rss      tw      fb
Keres

Ünnepi ülést tartott a Magyar Református Egyház közös zsinata Debrecenben

Ünnepi ülést tartott a Magyar Református Egyház közös zsinata pénteken a debreceni Református Nagytemplomban a református vallás alapvető hittételeit tartalmazó irat, a Heidelbergi Káté megjelenésének 450. évfordulója alkalmából.

Jótékonysági célokra gyűjt a katolikus egyház vasárnap országszerte

Jótékonysági célokra gyűjt a katolikus egyház vasárnap az ország katolikus templomaiban. Az adományozott összeget Ferenc pápa karitatív céljaira ajánlják fel. A Magyar Katolikus Egyház június 29., azaz Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap tartja az úgynevezett péterfillérek gyűjtését - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Árvíz - Megnyitják a lezárt győri parkolót

Az árvíz után szükséges takarítási munkákat elvégezték, így pénteken délután négy órakor megnyitják a győri Petőfi híd alatti, két napja lezárt parkolót - közölte az MTI-vel pénteken a Győr-Szol Zrt. szóvivője.

Elemzők: folytatódhat a fizetési mérleg többletének emelkedése

Tovább nőhet a külkereskedelmi mérleg többlete a következő időszakbank az Erste és a Takarékbank elemzői szerint, akik úgy vélik, meglepően magas lett az első negyedéves mérlegtöbblet.

Kábítószer hatása alatt vezető fiatal és társai ellen indítottak eljárást Gyulán

Kábítószer hatása alatt vezetett gépkocsit egy fiatal férfi Gyulán csütörtök hajnalban. A rendőrök a helyszíni gyorstesztek alapján és a gépkocsiban talált kábítószergyanús anyag miatt a sofőrt és a vele utazó három személyt előállította - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Balog Zoltán: népességmegtartó program indul

Népességmegtartó modellprogramot indít uniós forrásból az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a projekt elsődleges célja az, hogy a falvak ne néptelenjenek el, az ott élők ne vándoroljanak el - mondta Balog Zoltán miniszter pénteken Hejőkeresztúron.

Hende: megőrzendő érték a magyar katonák afganisztáni tapasztalata

A magyar katonák afganisztáni harctéri tapasztalata, felkészültsége olyan értéket jelent, amelyet hosszú távon meg kell őriznie a magyar haderőnek - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken a szolnoki helikopterbázison, a misszióból hazatérő kontingensek visszafogadó ünnepségén.

EU-csúcs - Orbán: Európa is kénytelen elismerni, hogy Magyarország jó úton jár

Egymás után érkeznek a biztató jelek, adatok a magyar gazdaságból, és Európa maga is kénytelen elismerni, hogy Magyarország jó úton jár - jelentette ki Orbán Viktor pénteken az Európai Unió állam- és kormányfőinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

Egy év alatt 37 millió felhasználót ért adathalász támadás

Az elmúlt 12 hónapban 37,3 millióra nőtt az internet felhasználókat ért adathalász támadások száma világszerte, az egy évvel korábbi időszakban mért 19,9 millióról a Kaspersky Lab felmérése szerint.

Földtörvény - Jobbik: "Áder is beállt a gátlástalan hazaárulók sorába"

A Jobbik elnöke szerint azzal, hogy Áder János köztársasági elnök pénteken aláírta "az illegitim, a magyar termőföldet külföldiek és oligarchák számára felkínáló" földtörvényt, beállt párttársai közé, "beállt a gátlástalan hazaárulók sorába". A Jobbik az alapvető jogok biztosát arra kéri, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz.

Időt nyert az erdélyi magyarság az alkotmánybírósági döntéssel

Időt nyert az erdélyi magyarság azzal az alkotmánybírósági döntéssel, amely szerint csak egy év múlva alkalmazhatják Romániában a leszállított népszavazási küszöböt - mutatott rá pénteken Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az MTI-nek adott interjújában.

