rss      tw      fb
Keres

DK: Magyarország demokratikus jogállam volt a Gyurcsány-kormány idején

Eörsi Mátyás, a Demokratikus Koalíció (DK) országos tanácsának tagja szerint nemzetközi színtéren teljes a konszenzus abban, hogy Magyarország demokratikus jogállam volt a Gyurcsány-kormány idején.

LMP: a kormány ismét a képzéseken spórolna

Elfogadhatatlannak tartja az LMP szakpolitikusa, hogy "ismét a képzéseken spórolna a kormány".

Randalírozó csoport okozott riadalmat Tatabányán

Egy garázda társaság randalírozása keltett félelmet és megbotránkozást Tatabánya belvárosában péntek délelőtt. A kiérkező rendőrök a banda tagjait előállították - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.

Lapszemle: Demján levelet írt Orbánnak a takarékszövetkezetek miatt

Demján Sándor elfogadhatatlannak tartja, hogy a Takarékbankban meglévő tulajdoni arányokat egyoldalú beavatkozással megváltoztatják, ezt még a törvényjavaslat elfogadása előtt közölte a miniszterelnökkel - derül ki az Origo által ismertetett levél tartalmából.

Lapszemle: Több mint félmillió szja-bevallásban talált hibát a NAV

Félmilliónál is több magánszemély rontotta el idén az adóbevallását. Arra is akad példa, hogy valaki a pontatlan kitöltés miatt kapja meg később az adóvisszatérítést - ismerteti a Magyar Nemzet szombati száma.

Lapszemle: Ősszel állhat bíróság elé a Fészekrakó-csalás két érintettje

Szeptemberben állhat bíróság elé a miskolci Avas-lakótelepen elkövetett Fészekrakó-csalássorozat két felhajtója, K. Roland és O. György - tudta meg a Magyar Nemzet Martossy Györgytől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Lapszemle: Karcsúsít a posta

A Népszabadság szerint csendben "fogyókúrázik" a Magyar Posta, félezren kerülhetnek az utcára.

Ma több helyen is programokkal ünneplik a Nemzetközi Duna Napot

Ma több helyszínen is szerveznek programokat a Nemzetközi Duna Nap kapcsán: Budapesten a Hajógyári-szigetre, a Kopaszi-gáthoz és a Duna pesti partjára, Komáromban szintén a folyópartra várják a közönséget.

Lapszemle: Lezárult a pécsi vízműcsata

Lezárult a pécsi vízműcsata, átutalták a hárommilliárd forintot a Sueznek - számol be róla a Magyar Nemzet.

Lapszemle: Szigorítottak a növekedési hitelprogramon

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) váratlanul szigorított a 2013. június 1-jén indult és augusztus 31-ig tartó Növekedési Hitelprogramon (NHP) - írja banki körökből származó információkra hivatkozva a Népszava.

Lapszemle: Senki sem kritizálta a tényleges életfogytiglant

A kormánynak lett volna lehetősége, hogy megvédje a bírósági ügyáthelyezés jogintézményét, de úgy ítélte meg, ez nem hoz annyi előnyt, mint amennyi problémát okoz - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki megvédte a tényleges életfogytiglant, és úgy vélekedett, néha úgy tűnik, a magyar igazságszolgáltatás annyira független és elszigetelt, mintha kifejezetten a közhangulat, közvélemény ellen akarnának döntéseket hozni.

A pártprogram alapvetéseiről tárgyal az MSZP-választmány

Az MSZP programjának legfontosabb téziseiről tárgyal ma a szocialista párt választmánya, amely az ülés kezdetén megemlékezik a múlt szerdán elhunyt Horn Gyula egykori miniszterelnökről.

Milliárdos bevételt vár a HM a hadrendből kivont eszközök értékesítéséből

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az év második felében milliárdos nagyságrendű bevételt vár hadrendből kivont eszközei, valamint raktárakban lévő, használaton kívüli értékei eladásából. A MiG 29-es vadászgépek és T-72-es harckocsik mellett katonai ruházatot, használati tárgyakat is értékesítenek - mondta a tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjújában.

Ma és vasárnap felújítás miatt nem jár a 2-es metró

A biztosítóberendezés cseréje miatt sem szombaton, sem vasárnap nem közlekedik a 2-es metró Budapesten, az egész vonalon buszok viszik az utasokat.

Magyarország támogatja a szíriai és a közel-keleti politikai rendezésért tett amerikai erőfeszítéseket

Magyarország EU-tagállamként és önállóan is támogatja az Egyesült Államoknak a szíriai politikai rendezésért, valamint az izraeli-palesztin békefolyamat érdekében tett erőfeszítéseit - jelentette ki pénteken Washingtonban az amerikai külügyminisztérium és a kongresszus képviselőivel folytatott megbeszélései során Takács Szabolcs helyettes külügyi államtitkár.

Gaudi-Nagy bírálta az internetes kommunikáció korlátozását

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének e heti strasbourgi ülésszakán - mint arról pénteken az MTI-t tájékoztatta - az internetes kommunikációba való állami beavatkozásról folytatott plenáris vitában "félelmetes és elfogadhatatlan jelenségnek" nevezte "az emberek közötti kommunikációnak a terror és gyűlöletbeszéd elleni harc címén egyre nagyobb teret nyerő állami kontrollját".

Főpolgármester-helyettes: a Főgáz biztonsági okokból szünetelteti a gázszolgáltatást több fővárosi épületben

A Főgáz azért szünetelteti a gázszolgáltatást 184 fővárosi épület több mint 2500 fogyasztójánál, mert az ingatlanok csatlakozóvezetéke nem alkalmas biztonságos gázszolgáltatásra, vagy a tulajdonos kérte a társaságot a szolgáltatás szüneteltetésére - közölte György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel.