rss      tw      fb
Keres

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentik:.

Indul a Gyula-Elek ivóvízminőség javító program kivitelezése

Indul a Gyula-Elek ivóvízminőség-javító program kivitelezése, a 2,11 milliárd forintos beruházás az Új Széchényi Terv Környezet és Energia Operatív Program ( KEOP) keretéből 1,71 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert és további 0,399 milliárd forint állami támogatást a Belügyminisztérium önerő alapjából.

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás, a szervezet alapító okiratát a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas esztergomi vezetői és a helyi Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület elnöke írta alá hétfőn a Vármúzeumban.

Világszínvonalú eszközök segítik az újszülöttek ellátását Pécsett

Világszínvonalú ellátást nyújthatnak az újszülöttek pécsi intenzív centrumában azoknak az orvosi berendezéseknek köszönhetően, amelyeket a napokban helyeztek üzembe a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gyermek-, valamint szülészeti klinikáján.

Új központosított közbeszerzés autóra és papír-írószerre

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) két új közbeszerzési keretet nyit, az egyik 2 éves 8 milliárd forintos keret a közfeladatot ellátó intézmények elöregedett járműparkjának cseréjére, míg a másikban 3 évre 4,5 milliárd forintos keret lesz elérhető papír-írószerre - közölte a KEF hétfőn az MTI-vel.

Személyzeti tanácsadó: magabiztosak a magyar munkavállalók

A magyarok többsége a munkahelyi terhek növekedése ellenére is úgy gondolja, hogy minden feladatot el tud majd végezni időre, ezzel a magyar munkavállalók a legmagabiztosabbak a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb kutatásában vizsgált 32 országból.

Együtt-PM: ne lépjen életbe a Normafáról szóló törvény!

Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés úgy szavazza meg a Normafa Park történelmi sportterületről szóló törvényt, hogy arról sem a fővárosi polgárokat, sem a XII. kerület lakosait nem kérdezte meg senki - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka. A választási szövetség színeiben politizáló független képviselő ezért egy zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be, amelynek alapján jogszabály egyelőre még akkor sem léphetne hatályba, ha azt hétfőn megszavazzák.

OGY - A gazdasági bizottság általános vitára bocsátotta a rezsicsökkentéshez szükséges törvénymódosításokat

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága általános vitára alkalmasnak találta azt a törvényjavaslatot, amely a rezsicsökkentéshez szükséges törvénymódosításokat tartalmazza, valamint a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapjáról szóló törvényjavaslatot is általános vitára bocsátotta.

A Mercedes kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással dolgozik

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással és teljes foglalkoztatás mellett fog dolgozni - mondta Frank Klein a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek.

MNB-alelnök - A gazdasági bizottság támogatta Windisch László kinevezését

Támogatta Windisch László MNB-alelnöki kinevezését hétfői ülésén az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága, valamint többséggel megszavazta azt is, hogy Kandrács Csabát javasolják az MNB Monetáris Tanácsa ötödik külső tagjának.

MNB: nőtt a bankkártyás vásárlások száma és értéke az első félévben

Az idén az első félévben 146 millió vásárlásnál fizettek hazai kibocsátású fizetési kártyával, a tranzakciók száma 14 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A vásárlások értéke 1063 milliárd forint volt, 12 százalékkal több a tavalyi első félévinél - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

OGY - A költségvetési bizottság nem tárgyalta az MNB-jelentéseket

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága - kormánypárti javaslatra - levette hétfői ülésének napirendjéről a MNB múlt évi üzleti jelentését, továbbá a jegybank felügyelő bizottságának a beszámolóját, pedig az ülésen jelent volt Balog Ádám, MNB alelnök is.

Café Budapest: köztéri akciók villamosokon

Erős köztéri akciókkal szólítja meg a 2013-as Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál a közönséget: kortárs rögtönzésekre lehet számítani a 4-es, a 6-os, a 47-es és a 49-es villamos vonalán - hangzott el a hétfői fővárosi sajtótájékoztatón.

Legfőbb ügyészi aggályok a termőföldszerzést korlátozó javaslat kapcsán

A legfőbb ügyész levélben fogalmazta meg aggályait a termőföld tulajdonjogának megszerzését vagy használatát korlátozó rendelkezések kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról és megakadályozásáról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban - közölte Font Sándor (Fidesz), az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke a testület hétfői ülésén.

MSZP: a rezsi- és az áfacsökkentés együtt segítené a kiskeresetűeket

A kisebb keresetűeket segítő, a jómódúakat azonban nem támogató rezsicsökkentéssel, az alapvető élelmiszerek áfájának mérséklésével és az egykulcsos adó eltörlésével segítené elő az MSZP a megélhetési költségek csökkentését - összegezte Mesterházy Attila pártelnök.

Jobbik: a BKK és Vitézy Dávid kudarcot vallott!

A Jobbik szerint az Orbán-kormány alatt létrehozott Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és annak vezetője, Vitézy Dávid nem tudtak megbirkózni a feladatukkal, kudarcot vallottak, ezért a kormánynak és Budapest vezetésének le kellene vonnia a szükséges következtetéseket.

Navracsics: a magyar államigazgatási reform nemzetközi referenciamunka

A magyar államigazgatási reform nemzetközi referenciamunka; az államigazgatás átalakítása ugyanakkor nincs kőbe vésve, rugalmas rendszer, amely a gyakorlati tapasztalatok alapján alakítható - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn a Helyi önkormányzatok napja 2013 című rendezvényen, Veszprémben.

Nyomozócsoport keresi a soroksári gyilkost

Nyomozócsoport keresi a soroksári Szigetdűlőn szerda éjszaka megtalált 36 éves nő gyilkosát - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfő délután.