Kovács Zoltán: a közmunkaprogramoknak közösségteremtő erejük van

A közmunkaprogramoknak közösségteremtő erejük van - hangsúlyozta Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában, azokat a témákat áttekintve, amelyek Viviane Redinggel, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnökével az előző nap folytatott megbeszélése során felmerültek.

OGY - Pest megyétől Bács-Kiskun megyéhez kerülhet Nagykőrös

Bács-Kiskun megyéhez kerülhet a jövő évtől Nagykőrös, ha az Országgyűlés elfogadja a közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló határozati javaslatát, amely pénteken került fel a parlament honlapjára.

Földtörvény - Aláírta a jogszabályt az államfő - DOKUMENTUM

Áder János köztársasági elnök aláírta pénteken a múlt héten elfogadott földtörvényt. Az államfő - a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közzétett - közleményét az alábbiakban szó szerint közöljük.

A szerb nyilatkozat követésére szólította fel a szlovák pártokat az MKP

Levélben hívta fel a szlovákiai politikai pártok figyelmét a szerb parlamentnek a délvidéki vérengzéseket elítélő nyilatkozatára a Magyar Közösség Pártja (MKP), felszólítva őket arra, lépjenek fel annak érdekében, hogy Szlovákia is gyakoroljon hasonló gesztust a szlovákiai magyarságot ért igazságtalanságok kapcsán.

Új Ptk. - Az ombudsman fenntartja a bejegyzett élettársakat érintő alkotmánybírósági indítványát

Az ombudsman - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtöki közleménye ellenére is - fenntartja az új polgári törvénykönyv (Ptk.) közeli hozzátartozó és hozzátartozó fogalmára vonatkozó alkotmánybírósági indítványát - tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pénteken az MTI-t.

Megkötheti a közösségi közlekedés támogatási szerződését a főpolgármester

Megkötheti a fővárosi közösségi közlekedés tízmilliárd forintos támogatási szerződését Tarlós István főpolgármester az állammal. Erről pénteken egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és költségvetési bizottsága - tájékoztatta Németh Zoltán (Fidesz-KDNP), a testület elnöke az MTI-t.

Soltész Miklós magyarságuk továbbörökítésére bíztatta a köröstárkányiakat

Magyarságuk továbbörökítésére, családalapításra bíztatta a romániai Köröstárkány lakóit Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken a kárpát-medencei Családlánc-mozgalom találkozóján.

A minősített hadtörténelmi iratok felülvizsgálata után sok új anyag kutatható

A Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerint kutatók és nem kutatók számára egyaránt fontos a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténelmi Levéltár és Irattárban őrzött minősített iratok felülvizsgálata, amelynek eredményeként sok, eddig hozzá nem férhető iratanyag válik kutathatóvá.

Földtörvény - Aláírta a jogszabályt az államfő

Áder János köztársasági elnök pénteken aláírta a múlt héten elfogadott új földtörvényt, megállapította ugyanis, hogy a jogszabály alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe. Az államfő hangsúlyozta egyúttal: nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, akik erőszakos fellépéssel akadályozták, hogy az elnök levezesse az Országgyűlés ülését.

Domokos: javítani kell a pénzügyi kultúrát

Javítani kell Magyarországon a pénzügyi kultúrát: ahhoz, hogy az állam pénzügyei rendezettek legyenek, arra is szükség van, hogy a magyar állampolgárok tisztában legyenek pénzügyi lehetőségeikkel és korlátaikkal, pénzügyi döntéseiket a tudásukhoz igazítsák - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Átszervezés az SZTE gyermekgyógyászati intézményeiben

Jelentős átszervezés zajlik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központjában. A párhuzamos ellátásokat igyekeznek megszüntetni és az egységeket a megfelelő szakmai irányítás alá vonni - közölte az intézmény új vezetősége pénteki sajtótájékoztatóján.

Ombudsmanhoz fordul a DK Orbán Viktor köszönőlevele miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) az ombudsmant kéri fel, hogy derítse ki, milyen lista alapján postázták ki azokat a leveleket, amelyekben Orbán Viktor miniszterelnök köszönetet mond a rezsicsökkentésért indított petíciót aláírásukkal támogatóknak - jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László.