rss      tw      fb
Keres

Balog: a felzárkózási programokkal ki lehet törni a szegénységből

A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből - mondta az emberierőforrás-miniszter egy az érintetteknek indított képzés csütörtöki megnyitóján.

Tőkés László: tüntetésekre lehet szükség a romániai regionalizáció ellen

Tőkés László néppárti európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint lehetséges, hogy tüntetésekre lesz szükség Erdélyben és Magyarországon a román hatalom "eszelős" regionalizációs tervei ellen.

Negyven milliárd forintos forgalom az Auchan benzinkútjain

Az Auchan Magyarország Kft. kúthálózata tavaly mintegy 40 milliárd forintos forgalmat ért el. Idén 5 százalékot meghaladó forgalomnövekedésre és egyre több vásárlóra számítanak - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

Együtt-PM: Bajnai nem a politikai befolyásából csinált magánvagyont

Bajnai Gordonnak nincs titkolnivalója, a volt miniszterelnök ugyanis nem a politikai befolyásából csinált magánvagyont - írta az Együtt-PM szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a fideszes Zsigó Róbert kijelentésére reagálva.

Pintér: legyen Magyarország Európa legbiztonságosabb országa

A kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén.

Szijjártó Péter a Qatar Holding üzletfejlesztési igazgatójával tárgyalt

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön fogadta Fejszál bin Szaud at-Tani sejket, a Qatar Holding üzletfejlesztési igazgatóját - tájékoztatta az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t.

Emmi: újfajta együttműködéseket indíthat el az iskolai közösségi szolgálat

Újfajta együttműködéseket indíthat el az önkéntességet támogató iskolai közösségi szolgálat; az ötvenórás szolgálat teljesítését ebben a tanévben kezdhették el a diákok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára.

Árvíz - ÁSZ-elnök: jól vizsgázott a katasztrófavédelmi törvény

Jól vizsgázott a június eleji dunai árvízkor a tavaly januárban hatályba lépett katasztrófavédelmi törvény - mondta újságíróknak egy csütörtöki győri konferencia előtt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.

Csúrog - Megbékélésről ír a szerbiai sajtó Áder János látogatása után

A szerbek és a magyarok közötti megbékélés jelentőségét emelték ki csütörtökön azok a szerb és vajdasági magyar tömegtájékoztató eszközök, amelyek beszámoltak arról, hogy Áder János kétnapos szerbiai látogatásának szerdai záró napján a magyar és a szerb államfő fejet hajtott Csúrogon a második világháború alatt és után kivégzett ártatlan szerb és magyar áldozatok emléke előtt.

Júliustól jogszerűvé válik az adatfeldolgozás kiszervezése

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény idén július elsején hatályba lépő módosítása lehetővé teszi, hogy a kiszervezett feladatok - például informatikai támogatás, ügynöki tevékenység - elvégzésére szerződött vállalkozás egyes részfeladatokkal, az adatkezelő előzetes hozzájárulása esetén más vállalkozást bízzon meg - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Fidesz: állampárti segítséggel jött létre a Bajnai-cégbirodalom

Az állampárt segítségével jött létre a Bajnai-vállalatbirodalom - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján, utalva a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent, a Bajnai család üzleti érdekeltségeivel foglalkozó újabb cikkre.

Balog: segíteni kell a romákat

Segíteni kell a romákat, ennek a sérülékeny csoportnak a támogatása emberi jogi és gazdasági szempontból is fontos feladat - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön Budapesten.

Kötelezettségszegés - Fidesz: éppen a devizahitelezés szűkítése volt a cél

A Fidesznek és a kabinetnek éppen az volt a célja, hogy jelentős mértékben szűküljön a devizahitelt felvevők köre, amit most kifogásol az Európai Bizottság - mondta Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Megújult a Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út

Megújult a Baranya megyei Mágocsot Alsómocsoláddal összekötő út: a csütörtökön átadott 7,2 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója 874 millió forintba került és mintegy 3 ezer ember életminőségének javulásához járul hozzá.

Horvát csatlakozás - Kövér László részt vesz a horvát parlament ünnepi ülésén

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton részt vesz a Horvátország európai uniós csatlakozásának alkalmából szervezett ünnepi ülésen a horvát parlamentben - tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

MNB: az infláció a 3 százalékos cél alatt maradhat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett jelentése szerint az infláció a jegybank 3 százalékos célja alatt maradhat az MNB teljes előrejelzési horizontján, a következő 8 negyedévben, ami a monetáris lazítás irányába mutat.

Kovács Pál: a Roszatom vizsgálja a magyar partnerekkel való együttműködést

A magyar partnerek atomenergetikai programokba kapcsolódási lehetőségeiről is tárgyalt az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom vezetőivel Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyi államtitkára Szentpéterváron.

Az MSZP fokozottan figyel a margitszigeti beruházásokra

Az MSZP fokozottan odafigyel a leendő margitszigeti beruházásokra és ha kiderül, hogy az eredeti funkcióval ellentétes szándéka van a városvezetésnek, akkor összbudapesti népszavazást kezdeményez - jelentette be Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője csütörtöki sajtóbeszélgetésén.

ÁKK: erős kereslet a hosszabb lejáratú államkötvényekre

A hároméves kötvényből a meghirdetettnél kevesebbet értékesített, de az erős keresletre reagálva az ötéves és tízéves államkötvényekből az előzetesen felkínált mennyiségnél többet bocsátott ki csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Andor: égető probléma a fiatalok munkanélkülisége

Súlyos és égető problémának tartja Andor László foglalkoztatáspolitikáért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztos azt, hogy az Európai Unió egyes tagállamaiban a 25 év alatti fiatalok tömegének nincs munkája.