogy az államfő aláírta a földtörvényt.

A választott bíróság elutasította az Edison INA-val szembeni követeléseit

A Mol horvátországi leányvállalata, az INA pénteken bejelentette, hogy a választott bíróság határozatában elutasította az INA-val szemben támasztott követeléseket az INA és az Edison International jogvitájában - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Időjárás-jelentés

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21, 26 fok között alakul.

Előzetesben a gyermekei megmérgezésével gyanúsított kecskeméti nő

Előzetes letartóztatásba helyezte egy hónapra a bíróság azt a nőt, aki a gyanú szerint múlt vasárnap megmérgezte négy gyermekét és önmagát is Kecskeméten - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Egy tanulmány szerint a Securitate üldözte is, de be is szervezte Mikó Imrét

Stefano Bottoni történész a Securitate irattárában végzett kutatásai alapján írt tanulmánya szerint a román kommunista politikai rendőrség üldözte is, de be is szervezte besúgói sorába az 1911 és 1977 között élt Mikó Imre erdélyi politikust.