rss      tw      fb
Keres

NGM: a devizahitel kockázatos termék, amelyet szabályokkal célszerű korlátozni

A kormány fenntartja azon álláspontját, hogy a devizahitel továbbra is kockázatos termék, amit prudenciális és fogyasztóvédelmi szabályok alkalmazásával célszerű korlátozni, és kész minden érdemi vitára a meghozott intézkedéseivel kapcsolatban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel arra reagálva, hogy az Európai Bizottság (EB) hivatalos felszólítás megküldésével kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt.

Matolcsy: még nincs vége a kamatcsökkentési ciklusnak

A Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusának nincs vége, van még lehetőség csökkentésre - jelentette ki Matolcsy György csütörtökön Budapesten.

Elhalasztják Orbán Viktor kínai útját

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívása miatt Orbán Viktor miniszterelnök nem tud a jövő héten Kínába utazni - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Opten: a cégstatisztika szerint nincs vége a válságnak az építőiparban

A cégstatisztikák még nem jelzik az építőipari válság végét: az ágazatban 1520 cég szűnt meg a május végéig tartó három hónapban, így az ágazat történetének második legsúlyosabb negyedévét tudhatja maga mögött - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Egészségfejlesztési irodákat hozott létre az egészségügyi államtitkárság

Az ország különböző pontjain 58 egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését. A helybeliek egészségével foglalkozó irodák megszervezik az adott közösségek egészségfejlesztési programjait is - jelentette be Szócska Miklós államtitkár csütörtökön, Budapesten.

OGY - Krónika 2. rész (határozathozatalok, ülésnap vége)

Adó- és illetékemelésekről, valamint az idei költségvetés ötödik módosításáról és a takarékszövetkezeti rendszer átalakításáról is döntött a parlament csütörtöki ülésén.

Elemzők: meglepően jók lettek a munkaerő-piaci adatok - elsősorban a közmunkaprogramok miatt

Meglepően jónak tartják a csütörtökön publikált március-májusi munkanélküliségi adatot az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik szerint a foglalkoztatottság növekedését továbbra is elsősorban a közmunkaprogramok okozzák, ugyanakkor némi javulás feltételezhető a versenyszférában is.

Magyar kulturális intézet nyílik Pekingben

Magyar kulturális intézet nyílik Pekingben, az erről szóló kormányközi megállapodást csütörtökön Budapesten írta alá Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Hsziao Csien, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete.

Az ÁSZ minden kockázatos településre mielőbb el kíván jutni

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) célja, hogy minél előbb eljusson azokra a településekre, amelyeken felmerül annak kockázata, hogy nem hatékonyan költik el a közpénzeket.

Kifosztottak egy belvárosi pénzkiadó automatát

Az elmúlt éjszaka a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky út egyik pénzkiadó automatájából ismeretlen tettesek, eddig tisztázatlan körülmények között, több millió forintot loptak el - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

OGY - Krónika 1. rész (napirend előtt)

A 125 éve született Magyary Zoltánról, a devizahitelesekről, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénzügyi intézkedéscsomagjáról és a rezsicsökkentésről volt szó csütörtökön napirend előtt az Országgyűlésben

OGY - Elfogadták a költségvetés módosítását

Elfogadta az Országgyűlés kormánypárti szavazatokkal az idei költségvetési ötödik módosítását, amely alapján az állam garanciát vállal egyes, a kis- és közepes vállalkozások által lehívható, a használatarányos útdíj bevezetéséhez kapcsolódó kedvezményes hitelekre, és létrejön a Beruházási Alap.

OGY - Elfogadták az adó- és illetékemeléseket

Elfogadta az Országgyűlés csütörtökön azt a törvénymódosítást, amely emeli a bányajáradék mértékét, járulékkötelessé teszi a kamatjövedelmeket, növeli a vállalkozások távközlési adóját, valamint a pénzügyi tranzakciós illeték kulcsát, továbbá egyszeri befizetésre kötelezi a bankokat.

OGY - Átalakul a takarékszövetkezeti rendszer

Elfogadta csütörtökön az Országgyűlés a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényjavaslatot.

PM-politikusok és aktivisták tüntetnek a Sándor-palotálánál

Öt, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, valamint a párt nyolc aktivistája kezdett tüntetésbe csütörtök reggel a Sándor-palota Sikló felőli oldalánál.

Sírrongálók kerültek rendőrkézre Kenderesen

Ilenc nap alatt 82 sírt rongált meg a kenderesi temetőben három fiatal - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MNV: kockázatkezelési kézikönyv készült a nemzeti társaságoknak

Kockázatkezelési kézikönyvet adott ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a 2013 márciusában útjára indított "Felelős vállalatirányítás az állami vagyonkezelésben" elnevezésű programja keretében - közölte az MNV csütörtökön az MTI-vel.

Kötelezettségszegés - Kormányszóvivő: a szocialisták mulasztásait orvosolta a kabinet devizahitelügyben

A kormány - ugyanúgy, mint eddig - áll minden érdemi vita elé a meghozott intézkedéseivel kapcsolatban - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő arra reagálva, hogy kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt.

Árvíz - Postások bontják a gátat Pilismaróton

A Magyar Posta budapesti munkatársai is segítenek a Komárom-Esztergom megyei Pilismarót üdülőövezetét védő ideiglenes gát elbontásában - közölte a megyei katasztrófavédelem igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

KSH: csökkent a munkanélküliség

Az idén március-májusban 461 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,5 százalékos munkanélküliségi rátának felelt meg. A munkanélküliek száma 25 ezer fővel, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

KSH: 62 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt

Az idén március-májusban 3 millió 910 ezer főre nőtt a foglalkoztatottak létszáma, amely 62 ezer fővel haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.