rss      tw      fb
Keres

A Roszatom készül a paksi tenderen való indulásra

A Roszatom készül arra, hogy a Paksi Atomerőmű bővítésére várhatóan kiírandó tenderen elinduljon és az európai uniós előírásoknak is megfelelő, versenyképes ajánlatot tegyen - mondta Ivan Dibov, az orosz állami konszern nemzetközi tevékenységét ellátó Rusatom Overseas alelnöke magyar újságíróknak a szentpétervári Atomexpo 2013 rendezvényen.

Lapszemle: Bejegyezték Bajnai Gordon pártját

Együtt - a Korszakváltók Pártja néven bejegyezte Bajnai Gordon pártját a Fővárosi Törvényszék, amely a hiánypótlást is megfelelőnek találta - írja a Magyar Nemzet.

Lapszemle: Hétfőtől még olcsóbbak lesznek a támogatott lakáshitelek

Hétfőtől még olcsóbbak lesznek a támogatott lakáshitelek, a maximális kamat alapjául szolgáló referenciaráták ugyanis ismét komoly mértékben csökkentek. Annak reményében halogatni a hitelfelvételt, hogy az állampapír-hozamok csökkenése miatt egy-két hónap múlva még olcsóbbá válhatnak a hitelek, most már nem érdemes - írja a pénteki Világgazdaság.

Lapszemle: Lánctartozások: meglepően sokan jelentkeztek a szakértői helyekre

A vártnál több pályázat érkezett a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz) létrehozásával kapcsolatban kiírt tenderre - tudta meg a Világgazdaság Vándor Bélától, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezető jogtanácsosától.

Lapszemle: Trafik - Megugrottt a dohánycégalapítási kedv

A Napi Gazdaság szerint az új cégek számában is meglátszik a dohánybolt-alapítási láz. Az elmúlt egy évben (2012. június 28. és 2013. június 27. között) összesen 1063 vállalkozás kezdte el a dohányáru-kiskereskedelmi tevékenységet, míg az ezt megelőző egy esztendőben csupán hat - írja a lap pénteki száma a Céginfo.hu adataira hivatkozva.

Lapszemle: Magyar befektetőket is magával rántott a török tőzsde

A Napi Gazdaság szerint a török piac zuhanása néhány magyar befektető számára is fájdalmas lehetett. Törökország a lap pénteki száma szerint az utóbbi évek egyik slágerpiaca volt, az utóbbi hetek utcai zavargásai azonban a tőzsdét is megtépázták.

Orbán: az EU erősebb lett volna, ha előbb veszi fel Horvátországot is

Az Európai Uniónak érdeke lett volna hamarabb felvenni tagországai közé mind Magyarországot, mind Horvátországot, mert akkor a globális gazdasági válság kialakulásakor sokkal erősebb lett volna pénzügyileg is - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a horvát közszolgálati tévének (HTV) adott, csütörtök este sugárzott interjújában.

Belvíz - Szigetmonostoron 21 embert kiköltöztettek

A belvíz miatt 21 embernek el kellett hagynia az ingatlanját csütörtökön Szigetmonostoron - tájékoztatta a település vezetője az MTI-t.

Heisler Andrást választották a Mazsihisz elnökévé

Heisler Andrást választotta elnökévé a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a szervezet rendkívüli, zárt ajtók mögötti közgyűlésén csütörtökön Budapesten. Az 58 éves mérnök-közgazdász, aki 2003 és 2005 között már volt a Mazsihisz elnöke, a 107 szavazatból 59-et szerzett meg az első fordulóban, így nem volt szükség a második kör megtartására.

Áder János várhatóan pénteken dönt a földtörvényről

Várhatóan pénteken hozza meg döntését a köztársasági elnök az Országgyűlés által múlt pénteken elfogadott földtörvény aláírásával kapcsolatban. Áder János erről csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Trafik - Medián: a többség szerint elsősorban politikai szempontok döntöttek

A Medián legutóbbi, május végi felmérése során megkérdezettek 68 százaléka szerint "a kormány elsősorban politikai szempontok alapján döntött, és többnyire a Fideszhez kötődő személyek kaptak trafiknyitási jogot" - közölte a közvélemény-kutató cég csütörtökön az MTI-vel.

Bundabotrány - Nem szabályszerűen jelentett a négy siófoki gyanúsított

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője szerint nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályainak megfelelően 24 órán belül, hanem mintegy másfél hónap elteltével jelentette a megkeresésüket az a négy siófoki játékos, akiket a KNYF azzal gyanúsít, hogy manipulálták az április 13-án lejátszott Ferencváros-FGSZ Siófok NB I-es meccs eredményét.

Jogszabályváltozás - Hatályba lépnek a lánctartozás visszaszorítását célzó jogszabályok

Egyebek mellett a minimális rezsióradíj meghatározásával, valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működtetésével is arra ösztönzi a kormány az építőipar szereplőit, hogy tisztességesen tevékenykedjenek. A 2013-ra érvényes minimális építőipari rezsióradíj mértékét is meghatározó BM-rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ingyenes, vezeték nélküli internetszolgáltatás indult Debrecenben és Nagyváradon

Debrecen és Nagyvárad frekventált városrészein ingyenes, vezeték nélküli (wifi) internetszolgáltatás érhető el csütörtöktől a két város közös pályázatának eredményeként - mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere (Fidesz-KDNP) a városban tartott sajtótájékoztatón.

Kábeltolvajokat vettek őrizetbe Zalában

Vasúti kábellopás miatt többször is szünetelt a vonatközlekedés Batyk és Zalabér között tavaly decemberben, a négy gyanúsítottat elfogták, majd őrizetbe vették - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrségi honlapon.

Júliustól olcsóbb az ivóvíz-szolgáltatás és a hulladékszállítás Szolnokon is

A parlament döntésének megfelelően júliusban folytatódik a rezsicsökkentés, így Szolnokon is mérséklődik az ivóvíz-szolgáltatás, a hulladékszállítás és a kéményseprés ára - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A hétvégén is marad a hűvös idő

A hétvégén is többször megélénkülhet a szél, helyenként lehet zápor, zivatar. Marad a hűvös idő, a legmelegebb helyeken is legfeljebb 26 fok lehet a maximum - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

Mikó-ügy - Októberben folytatódik a tárgyalás

Október 10-én folytatódik a tárgyalás a romániai legfelsőbb bíróságon arról, hogy az illetékes restitúciós bizottság törvényesen szolgáltatta-e vissza a református egyháznak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ingatlanjait.

Megnyílt az impresszionisták tárlata a Nemzeti Galériában

Megnyílt a francia és magyar impresszionista és posztimpresszionista alkotók remekműveit felvonultató kiállítás és a kapcsolódó grafikai kamaratárlat csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Budapesten.

Nézettségi csúcsot döntött az M2 a múlt héten

A múlt héten az M2 az eddig mért legmagasabb heti közönségarányát érte el a 4-12 évesek körében, emellett a közmédia gyermekcsatornája második hete tartja piacvezető pozícióját reggel hat és tíz óra között ugyanebben a korosztályban - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodája csütörtökön az MTI-t.

A kormány több agrárgazdasági konzultációs tanácsot hoz létre

Több, az agrárgazdaság egyes területeinek fejlesztését szolgáló, konzultációs tanácsot hoz létre és működtet a jövőben a kormány - jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben.

Devizapiac - Nem gyengült tovább este a forint

Az euró forintárfolyama, tartva a csütörtök délutáni gyengülést, 296 forint közelében maradt este a bankközi kereskedésben.