rss      tw      fb
Keres

Kijevben megerősítették a Gazprom elnökének a magyar gázszállítással kapcsolatos állítását

Az ukrán energetikai minisztériumban megerősítették, hogy valóban úgy történik az Európából, Magyarországon keresztül importált földgáz szállítása Ukrajnába, ahogyan azt Alekszej Miller, a Gazprom orosz gázvállalat vezetője sejti, az Oroszországból érkező, az ukrán-magyar határon átlépő gázt azonnal visszafordítják Ukrajnába - írta hétfőn a Kommerszant-Ukrajina.

Árvíz - Tetőzött a Cuhai Bakony-ér

Hétfő hajnalban tetőzött a Cuhai Bakony-ér Mezőőrsnél, és reggel megkezdődött az apadás. A lakóházakat az áradásától megvédte a nyúlgát, amelyet húsvét vasárnap éjfélig építettek ki a Győr közeli községben – mondta Farkasdi Károly polgármester hétfőn délelőtt az MTI-nek.

Tudományos konferencia fúziós erőművekről, a botnetről, járműipari fejlesztésekről a BME-n

A mobil kártevőkről, a fúziós erőművekről, a legújabb járműipari fejlesztésekről, de a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetről, vagy akár az atomi méretekben megtervezett különleges anyagról, az úgy nevezett Grafénról is megtudhatnak mindent azok az érdeklődők, akik ellátogatnak április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly Szakkollégiuma által szervezett tízedik, jubileumi konferenciára.

Árvíz/belvíz - Száz esetben riasztották a tűzoltókat éjszaka

Vasárnap estétől hétfő reggelig összesen közel száz riasztást kaptak a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei, ezeknek több mint fele műszaki mentés volt, néhány kivételtől eltekintve valamennyi az ár- és belvízi védekezéshez kapcsolódott - tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Torlódnak a személyautók Záhonynál

Háromórás torlódás alakult ki a személyforgalomban a záhonyi határállomáson - közölte honlapján hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Árvíz/belvíz - Zalában még árad a Mura és a Zala

A Murán még emelkedik a vízállás, de már csökkenő ütemben, a vasárnap több mint két métert emelkedő Zala néhány lakótelket is elérve éjfél körül tetőzött Zalaegerszegen, az árhullám hétfő reggel érte el Zalabért - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-t.

Devizapiac - Gyengült hétfő reggel a forint

Gyengült kissé a forint hétfő reggelre péntek délutáni árfolyamához képest a nemzetközi deviza kereskedelemben.

Folyamatban van a MÁV-csoport szervezeti átalakítása

Folyamatban van a MÁV-csoportnál a vasúti pályaműködtetési tevékenység és személyszállítási terület egymástól független szervezeti keretek között való működésének kialakítása - közölte a MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére.

Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

A Közlekedési Műszergyártó (KMGY) Zrt. hatezer műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor traktorgyárral nemrégiben - közölte a társaság.