rss      tw      fb
Keres

Baromfi Termék Tanács: irreális tojásakciók az üzletekben

Jóval a termelési önköltség alatt árusítja több kiskereskedelmi élelmiszerlánc is az étkezési tojásokat - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Baromfi Termék Tanács (BTT).

MNB: nőtt a folyó fizetési mérleg többlete az első negyedévben

A folyó fizetési mérleg többlete 549 millió euró volt az idei első negyedévben, a megelőző három havi 297 millió eurós szufficit, és az előző év azonos időszaki 53 millió eurós hiány után.

Háromszáz kilométeres kerékpáros úthálózat épül a magyar-horvát határ térségében

Mintegy 300 kilométer hosszan, Zalakarost, Nagykanizsát és a horvátországi Kaproncát (Koprivnica), illetve Csáktornyát érintő kerékpáros úthálózat, valamint kiszolgáló létesítmények épülnek közel kétmillió eurós költségvetéssel - közölte Nagykanizsa polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

A hétvégén megemlékeznek a kuláküldözés áldozatairól

A szocializmus idején kisemmizett, kitelepített vagy más módon üldözött középparasztokra, kulákokra emlékeznek országszerte a hétvégén, szombati emléknapjuk alkalmából.

Pert nyert a PSZÁF a Santander Consumer Finance Zrt.-vel szemben

Első fokon közérdekű igényérvényesítési pert nyert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Santander Consumer Finance Zrt.-vel szemben - közölte a felügyelet pénteken az MTI-vel.

MSZP: nonszensz a kamatjövedelmek járulékkötelessé tétele

Az MSZP nonszensznek tartja, hogy a kamatjövedelmek után hatszázalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni - mondta Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes pénteken sajtótájékoztatón.

Az Európai Bizottság üdvözli a Shah Deniz-konzorcium döntését

Közleményben üdvözölte pénteken az Európai Bizottság az azerbajdzsáni Shah Deniz II. földgázmezőt kitermelő konzorcium döntését a gázt Európába szállító gázvezetékkel kapcsolatban.

Hétfőn vízcső-rekonstrukció kezdődik Újbudán

Vízvezeték-rekonstrukció kezdődik a főváros XI. kerületében hétfőn, a forgalmi rend változásával járó munkálatok várhatóan október 30-ig tartanak.

Semmelweis-nap - A háziorvosi rendelők és a szakrendelők zárva lesznek a jövő hétfőn

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is a jövő hétfőn, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Kistelek vezetői ellen indult per a Szegedi Járásbíróságon

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádjával indult per Kistelek polgármestere, alpolgármesterei és korábbi jegyzője ellen pénteken a Szegedi Járásbíróságon.

A Szombathelyen megfékezett férfi rálőtt a rendőrökre

Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

Trafik - A NAV már szinte mindenkinek kiadta a nyitáshoz az engedélyeket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte valamennyi engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július elsejei nyitásának.

KSH: májusban tovább csökkentek az ipari termelői árak

Idén májusban a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak áprilishoz hasonlóan ismét 1,2 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest és 1,3 százalékkal voltak alacsonyabbak a 2012 májusi áraknál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

Fegyvert fogott egy autós egy másikra

Fegyvert fogott egyik autós a másikra Miskolcon, őrizetbe vették - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő férfira a szombathelyi pszichiátrián

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő férfira péntek reggel a szombathelyi kórház Huszár úton lévő pszichiátriáján, a beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet.

Devizapiac - Vegyesen mozgott a forint árfolyama kora reggel

Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb devizához képest péntek kora reggelre, az euróhoz és a frankhoz viszonyítva gyengült, miközben erősödött a dollárral és a jennl összevetve.