rss      tw      fb
Keres

Együtt-PM: a rossz kormányzás miatt kellenek a megszorítások

Az Együtt-PM szerint "az Orbán-Simicska rezsim rosszul kormányoz", ennek árát a magyar vállalkozásokkal és polgárokkal fizetteti meg, a pénzbehajtó akciókat pedig másra igyekszik fogni - írta az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében a választási szövetség.

Nádasdy Akadémia: az alapító halála után is folytatják a munkát

Az alapító, Nádasdy Ferenc januári halálát követően is folytatja munkáját a Nádasdy Akadémia és a Nádasdy Alapítvány, amelyek célja a fenntartható környezet megismertetése, elterjesztése - hangzott el pénteken a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban rendezett szimpóziumon.

Vidnyánszky: készen állunk a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására

Vidnyánszky Attila bejelentette, hogy társulatával készen áll a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására. Augusztus közepétől lehet jegyeket és bérleteket váltani a színház új évadának előadásaira, az idény Tamási Áron Vitéz lélek című drámájával indul a fővárosi teátrumban.

Magyarországra érkezik hétfőn a NATO főtitkára

Magyarországra látogat hétfőn Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Sokat ér az osztrák turisták eurója Magyarországon

Törökország mellett idén is Magyarországon ér legtöbbet az osztrákok eurója a legnépszerűbb turisztikai célországok között - derül ki a Bank Austria pénteken közzétett elemzéséből.

Lapszemle - Templeton: Magyarország jó úton jár

Michael Hasenstab, a Franklin Templeton befektetési alap kötvényalapjainak kezelője szerint Magyarország jó úton jár, és erre a piac is rá fog jönni - idézte pénteken a Napi.hu a szakember a Wealth Manager nevű szakmai lapnak adott nyilatkozatát.

Ombudsmani díjat kapott Herczog Mária, Bándi Gyula és Havas Gábor

Herczog Mária egyetemi docens, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja, Bándi Gyula, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára és Havas Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szociológiai Intézetének nyugalmazott főmunkatársa kapta meg idén a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat Szabó Mátétól, az alapvető jogok biztosától pénteken Budapesten.

Árvíz - Bakondi: befejezéshez közeledik a helyreállítás

A befejezéshez közeledik a helyreállítás a dunai árvíz által érintett területeken - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője pénteken a baranyai Dunaszekcsőn.

Fischer Iván a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja lett

Fischer Ivánt, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját ünnepélyes keretek között a brit Királyi Zeneakadémia (Royal Academy of Music) tiszteletbeli tagjává választották.

Fidesz: a pénzügyi intézkedések nem érintik a lakosság mindennapi megélhetését

A Fidesz nem hagyja, hogy megszorításokra kényszerítsék az országot, ezért olyan pénzügyi intézkedéseket hozott, amelyek nem érintik a lakosság mindennapi megélhetését - közölte a kormánypárt sajtóirodája pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy az MSZP-s Józsa István szerint nonszensz a kamatjövedelmek járulékkötelessé tétele.

Tankönyves vállalkozók: már elkészültek a megrendelt tankönyvek

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint az, hogy a könyvtárellátó előre kéri a tankönyvek vételárát a szülőktől semmilyen összefüggésben nincs a kiadványok időben történő legyártásával. A megrendelt tankönyvek már elkészültek, és folyamatban van a terjesztői raktárakba szállításuk.

Devizahitelek - Munkáspárt: vonják felelősségre Szász Károlyt!

Demonstráción követelte a Munkáspárt Szász Károlynak a Pénzügyi Felügyeletek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének felelősségre vonását pénteken Budapesten, a szervezet székháza előtt.

Őszre megújulnak a Budai Vár falai

Novemberre teljesen megújulnak a Budavári Palota keleti támfalai - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az MTI-t, tudatva, hogy pénteken megindul a munka több falszakaszon.

Határidőig 98 százalékban használták fel az OTP SZÉP-kártyás, 2011-es juttatásokat

A 2011-es SZÉP-kártyás feltöltéseket 98 százalékban használták fel az OTP SZÉP-kártya tulajdonosai a május 31-i határidőig, a megmaradt részt, mintegy 30,5 millió forintot az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. törvényi kötelezettségének eleget téve, visszautalta munkáltatói partnerei részére - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

PDSZ: minden pedagógusnak részesülnie kell a bérrendezésből!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint minden pedagógusnak részesülnie kell az életpályamodellhez kapcsolódó szeptemberi bérrendezésből. Mendrey László, a szervezet elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: azt várják, hogy szombaton végre felszáll a füst, és választ kapnak a modell konkrét felelősét és a konkrét összeget érintő kérdéseikre.

A kuláküldözés áldozataira emlékeznek Hódmezővásárhelyen

A rettegett ÁVH, az Államvédelmi Hatóság által agyonvert, megkínzott parasztemberek portréi, kuláklisták és beszolgáltatási dokumentumok, uszító hangvételű újságcikkek szembesítik a hódmezővásárhelyi Emlékpont előtt elsétálókat a kuláknak bélyegzett gazdák tragikus sorsával szombaton - közölte Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense.