rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Lassan pörög fel a gazdaság motorja

Tovább javultak a gazdaság növekedési kilátásai júniusban a Világgazdaság Gyorsulási Irányadó (GYIA) mutatószáma szerint, amely a második egymást követő hónapban javult éves alapon, bár értéke az előző hónaphoz képest enyhén csökkent.

Devizapiac - Alig mozdult éjjel a forint árfolyama

Az euróval és a frankkal szemben kissé gyengült, míg a jenhez és az amerikai dollárhoz képest valamelyest erősödött csütörtök hajnalban a forint a bankközi kereskedésben.

Lapszemle: Több zöldség és gyümölcs árának csökkenése várható

Néhány terményt, így például a meggyet kivéve a legtöbb zöldség és gyümölcs árában csökkenés várható a Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint. A korábban rendkívüli dráguláson átesett burgonya ára is csökkenhet.

Árvíz - Kiöntött a patak a borsodi Tardonán

Nem tudta elvezetni a szerdai éjszakai heves esőzések miatt megnövekedett vízmennyiséget a Tardona-patak csütörtökre virradóra, emiatt elöntötte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardona két utcáját.

Lapszemle: Vége az Aranykornak

Újabb magánnyugdíjpénztár húzza le a rolót, hiába a szép teljesítmény, az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött keddi közgyűlésén - számol be róla a csütörtöki Népszabadság.

Lapszemle: A TEK szerint magyarok is harcolhatnak Szíriában

A Terrorelhárítási Központ (TEK) információi szerint feltételezhető, hogy magyar állampolgárok is harcolnak Szíriában, ugyanakkor pontos számadatokkal, illetve nyilvántartásokkal nem rendelkezik a szervezet - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.

Lapszemle: Újabb egyeztetés a reklámadóról

A Napi Gazdaság értesülései szerint csütörtökön újabb egyeztetés lesz a tervezett reklámadóról. Amennyiben a kormány ragaszkodik korábbi elképzeléséhez, a törvény elfogadását nem halaszthatja az őszi ülésszakra, mert a 2013-as adóelőleget augusztus 20-ig, illetve november 20-ig meg kellene fizetniük az érintetteknek - írja az újság.

Lapszemle: Már a nyár közepén kérik a tankönyvek árát

A megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát - értesült a Népszava.

Lapszemle: A Főgáz elzárt jó néhány gázcsapot Budapesten

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket - olvasható a Világgazdaságban.

Ma választ elnököt és vezetőséget a Mazsihisz

Ma választja meg elnökét és vezetőségét a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Maszihisz) a budapesti rendkívüli tisztújító közgyűlésen. Az MTI úgy tudja, eddig három jelölt van az elnöki posztra: Feldmájer Péter, aki a tisztségből május 12-én távozott, Horovitz Tamás, a debreceni zsidó hitközség elnöke, illetve az eddig a zsidó közéletben szélesebb körben kevéssé ismert Várnai György.

Egymilliárdos beruházás a Wahl Hungária Kft.-nél

Egymilliárdos beruházással bővítette gyártókapacitását a mosonmagyaróvári Wahl Hungária Kft., amely a fejlesztéstől jelentős létszámnövelést is vár.

DK-közlemény: Az egyházügyi törvény elfogadása a szabadság fekete napja

A kormánytöbbségnek a vallás szabadságát Európában elsőként törvénybe foglaló tordai országgyűlés után 445 évvel sem sikerült megemésztenie, hogy az államnak semmi keresnivalója a lelkiismereti kérdések szabályozásában. A ma elfogadott törvény továbbra is ellentmond a nemzetközi megállapodásokban rögzített szabadságjogoknak és az agyonmódosított alkotmánypótléknak egyaránt.

Szócsöve akar lenni tagszervezeteinek az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala

Tagszervezeteinek szócsöve akar lenni a döntéshozók felé az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala, egy néhány hónapja bejegyzett új ausztriai ernyőszervezet - mondták el a kerekasztal képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon Bécsben.

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat alapított az Emmi

A jövőben nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat is adományoz Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Méltánytalannak tartja az elutasító bírálatot a Bolyai-ösztöndíjra pályázó filozófus

Méltánytalannak tartja a pályázatának elutasításáról szóló bírálatot a PécsiÚjság.hu-nak nyilatkozva a Pécsi Tudományegyetemen oktató filozófus, eszmetörténész, akinek bírálói morális okokra hivatkozva pontozták le a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjra beadott pályázatát.

Csúrog - Közös magyar-szerb elnöki főhajtás az ártatlan áldozatok előtt - ÖSSZEFOGLALÓ

A szerb-magyar történelmi megbékélés jegyében, a II. világháborúban ártatlanul megölt magyar és szerb áldozatok vesztőhelyén rótta le kegyeletét szerdán a vajdasági Csúrogon Áder János magyar és Tomislav Nikolic szerb államfő. Áder János ezt megelőzően Belgrádban, a szerb parlamentben mondott beszédében bocsánatot kért azokért a bűnökért, amelyeket a II. világháború során magyarok követtek el ártatlan szerbek ellen a Vajdaságban. Ezt állva, tapssal köszöntötték a képviselők.