rss      tw      fb
Keres

Szijjártó: a kormány megtette a lépéseket a magyar-török együttműködés elmélyítésére

A magyar kormány megtette a szükséges politikai lépéseket a magyar-török gazdasági együttműködés elmélyítésére, és a kabinet célja az, hogy rövid időn belül megduplázódjon a két ország közötti kereskedelmi forgalom - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

DK: a kormány minden jogosultnak biztosítsa a nyugdíjat!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint veszélyben van a nyugdíjak fedezete. Szűcs Erika szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján felszólította a kabinetet, hogy minden jogosult számára biztosítsa az ellátást.

Az MSZP tiltakozik Németh Zsolt kinevezése ellen

Az MSZP felszólítja Böröcz Istvánt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatóját, hogy csak olyan személyt állítson az MTVA hírigazgatói posztjára, aki képes megfelelni a függetlenség, és a szakmaiság legmagasabb szintű kritériumainak - áll Török Zsolt MSZP-szóvivő szerdai közleményében. Az MTVA szintén közleményben úgy reagált: nem hagyja, hogy a pártpolitika beleszóljon a független közmédia működésébe.

Népszámlálás - Az ombudsman üdvözli a nemzetiségüket vállalók számának növekedését

Az alapvető jogok biztosa üdvözli, és jelentős előrelépésnek tartja, hogy a 2011-es népszámlálás adatai szerint a tíz évvel ezelőttiekhez képest lényegesen többen vallották meg a nemzetiségi identitásukat, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az eredménynek gyakorlati következményei is legyenek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-vel.

OGY - A családon belüli erőszak ellen élt kezdeményezéssel Schiffer és Ertsey

A Büntető törvénykönyvről (Btk.) szóló 2012. évi C. törvény kihirdetett szövegtől eltérő szövegű hatálybalépéséről nyújtott be a családon belüli erőszak elleni fellépés érdekében indítványt két, az LMP képviselői csoportjában politizáló, független képviselő.

Balog Ádám reagált a WSJ-ben a múlt heti Kopits-cikkre

A magyar központi bankot átlátható módon irányítják - reagált Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke Kopits György múlt heti véleménycikkére, az alelnök írását a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti-politikai napilap európai kiadásának szerdai száma a szerkesztőséghez intézett levelek rovatában közölte.

Sokan panaszkodnak a fogyasztói csoportokra és a kuponos szolgáltatókra

Sok panasz érkezik a fogyasztói csoportokra, amelyek szervezését tiltja ugyan a törvény, de a szervezők azzal érvelnek, hogy nem újakat hoznak létre, hanem a régiekbe léptetnek be új tagokat, így újabb jogszabályi rendezés nélkül nem oldódik meg ez a probléma - mondta Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ügyvezető elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Németh Zsolt az MTVA új hírigazgatója

Németh Zsoltot, az MTI Hírcentrum eddigi vezetőjét nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírigazgatójává Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

Árvíz/belvíz - Újabb áradások indultak el a Zagyva és a Tarna vízgyűjtőjén

A kedden lehullott csapadék hatására a Zagyva-Tarna vízrendszerben újabb vízszintemelkedések alakultak ki. A Zagyva vízszintje Jászteleknél szerda reggel ugyan a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szint alá csökkent, de az újabb áradás a déli órákban megállítja a folyó apadását - közölte Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Árvíz - Utakat zártak le a Marcal áradása miatt

Három utat zártak le Veszprém megyében a Marcal áradása miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerdán az MTI-t.

Kutyatenyésztőket ellenőriztek a revizorok a Dél-Alföldön

Kutyatenyésztőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai a Dél-Alföldön, akik szinte minden esetben találtak szabálytalanságokat - tájékoztatta a NAV regionális adó főigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

MSZP: a Fidesz a babakötvény-programot is felégette

Az MSZP szerint a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájának következménye, hogy idén januárban - a korábbiakhoz képest - kevés szülő nyitott Start-számlát gyermekének.

BÉT - Vegyes elemzői várakozások

Vegyesnek látják a képet, de inkább kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Cséfalvay: Magyarországnak nagy az esélye, hogy kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól

"Amennyiben Brüsszelben csak a számokat nézik", akkor Magyarországnak az idén ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerdán az M1 Ma reggel című műsorában.

Az igazgatósági tagok újraválasztását javasolják a Richter közgyűlésének

A Richter igazgatósága azt javasolja a tulajdonosoknak, hogy válasszák újra azokat az igazgatósági tagokat, akiknek a megbízatása lejár az április 25-ére összehívott éves közgyűlésen - közölte a BÉT honlapján szerdán a társaság.

Devizapiac - Alig változott a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama szerdára virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon a kedd estihez képest.

Újabb árhullám, havazás miatt elakadt kamionok Zalában

A hétvégi árhullám még le sem vonult, miközben az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt újból emelkedik a vízszint a zalai vízfolyásokon. Tormaföldénél rézsűcsúszást okozott a felázott talaj, a havazás miatt kamionok akadtak el - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán az MTI-vel.

Árvíz/belvíz - Tizennégy mellékúton van teljes útzár

Öt megyében összesen 14 mellékúton van érvényben teljes útzár az ár- és belvíz helyzet miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda reggeli összesítése szerint.