rss      tw      fb
Keres

Fidesz: Magyarország nem kér egyik szélsőségből sem

A Fidesz szerint a Bajnai-gárda újra megmutatta: egyetlen célja, hogy erőszakos és törvénytelen akciókat hajtson végre. A Fidesz kommunikációs igazgatójának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint csütörtökön a Köztársasági Elnöki Hivatalt rohanták meg és randalíroztak ott.

Aratás - Az őszi árpával indult a betakarítás

Megkezdődött az aratás az őszi árpa betakarításával az országban - közölte a vidékfejlesztési tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, az aratási koordinációs bizottság ülését követően.

Szócska Miklós: hatékonyabb betegellátó-rendszerre van szükség

Az egészségtudatosság erősítését, a betegellátó-rendszer hatékonyabbá tételét és az egészségügyi dolgozók motivációjának fontosságát emelte ki Szócska Miklós az egészségügyi szakdolgozók 44. országos kongresszusának csütörtöki megnyitóján Egerben.

Varga: Magyarország immár két eurócsatlakozási feltételt teljesít

Magyarország háromból immár kettő, az inflációra és az államháztartási hiányra vonatkozó eurócsatlakozási feltételt teljesít - mondta Varga Mihály a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának (NVMT) közgyűlésén, csütörtökön Budapesten.

Új Ptk. - Az Ab-hoz fordult az ombudsman a "bejegyzett élettársak" kihagyása miatt

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, mivel megítélése szerint sérti az érintettek méltóságát, hogy az új polgári törvénykönyv (Ptk.) "hozzátartozó" fogalmából kihagyták a "bejegyzett élettársakat" - közölte az ombudsman hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Devizapiac - Vegyesen változott a forint árfolyama délutánra

Vegyesen változott a forint árfolyama csütörtökön: az euró árfolyama alig módosult, míg a svájci frankkal szemben jelentősen erősödni tudott délutánra.

Alkotmánybírósághoz fordul a XIII. kerület a Margitsziget miatt

Alkotmányjogi panasszal fordul az XIII. kerületi önkormányzat az Alkotmánybírósághoz a Margitsziget közvetlen fővárosi irányítására vonatkozó törvény miatt. Erről csütörtöki ülésén határozott a kerületi képviselő-testület.

Czomba: munkatapasztalathoz és munkahelyhez kell juttatni a fiatalokat

A magyar kormány kiemelt feladata, hogy piacképes szakmához, illetve a tanulmányok befejezése után munkatapasztalathoz és munkahelyhez segítse a fiatalokat - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, a rakamazi Hegyalja Fesztiválon.

CET-beruházás: megállapodott a főváros a beruházóval, nincs akadálya a nyitásnak

Megegyezett a főváros az időközben CET-ről Bálnára átnevezett Duna-parti épületegyüttes kivitelezőjével, a Porto Investmenttel, és az épület megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt is, így nincs akadálya annak, hogy októberben megnyissák az épületet - mondta Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Civil szervezetek: a módosított információszabadság-törvény is alkotmányellenes

A Transparency International Magyarország (TI), a Társaság a Szabadságjogokért és a K-Monitor Közhasznú Egyesület arra kérte az alapvető jogok biztosát, a Kúria elnökét és a legfőbb ügyészt, hogy alaptörvény-ellenesség miatt kezdeményezze az információszabadságról szóló, módosított, egy hete hatályba lépett törvény megsemmisítését az Alkotmánybíróságon (Ab).

Nem jár a 2-es metró egy szakaszon

Műszaki okok miatt nem közlekednek Budapesten a 2-es metró szerelvényei az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök délután a Facebook-oldalán.

Az MSZP kiszámítható gazdaságpolitikát ígér a befektetői bizalomért

Kiszámítható gazdaságpolitikát ígért a befektetők bizalmának visszaszerzése érdekében a Magyar Szocialista Párt elnöke csütörtökön Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.

Kancsendzönga - Fair play-díjra jelölik Kiss Péter hegymászót

Meghallgatást tartott a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy Kiss Péter hegymászót a sportszerű cselekedeteket elismerő Fair play-díjra jelölik.

Növekvő lakáshitel-kihelyezést valószínűsít a Duna House

Növekvő lakáshitel-kihelyezést valószínűsít a Duna House Hitel Centrum, saját tapasztalatai alapján úgy véli: májusban és júniusban akár 50 százalékkal is növekedhetett az igényelt lakáshitelek mennyisége.

Ősszel újabb kormányellenes demonstrációkra készül a Liberálisok párt

Ősszel folytatódik a Gyáva népnek nincs hazája elnevezésű kormányellenes demonstrációsorozat - jelentette be Bősz Anett, a Liberálisok párt egyik alapítója, a keddi fővárosi tüntetés egyik szónoka csütörtökön, Budapesten.

Áder János: Gömörszőlős más kistelepüléseknek ad példát

A vidék értékeire, a hagyományos falusi élet szépségére, a turizmusra hívta fel a figyelmet Áder János Gömörszőlősön csütörtökön. A köztársasági elnök példaértékűnek nevezte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megvalósított programot.

Szabó Máté: sok gyerek az iskolában kap csak mintát egészséges környezetből

Szabó Máté szerint az iskolarendszernek óriási a felelőssége a gyermekek egészséges környezethez való joga szempontjából, sokan olyan nehéz szociális helyzetből érkeznek az iskolába, hogy ott kell megtanulniuk, mit jelent az egészséges környezet. Az általános alapjogi biztos minderről a hivatala által erről a témáról szervezett konferencián beszélt csütörtökön.

Tavares-jelentés - Orbán Viktor részt vesz az Európai Parlament ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök július 2-án Strasbourgban részt vesz azon a vitán, amelyet az Európai Parlamentben tartanak a Magyarországgal kapcsolatos Tavares-jelentésről - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.