rss      tw      fb
Keres

Fidesz: harmincnyolcadik hónapja nő a foglalkoztatás

A foglalkoztatás 38. hónapja töretlenül nő Magyarországon - mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap Pécsett, reagálva a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága szocialista elnökének szavaira.

Árvíz - Katasztrófavédelem: a helyreállítás csaknem befejeződött

A 95 érintett település közül már csupán négyben zajlanak az árvíz utáni helyreállítási munkálatok - közölte a katasztrófavédelem vasárnap a honlapján. A kitelepített 1570 emberből szombat estig 1559 térhetett vissza az otthonába, ami 99 százalékos arány.

Fidesz: a baloldal ingatlanadóval helyettesítené a bankadót

A Fidesz szóvivője szerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná, ami miatt sokan veszíthetnék el ingatlanukat. Hoppál Péter vasárnap, Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a baloldal paktumot készül kötni a bankokkal.

Rendőrökre támadt egy késelés gyanúsítottja Vaszaron

Megkéselt egy vaszari férfit szombat este a településen egy 50 éves helybeli férfi, az áldozatot hasi sérüléssel szállítottak kórházba; a tettes a rendőröket is megtámadta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

Rendőrök vetettek véget egy kutyaviadalnak

Tiltott állatviadal részvevőin ütöttek rajta a rendőrök szombaton hajnalban Verpelét külterületén, egy tanyán. Öt embert őrizetbe vettek - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Horvát csatlakozás - Letenyén éjféltől gyorsabb lesz a határátlépés

Vasárnap éjféltől, Horvátország európai uniós csatlakozásától kezdődően átalakul és gyorsabbá válik a két letenyei határátkelőn a ki- és beléptetés rendje, a magyar rendőrök egy része horvát területen fog dolgozni - közölte a nagykanizsai rendőrkapitány vasárnap délelőtt.

Orbán: Magyarország jobban teljesít a rendvédelemben is

Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a rend és a biztonság védelme területén is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.

Navracsics: hatszáznál is több törvényt fogadott el a Ház három év alatt

Több mint hatszáz törvényt fogadott el három év alatt a parlament, ezek azonban semmilyen veszélyt nem jelentenek a demokráciára - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Nukleáris védettségi konferenciát rendeznek Bécsben magyar elnöklettel

Nemzetközi konferencia kezdődik hétfőn a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) keretében a nukleáris anyagok és létesítmények védettségéről. A konferencia elnöke Martonyi János külügyminiszter lesz.

Két ütemben folytatódik a nagykörúti villamosvágányok felújítása

Két ütemben folytatódik a nagykörúti villamosvágányok felújítása a fővárosban, emiatt hétfőtől augusztus közepéig részleges vágányzár lesz érvényben a 4-es és a 6-os villamosok vonalán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

BÉT - Emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 688 ponttal, 3,75 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 19 023,96 ponton zárt pénteken.

Időközi önkormányzati választást tartanak ma Kisapostagon

Időközi önkormányzati választást tartanak ma a Fejér megyei Kisapostagon, az alig 1500 lakosú településen polgármestert és képviselőket is választanak.

Rezsicsökkentés - DRV: havonta 700 forinttal is csökkenhet a víz- és csatornadíj

Havonta akár 700 forinttal is csökkenhet a víz- és csatornadíj egy átlagos - havonta hat köbméter - vízfogyasztású család esetében a júliustól életbelépő 10 százalékos rezsicsökkentés következében - közölte a mintegy 270 ezer lakossági szerződéses kapcsolattal rendelkező Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. az MTI-vel.

Klinghammer: a nyáron utalják az ösztöndíjak kifizetéséhez szükséges forrásokat

Az ösztöndíjak kifizetéséhez meglesznek a szükséges források, azokat még nyáron átutalják az intézményeknek, szeptember közepére pedig el kell készülnie annak a munkaanyagnak, amely a felsőoktatási szakok profiltisztítását, valamint a finanszírozási irányelveket tartalmazza, és amelyet a Felsőoktatási Kerekasztal bevonásával dolgoznak ki - mondta Klinghammer István az MTI-nek. Megjegyezte azt is: jövőre a 240 pontos minimumhatárt szakonként áttekintik, de azt mindenképpen emelni kell.

Trafik - Megnyitnak a nemzeti dohányboltok

Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyit meg hétfőn, július 15-től már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.

Horvát csatlakozás - Orbán Viktor is részt vesz a zágrábi ünnepségeken

Csaknem 30 állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz ma éjszaka Zágrábban a Horvátország európai uniós csatlakozását köszöntő rendezvényen, a horvát-szlovén határon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a vámhatár megszűnése kapcsán mond beszédet.

Sólyom László: egyszer volt igazi forradalom, egyszer volt igazi rendszerváltás

"Egyszer volt igazi forradalom, egyszer volt igazi rendszerváltás. Kritizálni kell, elemezni kell, tanulni kell a hibákból, de ez volt az igazi fordulópont, ez az origó" - jelentette ki Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke szombaton a Magyar Szabadságért Díj átvételekor.