rss      tw      fb
Keres

Szabadlábon védekezhet a molesztálással gyanúsított kalauz

Szabadlábon védekezhet az a jegyvizsgáló, aki a megalapozott gyanú szerint június 6-án a Szihalom és Füzesabony között közlekedő személyvonaton molesztált egy 14 éves lányt – mondta a megyei főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Digitális átállás - Somogy megye az elsők között áll át a korszerű televíziózásra

Somogy megye az elsők között áll át a korszerű televíziózásra, egyike annak a 14 megyének, ahol július 31-én - a digitális átállás első ütemében - a hagyományos analóg műsorszórást felváltja a korszerűbb, számos előnyt nyújtó digitális adásközvetítés - mondta Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikáció igazgatója csütörtökön Kaposváron.

Közel 1,4 milliárd forint adózás utáni nyereség a Zwack Unicumnál

A Zwack Unicum Nyrt. 1,444 milliárd forint adózott eredményt ért el az elmúlt üzleti évében, ez mintegy 250 millió forinttal, mintegy 15 százalékkal kevesebb a bázisadatnál, azaz a megelőző üzleti évben elért 1,696 milliárd forint adózás utáni nyereségnél.

Árvíz - Huszonöt településen befejezték a helyreállítást Pest megyében

Huszonöt Pest megyei településen már befejeződtek a dunai árhullám levonulása utáni helyreállítási munkálatok, Nagymaroson ketten, Szobon huszonketten várnak még arra, hogy visszaköltözhessenek - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

Konferencia a Kúria korábbi elnökeiről

Darák Péter, a Kúria elnöke és Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója nyitotta meg csütörtökön Budapesten azt a konferenciát, amely az 1868-tól 1949-ig fennálló, 2012-tól újra létrejött Kúria korábbi elnökeinek munkásságával foglalkozott.

Soltész Miklós: 25 év múlva is fenntartható lesz a nyugdíjrendszer

A kormányváltás óta megtett lépéseknek köszönhetően 25 év múlva is fenntartható lesz a nyugdíjrendszer - mondta Soltész Miklós a Fidesz Magyarország jobban teljesít - Oltalom alatt az idősek című rendezvényén csütörtökön Egerben.

Kövér László: nemzeti összetartozás nélkül nincs nemzeti felemelkedés

Nemzeti összetartozás nélkül nincs nemzeti felemelkedés, minden magyar felelős minden magyarért - jelentette ki az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Táton, a nemzeti összetartozás emlékhelyének avatóünnepségén.

Ismét a teljes vonalon jár a 3-as metró

Ismét a teljes vonalon jár Budapesten a 3-as metró - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a Facebook-oldalán.

VM: külföldi érdekek állnak a Négy Mancs mögött

Külföldi gazdasági érdekcsoportok, kampánymenedzserek állnak a Négy Mancs Alapítvány mögött - hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Új Ptk. - KIM: megalapozatlan az ombudsman beadványa

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) megalapozatlannak tartja az alapjogi biztos Alkotmánybírósághoz írt beadványát, amelyben Szabó Máté az új Ptk. "aggályos fogalommeghatározásának" felülvizsgálatát és megsemmisítését kérte.

Politikai megállapodás született az uniós agrárpolitika új irányvonalairól

Az Európai Parlament, az uniós államok agrárminisztereinek tanácsa, illetve az Európai Bizottság politikai megállapodásra jutott a közös uniós agrárpolitika 2013 utáni fő irányvonalairól - közölte csütörtökön az Európai Bizottság.

A Hajdú-Bét károsultak hétfőig adhatják be támogatási igényüket

A Hajdú-Bét károsultak július elsejéig adhatják be támogatási igényüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH)- közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón.

Reding: a megkülönböztetés elleni szabályozás adott, de sok roma nem tud róla

A megkülönböztetés elleni jogi szabályozás alapvetően rendben van, az EU-országok azt beépítették saját jogrendjükbe, de sok roma nem tud arról, hogy adottak a jogai, amelyek védelmében kiállhat a saját hazájában - mondta Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke az Európai Roma Platform csütörtöki brüsszeli ülésén.

EU-csúcs - Megkezdődött a csúcstalálkozó

Csütörtök délután megkezdődött Brüsszelben az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelynek két legjelentősebb napirendi pontja a munkanélküliség elleni küzdelem és az európai gazdaság hosszú távú finanszírozása.

A vagyon elleni bűncselekmények a leggyakoribbak Budapesten

A vagyon elleni bűncselekmények voltak 2012-ben a leggyakoribbak Budapesten, ezek a regisztrált esetek mintegy 60 százalékát teszik ki. Az ilyen cselekmények száma 4 százalékkal csökkent az előző évhez képest - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) beszámolójából, amelyet a szervezet a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságának állított össze.

Semmelweis-nap - Jövő hétfőn zárva lesznek a patikák

Jövő hétfőn nem nyitnak ki a gyógyszertárak, miután aznap lesz az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja, a Semmelweis-nap - hívta fel a figyelmet a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. A kórházakban és a rendelőintézetekben csak ügyeleti készenléti szolgálat lesz hétfőn.

Nem jár a 3-as metró egy szakaszon

Műszaki hiba nem jár a 3-as metró az Árpád híd és Újpest-Központ között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán csütörtökön kora este.

Árvíz - OKF: megkezdődik a szúnyoggyérítés második üteme

Pénteken megkezdődik és egy héten át tart a szúnyoggyérítés második, gyorsított üteme a dunai árvíz által érintett területeken - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján.

Hatos Pál: a magyar lesz az első közép-európai kulturális intézet Pekingben

Magyarország a közép-európai államok közül elsőként nyithat kulturális intézetet Pekingben, ami azt is jelenti, hogy Kína a régióban Magyarországra mint kiemelt partnerére tekint - mondta el Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója az MTI-nek.

Fidesz: a gázvezeték-felújítás költségét állják a szolgáltatók!

Azt kéri a kormánytól a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, hogy szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti, hogy a szolgáltatóknak kell állniuk a gázvezeték-felújítási költségeket.

Mesterházy: a győzelemhez nem elég az ellenzéki együttműködés

A választási győzelem szükséges, de önmagában nem elégséges feltételének tartja Mesterházy Attila az ellenzéki erők megállapodását. Az MSZP elnöke erről a Politikatörténeti Alapítvány közéleti vitasorozatának rendezvényén beszélt csütörtökön Budapesten.